Uusi koti kultaakin kalliimpi

Instagramissa meikäläistä seuraavat tietävätkin jo, että saimme kuin saimmekin vihdoin asunnon, jota joulukuusta asti jännitimme. Meillä oli siinä tosiaan lunastusmahdollisuus taloyhtiöllä sekä osakkailla, jonka takia täytyi odottaa viimeiseen aamuun asti ennen lopullista kaupantekoa. Mitä lähemmäs kauppaa päästiin, sitä enemmän ehdin ajatuksissani jo rempata, sisustaa ja rakastua asuntoomme. Myös pieni taikauskoisuus minussa heräsi, enkä uskaltanut kiittää ketään kun he toivottivat onnea asunnon suhteen 😀

Vielä viimeisenä aamuna pankkiin lähtiessä odotimme välittäjältämme viestiä siitä, onko kukaan lunastusoikeuttaan käyttänyt. Voin kertoa, että kun vihdoin saimme sen, vierähti kyllä sellainen kerrostalon kokoinen kivi sydämeltä. Nyt ollaan siis velkavankeudessa ja kaiken uuden ja jännän äärellä. Juttelin äsken juuri uuden isännöitsijän kanssa ja voi herranjestas minkälainen urakka onkaan edessä kylpyhuoneremontin osalta. Täytyy olla virallista valvojaa ja kaikenlaisia dokumentteja hyväksyttää aina eri vaiheessa. 

Saattaa olla, että kylpyhuoneremontti venyy johonkin hamaan tulevaisuuteen ja keskitymme ensin muihin tiloihin. Itsehän olen keskittynyt remontin sijaan täysin muihin asioihin, kuten säilytystilan problematiikkaan ja sen ratkaisuihin, sekä tietysti kivoimpaan, eli SISUSTAMISEEN! Pinterest on käynyt kuumana, ja olen jo kehittänyt itselleni pahoja must have -juttuja, kuten esimerkiksi tämä ihana vihreän sävy seinissä.

tikkurilaserpenttiini.jpg

 

Olemme tosiaan viimeiset 5 vai jopa 6 vuotta asuneet samassa asunnossa ja tätä ei ole tehnyt mieli laittaa monestakaan syystä. Ensinnäkään siksi, että se ei ole oma. Toisekseen se on ollut väliaikainen, joskin nyt retrospektiivisesti ajateltuna olen käyttänyt sanaa melko löyhästi. Tännehän me sitten jumahdettiin, vaikka minulla oli jo muuttaessa toinen jalka valmiiksi ulkona. 

Olen ollut ihan järjettömän onnellinen toisaalta näistä vuosista täällä merenrannan läheisyydessä kauniiden lenkkipolkujen ja suloisten kahviloiden ympäröimänä, mutta nyt oli aika siirtyä eteenpäin. Ja nyt, kun sisustusinspiraatio on ollut tukahdetettuna näin monta vuotta, meinaa aivot sulaa pelkästä innostuksesta. 

Vanhasta asunnostamme tuomme sängyn lisäksi vain pianon ja ruokailuryhmän, joten paljon on hankittavaa. Emme halua kuitenkaan ostaa kaikkea kerralla, vaan pikku hiljaa ostaa huonekaluja ja tehdä asunnosta vielä enemmän meidän näköisemme. Luultavasti ensimmäisiä ostoksia tulee olemaan sohva, säilytysjärjestelmät ja valaisimet. Haluaisin myös päivittää pienet peittomme yhteen jättimäiseen ja muhkeaan peittoon. Samalla pääsisi myös eroon niistä tuhasta kappaleesta lakanoita, joista kuitenkin aina käyttää vain kaksia. 

Ajattelin, että kahdet laadukkaat lakanat ovat muutenkin paljon parempi satsaus kuin kymmenen kämästä. Samaa taktiikkaa aion toteuttaa esimerkiksi pyyhkeiden osalta. Olen alkanut jo tutkailla eri huonekaluliikkeiden tarjontaa ja keräilemään pientä inspiraatiokansiota koneelle. Jossain vaiheessa pitänee avata myös excel ja katsoa, mitkä kaikki hankinnat ovat niitä järkeviä ja mitkä saavat vielä odottaa 

Keräilin muutamia lemppareita tähän, toivottavasti joku muukin inspiroituu! Sohva on Hakolan lazy, joka on kummitellut haaveissa jo jonkin aikaa.  Ylemmän kollaasin valaisimet ja kaappi puolestaan Ellokselta, joilla on yksiä parhaita sisustuspuolia nettikaupoissa. Maali on Tikkurilan V447, eli Serpenttiini. Lakanat Jotexista, vaijerilamppu Flosin Parentesi, kasvi Plantagenin Lyhtytyräkki, baarijakkara Jotexista ja ruokailuryhmä Vepsäläisestä. 

b (1).jpg

b (8).jpg

 

Kommentit (8)
  1. Jos aiotte teettää kylppäriremontin ulkopuolisella tekijällä, niin se remppafirma kyllä varmasti hoitaa paperityöt talonyhtiön suuntaan 🙂 Kylppäriremppaa kai harvempi tekee itse? Onnea uuteen kotiin joka tapauksessa!

    1. Kiitos! Joo ei olla tekemässä itse 😀 Mitä enemmän voin ulkoistaa itseni koko projektista, sitä paremmin varmasti kaikki menee!

  2. Minä laitoin tekstiilit, siis vuodevaatteet ja pyyhkeet uusiksi kymmenisen vuotta sitten muuton yhteydessä. Heivasin kaikki kukalliset, raidalliset, pallolloset yms. lakanat ja hankin neljä laadukasta lakanaa ja kaksi pussilakanaa sekä tusinan tyynyliinoja. Kaikki valkoisia, joissakin valkoista pitsiä tai raitoja tai mitä lie, mutta silti vain sitä valkoista. Päivitin täkin tuplatäkiksi siinä samassa. Makuuhuoneeseen tuli heti ryhtiä ja ilmavuutta erilailla, petaaminen muuttui helpommaksi myös sillä heitin pois vanhan ison, hankalan päiväpeitteen ja hommasin tilalle vain puuvillaisen, valkoisen päiväpeiton Ikeasta (halvin mahdollinen) jonka taitan kahtia sängyn päähän. Petaan niin, että vedän pussilakanan sängyn yli ja käännän sen päätyä alas jotta tyynyt näkyvät. Tosi freesiä ja tulee hotellifiilis. Pyyhkeet hommasin Finlaysonilta ja olen ollut niihin todella tyytyväinen, kuusi isoa ja tusina käsipyyhkeitä toisiinsa sointuvissa sävyissä (tummanharmaa/vaaleanharmaa/beige/vaaleansininen/tummansininen) ovat muuttuneet käytössä vain pehmeämmiksi ja kauniimmiksi. Suosittelen!

    1. Ah, kuulostaa ihanalta!!! Toi on ihan mun unelmien makuuhuone 😀 Ja hei kiitos vinkistä, meillä ei taidakaan olla yhtään Finlaysonin pyyhkeitä mutta täytyy laittaa hankintaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *