Vegaanin 4 päivän ”food prep” video

veganfoodprep.jpg

Olen viime aikoina syönyt enemmän ja enemmän kasvisruokaa, ja pohdin nyt pitäisikö siirtyä vieläkin vegaanimpaan ruokavalioon. Olen aina rakastanut lihaa, vaikka perheemme oli kasvissyöjiä kun olin lapsi. Sen takia en ole tehnyt mitään ehdotonta päätöstä olla lihatta koko loppuelämääni. Huomaan myös nopeasti, milloin en ole saanut ruoastani esimerkiksi tarpeeksi rautaa, sillä silloin iskee kummallinen lihanhimo. En myöskään halua olla hankala kyläillessä, sillä jo nyt allergiani rajoittavat paljon syömisiäni. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ehdottomuus on usein huonosta ja niitä hyviä valintoja voi tehdä silti 90 prosenttia ajasta. 

Kaikki kuitenkin lähti siitä, kun katsoimme Santa Teresassa asustellessamme Cowspiracy-dokumentin Netflixistä. Silloin silmäni aukesivat vasta siihen, kuinka paljon lihatuotanto tuhoaa luonnonvaroja, ja kuinka paljon esimerkiksi vettä tarvitaan yhden pihvin tuottamiseen. Vaikka en ollut ajatellut lähteväni kasvisruokavalioon niin äkillisesti, tuntui sen jälkeen hyvin vaikealta perustella itselleen, minkä takia sitä lihaa pitäisi muka saada. 

Eilen katsoimme toisen Netflix-dokkarin vähän eri näkökulmasta, nimeltä Forks over Knives. Siinä tutkaillaan eläinperäisen ruoan vaikutuksia terveyteemme ja tulokset tuntuvat melko kiistattomilta. Lihasta ei ole hyötyä ihmiselle, päin vastoin. Dokumentissa käydään läpi kahden ravitsemustutkijan löydöksiä, ja näytetään potilasesimerkein, kuinka paljon pelkällä kasvisruokavalioon muuttamisella voi kohentaa omaa terveydentilaansa. 

Innostuin dokumentin jälkeen googlailemaan lisää tästä ruokavaliosta, sillä tuntuu etten välttämättä vielä osaa valmistaa sellaista kasvisruokaa, mistä saisin varmasti kaiken tarvitsemani. Muutaman mutkan kautta päädyin tällaiselle Youtube-kanavalle, johon ihastuin välittömästi. Opin Ausseissa ollessani tämän ”meal prep”-kulttuurin, jota alan ehdottomasti noudattaa nyt kotona. Kun sunnuntana tekee vähintään neljän päivän ruoat valmiiksi, säästyy aikaa, rahaa ja ennenkaikkea on helpompi tehdä niitä terveellisiä valintoja, kun kaikki on mietitty etukäteen valmiiksi. 

On myös helpompi tehdä monipuolisia annoksia, kun tekee ison satsin kaikkea ja laittaa eväsrasiaan aina yhden kauhallisen kutakin. Usein vegaaniruoka esitetään mielestäni vähän tylsänä, mauttomana tai raakaruokana. Itselleni on tärkeää visuaalisuus ja se, että ruoka oikeasti maistuu hyvältä. Raakaruoka ei puolestaan toimi vatsalleni lainkaan. Avantgardevegan eli Gaz Oaklyn ruoat ovat kuitenkin sellaisia, että vesi nousee kielelle pelkästä videon tuijottelusta. 

Tässä on todella toteutuskelpoinen meal prep 4 päivän ruokailuille. Aion ehdottomasti toteuttaa tämän myös itse. 

Ja tässä puolestaan vähän vielä visuaalisempi ruoka, sriracha ”meatballs”. 

 

Toivottavasti videot iskee teihin yhtä paljon kuin meihin!

Kommentit (10)
 1. Moikka!

  Willis suosittelee vegaanista ruokavaliota oikein kovasti. <3
  Nyt tulee kaksi kokonaista vegaanista vuotta täyteen ja olen vain iloinen, että tälle tielle lähdin. Syön huomattavasti monipuolisemmin, palaudun hyvin, treeni tuottaa tulosta, eväitä on helppo tehdä mukaan, voin hyvin ja mieli on kevyempi.

  Vegaanista ruokavaliota voi toteuttaa monella tavalla. Jotkut syövät leipää aamusta iltaan, latovat lautaset täyteen pastaa, perunaa ja riisiä, toiset taas syövät mahdollisimman tuoretta, raikasta ja puhdasta eli enemmän kasviksia, salaatteja, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä jne. Voi syödä myös lisäaineista piittaamatta. Valmisruokia löytyy vaikka kuinka paljon. Osa panostaa proteiiniin ja syö jatkuvasti tofua, papuja, linssejä, nyhtökauraa ja sirottelee päälle vielä herneproteiinijauheet.

  Minä olen tuo versio, joka syö hedelmiä, vihanneksia, salaatteja, hummusta, maapähkinävoita – paljon tuoretta ja yksinkertaista.

  Huimaa vuotta 2018 toivottaen,
  Willis <3

 2. Ihana postaus! Oon itse ollut vegaani 4 vuotta nähtyäni youtubessa Gary Yurowskin luennon ”The best speech you will ever hear”, SUOSITTELEN! Mun lemppareita vegaaniruokainspiraatioon Youtubessa on Bonny Rebecca, Cam&Nina, Cheap Lazy Vegan, Hotforfood ja kaikista paras Maddie Lymburner!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *