Valmiiksi tallatuista poluista

DJI_0082.jpg

 

Kävimme ystäväni kanssa hetki sitten hyvän keskustelun siitä, miten kuhunkin pisteeseen on elämässään päässyt. Kyseessä ei ollut Vilma, vaikka kuvista voisi näin päätellä. Vilma on kuitenkin toinen hyvä esimerkki siitä, mistä postauksessa puhun. Tämä ystäväni sanoi kuulevansa usein siitä, kuinka onnekas hän on ollut päästessään työskentelemään ulkomailla ja alalla, johon hän kouluttautui vasta ensimmäisen ammattivalinnan jälkeen. Hän ei kieltänyt onnekkuuttaan, mutta harmitteli sitä miten usein ihmiset unohtavat kokonaan sen työn, jota tiettyyn pisteeseen pääsy on vaatinut. On täytynyt olla vähän hullunrohkea, tehdä rankkoja valintoja, luopua jostain tutusta ja turvallista ja hypätä pää edellä tuntemattomaan. 

Hän on myös onnistunut yhdistämään aiemmassa työssään hankkimaa osaamista uudessa ammatissaan. Tällaista positiota ei kuitenkaan ollut valmiina, vaan hän on pikku hiljaa luonut sellaisen itselleen. Aloittanut ensin pienemmällä työnkuvalla ja osoittanut firman sisällä, mitä kaikkea muutakin osaa ja mitkä asiat kiinnostavat. Tällainen moniosaajuus on firmoille todella arvokasta, mutta ihmiset eivät tuo taitojaan esiin mikäli varsinainen työ ei sitä vaadi. 

Usein me haluamme kulkea niitä valmiiksi tallattuja polkuja pitkin, ja samalla ihailemme heitä jotka ovat viidakkoveitsen kanssa raivanneet oman tiensä jonnekin ihan muualle ja kuvittelemme että se on vaatinut yhtä vähän ponnisteluja. Vertasin tätä myös matkusteluun. On ihan ok mennä sinne turistirannalle, missä 200 muutakin ihmistä viettävät lomaansa ja aurinkovarjot maksavat 25 dollaria. Siellä voi pötköttää rivissä ja tulla helposti järjestetyllä bussikuljetuksella takaisin hotellille. Tai voi puolestaan nähdä hiukan vaivaa, selvittää yksityinen ranta jossa on hienommat näkymät ja puhtaampi vesi. Sinne pääsy voi olla vaikeampaa, mutta yleensä perille päästyään on iloinen että tuon vaivan jaksoi nähdä. 

Voimme sysätä vastuun omasta elämästämme muille ja valita jonkun valmiista paketeista. Valita yksi niistä valmiista muoteista ja antaa sen sanella suuntamme. Tai voimme muokata tulevaisuudestamme juuri sen näköisen kuin haluamme. Tehdä niitä valintoja, jotka kenties vaativat hiukan enemmän työtä, mutta antavat myös roppakaupalla takaisin. Voimme toimia itse pioneerina ja polunraivaajana.

Rakastan kuunnella tällaisten ihmisten tarinoita, jotka näyttävät kieltä sille, miten kuuluisi elämäänsä elää ja tekevät mitä lystäävät.

IMG_9049.jpg

DJI_0089.jpg

IMG_9036.jpg

DJI_0078.jpg

 

Kommentit (7)
  1. On ihmisiä jotka tyytyy vähään eikä kaipaa erityisiä haasteita elämään. Ei se tarkoita sitä, että joku toinen on määrännyt elämän suunnan tai että olisi sysännyt vastuun jonkun toisen harteille. Näitä tavallisia, harmaita ”matti meikäläisiäkin” tarvitaan. Välillä tuntuu, että kaiken normaalista poikkeavan, suuren ja jännittävän metsästyksessä unohtuu, että elämästä voi nauttia ihan vasn elämällä ja olemalla. Kaiken ei tarvitse olla taistelua tai stressaavaa tai edes some-näyttävää, kunhan itse on tyytyväinen ja onnellinen. Elämä itsessään on melkoinen seikkailu ja selviytymismatka…

    1. Totta tietysti tämäkin! Tässä postauksen pointtina oli kuitenkin varmaankin se että sen sijaan että ällistyy jonkun ’onnekkuudesta’ on hyvä muistaa että todennäköisesti lopputuloksen takana on hurja määrä duunia ja rohkeita valintoja. Prosentuaalisesti suuri osa ihmisistä on todennäköisesti niitä jotka ovat tyytyväisiä ’tavalliseen’ elämään eikä hyppääminen tuntemattomaan ole todellakaan valinta jonka moni haluaa tehdä. Mutta ne joita aidosti harmittaa että elämässä ei ole enempää ylläreitä saattavat inspiroitua tästä tekstistä näkemään vaivaa seikkailun eteen. 🙂

  2. Hyvä ja motivoiva postaus! Tällaisia kirjoituksia on aina hyvä lukea, sillä usein unohdetaan, että harva meistä vaan ”päätyy johonkin elämäntilanteeseen”,
    usein sitä varten on tehty uhrauksia ja juurikin niitä rohkeita valintoja!

    http://www.lily.fi/blogit/juureton

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *