Vauvanhuone

Vauvanhuone/työhuone alkaa olla pikkuhiljaa valmis. Toki kaikkea pientä fiksausta vielä pitää tehdä, mutta enää ei olisi katastrofi, mikäli synnytys käynnistyisikin. Ajattelimme pitää nyt parin viikon mittaisen karanteenin ennen vauvan syntymää, joten tarvittavat hankinnat pitää sitten ehkä tilata netistä. Ainakin jonkinlainen vaipanvaihtoalusta pitäisi järjestää ja ostaa lisää harsoja.

Kyselinkin vaipanvaihtoalustaan vinkkejä instagramin puolella aiemmin, kun meillä ei mahdu kylpyhuoneeseen sitä, eikä ole oikein mitään niin suurta lipastoakaan. Ainoa vaihtoehto oikeastaan on tuo kuvissakin näkyvä senkki, mikä puolestaan ei ole kovin syvä joten siihen pitäisi melkein laittaa alusta sivuttain. Sekään ei taas ole ergonomian kannalta paras mahdollinen vaihtoehto.

Pinnasänky on pyöreä, joten senkään päällelaitettavat vaihtoehdot eivät oikein toimi. Mietin myös, että leikkaisi vaahtomuovista vaan pienemmän alustan joka mahtuisi kylppäriin, mutta toisaalta tila on niin pieni ettei siihen kyllä kauaa mahdu kukaan pötköttelemään.

Jotkut vinkkailivat taitettavasta hoitopöydästä, minkä saa laitettua sitten piiloon tarvittaessa. En kuitenkaan haluaisi ostaa mitään noin isoa tavaraa vain muutaman kuukauden takia (oletan että myöhemmin vaippoja voi sitten vaihtaa ihan maassakin).

Tässä kuitenkin muutamat kuvat tämänhetkisestä tilanteesta. Kirjoituspöytä löytyi tori.fistä, ja kävin ostamaan laatikkoon samanlaisen nupin kuin vitriinissä ja senkissä. Maalaamme sen vielä saman sävyiseksi (kuulemma Ikean asiakaspalvelusta saa pyydettyä värikoodin). Jossain vaiheessa myös toisen senkin päälle tulee toinen vitriini, niin saamme säilytystilaa lisää esimerkiksi viinilaseille (joita tällä hetkellä ei ole).

Vanhan asuntomme tauluhyllyt pääsivät seinälle viikonloppuna ja printtejä voi ostaa jossain vaiheessa lisää vanhojen tilalle jos haluaa vaihtaa ilmettä enemmän lapsenhuonemaiseksi. Halusin, että valaistus on todella kodikas, sillä ikkunaa ei ole. Löysin vanhan valoketjun, joka oli edellisen asunnon aikana poissa käytöstä ja se löysi ainakin nyt väliaikaisen paikkansa tauluhyllyltä.

Senkistä löytyy nämä Ikean skubb-säilytyslaatikot, joista ystäväni vinkkasi aikoinaan. Näihin saa todella näppärästi organisoitua oikeastaan mitä vain. Vauvanvaatteiden kohdalla olen järjestänyt ne käyttötarkoituksen mukaan ja merkkannut koottain. En laittanut kokolappujen mukaan, vaan vertasin vaatteita silmämääräisesti toisiinsa ja laitoin ne oman arvion perusteella oikeisiin bokseihin.

Pinnasänky on jo vauvahuoneessa, enkä tiedä vielä tuleeko vauva nukkumaan siinä vai kehdossa, joka on nyt makuuhuoneessamme. Ainakin alkuun vauva nukkuu meidän kanssa samassa huoneessa, mutta pinnasängyssä on pyörät, joten sitäkin on helppo liikutella huoneesta toiseen. Unipesää emme varmaan pidä sängyssä yöllä, mutta se on kiva päivällä esimerkiksi sohvalla tai sängyllä.

Vaipanvaihtopisteen vierestä löytyy nyt vaippoja, minicare voidetta, 99% vettä olevia kosteuspyyhkeitä, vaippaihottuma sprayta, ja muutama harso. Tuota koria on sitten helppo liikutella myös huoneesta toiseen.

Vauvanhuoneeseen tuli myös kitarat, sillä niille ei ollut muutakaan paikkaa. Akustiselle pitänee vielä löytää joku stabiilimpi paikka. Saimme myös pikkuiselle oman vaaterekin Bedesignilta, ja se on ihan älyttömän söpö. Pienet samettiset henkarit ostimme Clasulta.

Sen kummempia sisustushankintoja emme ole tehneet, sillä en koe että hän vielä pitkään aikaan ymmärtäisi niiden päälle. Jossain vaiheessa kun hän alkaa olla vähän isompi, vaihdamme varmasti meidän makuuhuoneen tänne ja hän saa ikkunallisen huoneen. Siinä vaiheessa on sitten mahdollista päivittää vähän sisustustakin enemmän lapsen makuun.

Ja tietysti loppuun vielä ennen ja jälkeen kuvat. Tässä oli alunperin tuollainen syvennys vaatehuoneen vieressä. Siihen tuli toinen seinä ja minun vaatehuoneeni. Perällä on vielä kolmas komero joka toimii tällä hetkellä esimerkiksi takkien, pelien, kausivaatteiden, työkalujen, siivousvälineiden ja muun vastaavan säilytystarkoituksessa.

Kommentit (19)
  1. Kuulostaa tosi fiksulta, että hankkii vasta sitten jos näyttää että tarvitsee. 🙂
    Meillä on asunto kahdessa kerroksessa ja vauvanhoitopiste laitettiin pesukoneen päälle. Oikeasti siinä vaihdettiin vaipat ehkä n sen 2kk ja oikeastaan heti syntymän jälkeenkin vaihdoin vaippaa myös ihan siellä sun täällä. Olen aika lyhyt eikä minulla ole ollut koskaan selän kanssa ongelmia, niin ehkä sekin vaikutti. Ja heti kun vauva pääsi liikekannalle, vaipanvaihto muuttui myös varsin akrobaattiseksi suoritukseksi. 😀 Nykyisin avaan vaipan roikottaen häntä kainalossani samalla kun kuljen kohti vessaa ja laitan myös uuden vaipan sylissä pyöritellen. Myös oma näppäryys kasvaa tehdessä, eikä enää ole kiinni pöydistä tai välittömästä vesipisteen läheisyydestä. 😀

  2. Moi,
    Kosteuspyyhkeitä ei tosiaan kannata ottaa päivittäiseen käyttöön. Turhan ympäristökuormituksen ja roskan lisäksi niiden käyttö on linkitetty allergioihin, lisää esim täällä https://yle.fi/uutiset/3-10156179

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *