Valoisuudesta

Kysymyspostauksessa joku ihana lukija pohti sitä, olenko aina ollut näin valoisa ihminen? 

Aloin miettimään tätä aihetta enemmän, ja päätin kirjoittaa hiukan ajatuksiani sen tiimoilta. Vaikka tämä ei urheiluun liitykään, on henkinen hyvinvointi kuitenkin suuri osa terveyttämme ja ehkä tämä synnyttäisi jollekulle edes pieniä oivalluksia. 


Olen kulkenut pitkän matkan ihmisenä viimeisen 3 vuoden aikana. Olin joskus kokoajan vihainen: maailmalle, asiakkailleni töissä, läheisilleni, itselleni. Kuvittelin kaikkien ongelmieni johtuvan jostain itsestäni riippumattomasta asiasta. Otin usein uhrin roolin ja kieltäydyin näkemästä itsessäni mitään vikaa.Tässä henkisen kasvuni aikana olen oppinut muun muassa seuraavia asioita, joita ajattelin jakaa teidän kanssanne. 

 • Kaikki epäkohdat elämässämme, ovat yleensä jollain tapaa meidän itse aiheuttamiamme. Syytökset ovat kuitenkin turhia, myös itsesyytökset. 
 • Jos asiat ovat huonosti elämässäsi, eivät ne parane murehtimalla, tai pohtimalla minkä takia niin on käynyt. Mielekkäämpää on pohtia sitä, mihin haluaisit asioiden muuttuvan. Vain sinä itse, olet vastuussa onnellisuudestasi, ei kukaan muu.
 • Negatiivisuus synnyttää lisää negatiivisuutta. Sama lainalaisuus pätee myös positiivisuuteen.
 • Viha on todella kuluttava tunne ja vihaa sisällä pitävä henkilö kuluttaa sillä eniten itseään. Luopuminen ja anteeksianto vapauttavat sinut siitä. 
 • Kun kääntää sen negatiivisen energian positiiviseksi ja keskittää sen tavoitellakseen omia unelmiaan, saa uskomattoman paljon aikaan.
 • Jos haluamme jonkun toisen ihmisen muuttuvan, pystymme siihen vain muuttamalla omaa itseämme. Kun tajuaa tämän, moni asia helpottuu suuresti.  Kun joku on ilkeä minua kohtaan, pyrin ajattelemaan, kuinka vaikeaa hänellä on kantaessaan kaikkea tuota vihaa mukanaan, enkä pilaa enää omaa päivääni kääntämällä myös omia ajatuksiani ikäviksi. 
 • Olen ymmärtänyt  myös maailmankaikkeuden rajattomuuden. Se, että olen onnellinen ei tarkoita sitä, että se onnellisuus olisi joltain muulta pois. Tämä pätee kaikkeen muuhunkin. Iloitse saavutuksistasi ja tavoittele rohkeasti unelmiasi.
 • Ympäröi itsesi ihmisillä, kenestä saat energiaa. Älä pidä kiinni sellaisista ihmissuhteista, jotka vievät kaikki voimasi tai luovat negatiivista ilmapiiriä elämääsi. 

 Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille! 

Kommentit (29)
 1. Moikka!Olipas hyvä kirjoitus, kiitos siitä :)Minulla myös tällä hetkellä yleinen kiukutus-ja vihavaihe päällä, en tiedä miksi ja ketä kohtaan…Yleinen olotila vaan tuntuu väsyneeltä ja kurjalta. Periatteessa kaikki on todella hyvin; terveys, hyvät ystävät, mies, kiva duuni, talviloma aurinkoon suunnitteilla… Tunnistin tuosta kirjoituksesta täysin itseni. Jatkuva viha kun on todella kuluttavaa. Olen huomannut, että välillä minulla on tällaisia kausia ja sitten taas välillä on helpompaa. Vinkkejä? :)-Anna

  1. Moi Anna! Olet jo pitkällä, kun olet tiedostanut tämän 🙂 Kehottaisin joka päivä vaikka iltaisin käyttämään hetken siihen, että mietit mitä kaikkea kivaa päivän aikana sinulle on sattunut. Ne voivat olla ihan pieniäkin asioita, tärkeintä että yrität keksiä mahdollisimman paljon hyviä asioita päivässäsi. Yritä tyhjentää mieli kaikesta negatiivisesta. Hetken aikaa kun olet tehnyt tätä, alat ajattelemaan muulloinkin päivästä positiivisemmin. Älä keskity niihin asioihin, jotka ovat ”huonosti” (eli niin kuin et haluaisi niiden olevan). Keskity niihin, jotka ovat hyvin ja joista olet kiitollinen. Toivottavasti oli edes pientä apua. Posiitivista huomista sinulle Anna ja mukavampaa kevään alkua!

  2. Kiitos vinkistä Elisa.-Anna

 2. Mun oli kyllä pakko kommentoida tähän, ku olen jo jonkin aikaa blogiasi seurannut ja tämän tekstin myötä tarve kommentoida vaan nousi liian suureksi 😀 Ensinnäkin sulla on aivan mahtava blogi, todella motivoiva ja paljon asiaa. Olen saanut sulta niin ruoka- kuin treenivinkkejäkin. Ihan heti alusta lähtien tuntu käsittämättömän oudolta, että täällä ”blogimaailmassa” on niin paljon samanhenkisiä ihmisiä. Itsellä ku ei oikeassa elämässä näin samanhenkisiä löydy, mutta ne ihmiset ovatkin sitten erilaisuudellaan ihania 🙂 Itsekin olen aikoinaan käynyt syvän itsetutkiselun läpi, ennen kuin löysin positiivisen ajattelun voiman. Siitä on nyt aikaa se pari vuotta ja elämä on täysin erilainen kun tuon asian ymmärtää. En tiedä onko se vain osa aikuistumisprosessia (itse olen samaa ikäluokkaa sun kanssa), toisaalta välistä tapaa ihmisiä, jotka ovat jo keski-ikäisiä ja ovat omistaneet koko elämänsä kaiken vihaamiselle. Surullista, miten kaikki eivät sitä löydä ja itselläkin jossain vaiheessa harmitti, että meni niin kauan löytää oikea suunta elämään. Onneksi sinunlaiset ihmiset kirjoittavat täällä ja jakavat positiivista energiaa ja myös ihan käytännön vinkkejä parempaan elämään, toivottavasti auttaen muutamaa ”väärän” ajattelutavan omaavaa kulkijaa 🙂 Jatka samaan malliin! Olet inspiroiva esimerkki meille kaikille lukijoille! 🙂

  1. Olen aivan suu auki täällä, aivan ihana oli herätä ja lukea niin ihana kommenttisi! 🙂 kiitos hirmuisesti, olen todella otettu! En tiedä, onko se tosiaan luontainen osa kasvuprosessia vai ei. Aivan kuten sanoit, tuntuu että on todella paljon ihmisiä, jotka eivät ole vielä vanhuusiälläkään ymmärtäneet omien ajatuksiensa merkitystä. Ehkäpä juuri sen takia halusinkin kirjoittaa siitä. Vaikka toisaalta, luultavasti ne, jotka eivät sitä halua nähdä, näkevät tuon kirjoituksen vain pötkönä sanoja. Onneksi täällä on näköjään paljon samanhenkisiä ihmisä kuin minä. Päivä päivältä olen hämmentyneempi teidän lukijoiden ihanista sanoista, todella nöyränä& suurella arvostuksella otan vastaan kommenttinne <3 kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *