Valokuvaushaaste: henkilökuvaus Sörkän metroasemalla

Tämän päivän Yksillä-jaksossa puhutaan valokuvauksesta. Sen tiimoilta tartuimme vihdoin haasteeseen, joka on pitänyt tehdä jo monta kertaa. Puhuimme tästä Saran kanssa jo viime vuonna, mutta sen toteuttaminen on venynyt ja venynyt. Saimme tuolloin loistavia ehdotuksia rumista paikoista, ja ajattelin itse ainakin jatkaa näiden toteuttamista. On hauska haastaa omaa kuvaamista ja toisaalta myös näyttää teille, miten kuvat syntyvät. 

Halusin tehdä homman mahdollisimman vaikeaksi, joten mietimme erilaisia karuja ympäristöjä aina vastapäätä olevan talon julkisivuremppatyömaalta Sörkän metroaseman yleiseen vessaan ja piritorin S-markettiin. Halusin paikan, jossa ympäristö on karu ja valo huono - maksimaalinen haaste siis. 

Palloilimme hetken Kallion kulmilla etsien tarpeeksi rumia paikkoja ja lopulta voittajapaikaksi päätyi Sörkän metroasema. Haastetta toi jatkuvasti ohi menevät ihmislaumat, mukaan lukien laitapuolenkulkijat, jotka halusivat tulla jututtamaan tai vaihtoehtoisesti huutelivat vieressä. Toinen haaste oli ehdottomasti kelmeä keinovalo joka loi melko epäimartelevat varjot kasvoille. 

Yllä on suoraan kamerasta tullut muokkaamaton kuva, joten aika paljon enemmän tätä on muokattu kun normaalisti kuviani täällä. Tämä oli kuitenkin kaikista hauskin vaihe kuitenkin. Koska ympäristö oli niin karu ja kuva ei näyttänyt kovin hyvältä vielä suoraan, sai haluamansa maailman luoda tietokoneella. Olen viime aikoina ihaillut tällaisia neonvalo-tunnelmia valokuvissa ja halusin luoda sen teeman ympärille nämä kuvat.

Ensimmäinen paikka oli siis suoraan liukuportaista laiturialueelle tullessa. Toinen löytyi muutaman metrin päästä karkkiautomaatilta. Alla paikka koko komeudessaan.

Ja tässä lopputulos.

Mitäs sanotte tällaisesta sarjasta? Jatkoon vai ei? Ja miten onnistuttiin? Saran kuvat muun muassa Sörkän Ärrän edestä voi käydä katsomassa täältä.

Kommentit

Oo (Ei varmistettu)

Ehdottomasti jatkoon!

Elisa Lepistö

Jee mahtavaa että tää saa kannatusta! Oon itse ihan fiiliksissä toteuttamassa näitä :D

Nukka (Ei varmistettu)

Toi vika kuva on ihan mieletön! Todellaki lisää tämmösiä postauksia

Elisa Lepistö

Kiitos! Ja jee, jatkoa tulee ihan varmasti :)

szz (Ei varmistettu)

Ihan mielettömiä kuvia! Näitä lisää!

Elisa Lepistö

Kiitos! Kiva kun tykkäsit <3

MarikaJohannaP
Hey girl

Jatkoon! Nämä antavat toivoa siitä että Lahdestakin löytyy vielä ihan kelpoja kuvauspaikkoja :)!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jatkoon!

Elisa Lepistö

Jee mahtavaa että tää sai kannatusta! :)

Bonita (Ei varmistettu)

Hauska haaste! Jatkoon :)

Elisa Lepistö

Lisää tulloo! :)

Juuli R. (Ei varmistettu)

Vitsit miten siistejä kuvia.. Oot kyl niin cool ja toi tukka 6/5!! Siis pakko kysyy vinkkii, et miten pystyt poseeraa ilman et välität tuijottelijoista ja ohikulkijoista? Mulla tulee aina super kiusaantunut olo jos joku tuijottaa kun oon valokuvattavana ja se kyllä näkyy naamasta. :D

Elisa Lepistö

Äääk kiiitos paljon <3 kyllä muakin välillä nolottaa (esim. just tuolla metriksellä :D ois tehny mieli selittää et mitä tehdään) mutta pitää vaan ajatella että mitäs sitten? Nycissä asuessa tuli todistettua aina varmaan parit kuvaukset päivässä jonkun muun toimesta. Ja sitä tajusi että jos joku tuijottaa niin se on ihan luonnollista mielenkiintoa vaan että mitä tapahtuu. 

Elliduh (Ei varmistettu)

Todellakin jatkoon! Ja vielä juurikin tällaisella konseptilla, jossa rinnalla kulkee rullasta otetut muokkaamattomat kuvat muokattujen kyljessä - havainnollistaa todella hyvin kuvanmuokkauksen voimaa ja sen mahdollisuuksia luovuuteen :) Upea idea!

Elisa Lepistö

Mahtavaa! Ja hei juuri olen tekemässä uutta postausta, jossa kaikissa kuvissa on muokkaamaton ja valmis kuva rinnakkain :)

Kommentoi