UUSI ARKI

Lupailinkin jo kertoa vähän siitä, miten arki täällä eroaa Suomen arjestani. Kuvailinkin pari päivää sitten Snapchatissä sellaisen A day with me-tyyppisen snäppipäivän. Suurin muutos on varmaan se, että täällä tulee herättyä paljon myöhemmin. Suomessa yleensä kello soi kahdeksalta tai yhdeksältä viimeistään. Täällä saatetaan herätä vasta yhdeltätoista. Ihan aamulla täällä on todella autiota kaduilla ja tuntuu melkein aavekaupungilta. 
 
Olen tehnyt ”aamuisin”, eli heti herättyäni aina pari tuntia töitä. Vastaillut sähköposteihin, kommentteihin ja luonnostellut tekstejä valmiiksi. Saatan editoida myös videoita tai katsella jotain youtube-tutorialia asiasta, jonka haluan oppia. Toisinaan saatan lähteä myös kahvilaan työskentelemään. Jotenkin jäädessä kotiin, tuntuu että jää paitsi jostain. Kahviloissa on myös jotenkin inspiroiva ympäristö esimerkiksi kirjoitushommiin. Tällä hetkellä näpyttelen tätä Little Italysta löytyvästä Two Hands kahvilasta, jota voin lämpimästi suositella. 
 
Hyviä ruokapaikkoja on niin paljon, että tekisi mieli syödä joka päivä ja ilta ulkona. Kunhan olemme vähän enemmän illastaneet, kerään listan lempipaikoistani tänne. Olemme kuitenkin pyrkineet tekemään myös kotona ruokaa, sillä siinä säästää loppupeleissä pitkän pennin. Yleensä päivälle on ollut myös jokin missio. Esimerkiksi joku alue tai paikka, missä haluamme käydä. Silloin kamera on mukana, ja yritän samalla kuvailla mielenkiintoisia juttuja tai pieniä videonpätkiä. 
 
Suurin osa matkoista tulee tehtyä kävellen, sillä siinä spottailee kivasti lähialueiden ravintoloita, kauppoja ja kuppiloita, jotka metrolla matkustaessa menisi ihan ohi. Taksia ei ole tullut käytettyä vielä kertaakaan, vaikka se täällä edullista onkin. Ehkä sitten ilmojen kylmetessä tulee käytettyä enemmän. 
 
Iltaisin yleensä heitän päivän aikana otetut kuvat koneelle ja valitsen ne, jotka menevät postaukseen ja ne, jotka siirrän vain kovalevylleni. Sitten ajastan postauksen seuraavalle aamulle ja laitan koneen kiinni. Illalla saatamme käydä vielä istuskelemassa jossain meidän katumme ravintolassa yksillä. 
 
Joku toivoi postausta asunnosta, joten räpsin muutamat kuvat täältä kuvitukseksi (lukuunottamatta ensimmäistä kuvaa, joka on täältä kahvilasta). Asuntomme on mielestäni hurmaava, boheemi ja siinä on luonnetta. Miinuspuolena se, että heräsimme tänään aamulla siihen, että sängyn takana olevasta vessastamme kuului kovaa ääntä. Ihan kuin pöntössä olisi ollut joku eläin (varmaan rotta), joka yritti tulla ylös. Siinä on sitten kiva istahtaa pöntölle 😀 

Kommentit (6)
  1. Miten sulla on sujunut tuohon tippaamiskulttuuriin sopeutuminen?

    1. Ihan hyvin. Täällä on kuitekin tullut reissattua aiemminkin, niin tapa on sillä tavalla tuttu. Välillä tulee kuitenkin edelleen sellaisia ”pitääköhän tässäkin tipata?”-juttuja mieleen. 😀

  2. Aivan ihanan kodikkaan omalaatuisen näköinen asunto! 🙂

    1. Joo kodikas tämä kyllä on! 🙂 Jotenkin heti tuntui omalta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *