Valokuvaushaaste: henkilökuvaus Sörkän metroasemalla

uglyplacechallenge2.jpg

Tämän päivän Yksillä-jaksossa puhutaan valokuvauksesta. Sen tiimoilta tartuimme vihdoin haasteeseen, joka on pitänyt tehdä jo monta kertaa. Puhuimme tästä Saran kanssa jo viime vuonna, mutta sen toteuttaminen on venynyt ja venynyt. Saimme tuolloin loistavia ehdotuksia rumista paikoista, ja ajattelin itse ainakin jatkaa näiden toteuttamista. On hauska haastaa omaa kuvaamista ja toisaalta myös näyttää teille, miten kuvat syntyvät. 

Halusin tehdä homman mahdollisimman vaikeaksi, joten mietimme erilaisia karuja ympäristöjä aina vastapäätä olevan talon julkisivuremppatyömaalta Sörkän metroaseman yleiseen vessaan ja piritorin S-markettiin. Halusin paikan, jossa ympäristö on karu ja valo huono – maksimaalinen haaste siis. 

Palloilimme hetken Kallion kulmilla etsien tarpeeksi rumia paikkoja ja lopulta voittajapaikaksi päätyi Sörkän metroasema. Haastetta toi jatkuvasti ohi menevät ihmislaumat, mukaan lukien laitapuolenkulkijat, jotka halusivat tulla jututtamaan tai vaihtoehtoisesti huutelivat vieressä. Toinen haaste oli ehdottomasti kelmeä keinovalo joka loi melko epäimartelevat varjot kasvoille. 

beforeandafter.jpg

Yllä on suoraan kamerasta tullut muokkaamaton kuva, joten aika paljon enemmän tätä on muokattu kun normaalisti kuviani täällä. Tämä oli kuitenkin kaikista hauskin vaihe kuitenkin. Koska ympäristö oli niin karu ja kuva ei näyttänyt kovin hyvältä vielä suoraan, sai haluamansa maailman luoda tietokoneella. Olen viime aikoina ihaillut tällaisia neonvalo-tunnelmia valokuvissa ja halusin luoda sen teeman ympärille nämä kuvat.

Ensimmäinen paikka oli siis suoraan liukuportaista laiturialueelle tullessa. Toinen löytyi muutaman metrin päästä karkkiautomaatilta. Alla paikka koko komeudessaan.

20180918_113811.jpg

Ja tässä lopputulos.

uglyplacechallenge3.jpg

Mitäs sanotte tällaisesta sarjasta? Jatkoon vai ei? Ja miten onnistuttiin? Saran kuvat muun muassa Sörkän Ärrän edestä voi käydä katsomassa täältä.

muoti trendit tyo
Kommentit (16)
  1. Todellakin jatkoon! Ja vielä juurikin tällaisella konseptilla, jossa rinnalla kulkee rullasta otetut muokkaamattomat kuvat muokattujen kyljessä – havainnollistaa todella hyvin kuvanmuokkauksen voimaa ja sen mahdollisuuksia luovuuteen 🙂 Upea idea!

    1. Mahtavaa! Ja hei juuri olen tekemässä uutta postausta, jossa kaikissa kuvissa on muokkaamaton ja valmis kuva rinnakkain 🙂

  2. Vitsit miten siistejä kuvia.. Oot kyl niin cool ja toi tukka 6/5!! Siis pakko kysyy vinkkii, et miten pystyt poseeraa ilman et välität tuijottelijoista ja ohikulkijoista? Mulla tulee aina super kiusaantunut olo jos joku tuijottaa kun oon valokuvattavana ja se kyllä näkyy naamasta. 😀

    1. Äääk kiiitos paljon <3 kyllä muakin välillä nolottaa (esim. just tuolla metriksellä 😀 ois tehny mieli selittää et mitä tehdään) mutta pitää vaan ajatella että mitäs sitten? Nycissä asuessa tuli todistettua aina varmaan parit kuvaukset päivässä jonkun muun toimesta. Ja sitä tajusi että jos joku tuijottaa niin se on ihan luonnollista mielenkiintoa vaan että mitä tapahtuu. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *