Uuden vuoden lupauksista

uusivuosi.jpg

En varmaan ole ainut, joka on tähän aikaan vuodesta listaamassa asioita, joita tulevana vuotena tulisi tekemään paremmin tai erilailla. Uusi vuosi, uusi mahdollisuus. Pikkujoulukauden ja joululoman aikaiset viinipullojen kumoamiset, vuoden loppuun kasaantuva työstressi ja kiire, huono unirytmi ja useammat väliin jääneet treenit sekä mielihalujen ajama ruokavalio on jättänyt jäljen kroppaan ja sitä lähdetään korjaamaan nyt kertaheitolla. 

Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, että lupauksia tehdään ja elämä halutaan saada paremmin hallintaan. Kuitenkin usein se tehdään väärinpäin. On helppo nähdä syitä esimerkiksi huonolle fyysiselle hyvinvoinnille. Sen takia tulee takerruttua niihin negatiivisiin asioihin. Ajatellaan, että kieltämällä asioita kuten pikaruoka, sohvalla makoilu, alkoholi, sokeri, alkaa voida paremmin. 

Uskon itse siihen, että yrittämällä kieltää jotain asiaa, ajamme ajatuksiamme entistä enemmän juuri siihen asiaan josta haluamme eroon. Vaikka saattaisi tuntua yksinkertaisemmalta tehdä itselleen tällaisia kielteisiä lupauksia, suosittelen kokeilemaan tänä vuonna jotain muuta. Lupaa vain sellaisia asioita joita haluat elämääsi. Alitajunta ei ymmärrä kieltosanoja, joten ”en halua laiskotella” muuttuu nopeasti muotoon ”haluan laiskotella”. Sen sijaan kannattaa ajatella ”haluan olla tehokas ja aikaansaava”. 

Jos haluat muokata ruokavaliota terveellisemmäksi, älä mieti sitä välttämättä sen kautta, mitä haluat lautaseltasi pois. Mieti sen sijaan, että haluat syödä enemmän kasviksia, haluat säännölliset ruokailuvälit ja sellaista ravintoa josta sinulle tulee elinvoimainen olo. 

Kun luo pään sisällä maailman, joka on täynnä mahdollisuuksia kieltojen sijaan, haluaa sinne päästäkseen tehdä enemmän töitä. 

Koko elämää ei myöskään tarvitse kertaheitolla laittaa uusiksi. Huomaan ainakin itse, että hyvät valinnat yleensä ruokkivat lisää samanlaisia. Kun päättää mennä lenkille, ei sen jälkeen tule laitettua pakastepitsaa uuniin, sillä tekee mieli jotain terveellisempää. 

Kieltolistojen sijaan voi tehdä tavoitelistoja. Keskittyä niihin asioihin, joita haluaa elämäänsä, eikä niihin mistä haluaa eroon. 

Kommentit (3)
  1. Nina Cecilia
    3.1.2017, 13:22

    Ajattelin ihan samaa, kun kirjoitin ensimmäisen ”oikean” tekstin blogiini.
    http://ninaekman.blogspot.fi/2017/01/epaonnistuneet-uuden-vuoden-lupaukset.html

  2. Oon aivan samaa mieltä, että kun suhtautuu asioihin myönteisellä energialla, niin saa myös hyvää takaisin 🙂 Juurikin kun monet alkavat vaikka sokerilakkoon, kannattaisi oman kokemukseni mukaan sen sijaan vain korostaa toimimista oman hyvinvointinsa ja elämänintonsa eduksi, mikä on se tärkein pointti kaiken takana.

    1. Just näin! Vähemmän kieltoja, enemmän positiivisuutta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *