Valoa, kepeyttä ja pientä piristystä syksyyn

Aina näihin aikoihin, kun päivä uhkaavasti lyhenee ja siirrytään suureksi osaksi sisätiloihin, alan kaipaamaan jotain muutosta kotiin. Koska materia, kuluttaminen ja uusien asioiden osto yleensäkin saa oloni raskaaksi, päätin tänä vuonna lähestyä asiaa uudella tavalla. Ajattelin maalata ainakin yhden olohuoneen seinistä. Ilme muuttuu radikaalisti, mutta nurkkiin ei tule pyörimään mitään uutta tavaraa. Rautakaupastani ei kuitenkaan saanut kuin maalarin valkoista, joten jouduin lykkäämään maalauspuuhia.

 

Jotain muutosta oli kuitenkin saatava heti-nyt, koska olen välillä jopa raivostuttavan kärsimätön. Siitä on toki välillä hyötyäkin, sillä saan asiat yleensä tehtyä tehokkaasti. Ensitöikseni kaivoin vanhan verhotangon sekä verhot ja asensin sen olohuoneeseen. Nyt valo tulvii ihanasti sisään, kun sälekaihtimet ei enää pimennä huushollia. 

 

Tämän jälkeen pyörittelin huonekalut uuteen järjestykseen ja kaivoin vanhoja piirustuksia kehyksiin. Vaihdoin myös vanhat sohvatyynynpäälliset takaisin. Nyt on ihan sellainen olo, kuin olisi vaikka mitä uutta, kuitenkin ilman sitä kuluttamisen taakkaa. 

 

Koska sisutuspuuhat ovat varmasti monella mielessä tähän aikaan vuodesta, haluan rohkaista kaikkia muitakin vaihtamaan järjestystä tai tekemään pieniä DIY-projekteja uusien ostosten sijaan. Meidänkin sohvapöydän levy on dyykattu ja se on jalkoja vaille valmis. Melkein kaikki ”taulut” ovat myös itsetehtyjä. Vanhoja kehyksiä voi aina maalata ja jos ei halua piirtää tai maalata kuvia, voi kirjoittaa mietelauseita tai inspiroivia sanoja kauniilla käsialalla tai teettää omia valokuvia esimerkiksi mustavalkoisena. Tavaroiden vähyys tuo ainakin itselleni mielenrauhaa ja lisää onnellisuutta. Osta vain se, mitä tarvitset ja käytä luovuutta niihin mielihaluihin. Yksi asia toki on minullakin, minkä ostamisesta en luovu: kynttilät! Rakastan, kun illalla saa tuikata kynttilät tuleen ja vajota sellaiseen Zen-tilaan. 

 

“The things you own end up owning you.” 

 

-Chuck Palahniuk, Fight Club

 

Tämä lause on pyörinyt pari päivää mielessäni. Se on hyvin sanottu.

 

Mitä vähemmän tavaraa- sitä kevyempi olo. 

Kommentit (19)
  1. mistä tuo mustavalko raidallinen matto on 8)

    1. Se on Ikeasta, mutta ostin sen jo 6 vuotta sitten! Hyvällä tuurilla niitä voi saada edelleenkin:)

  2. voi kuinka kaunis koti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *