Viikon inspiroijat

Kävin toissapäivänä katsomassa Vidal Sassoonin elämästä kertovan elokuvan. Se oli huikean inspiroiva. Rakastan muutenkin katsoa samantyylisiä elokuvia. Katsoessani, kun joku toteuttaa omaa luovuuttaan ja visiota vastaväittäjistä välittämättä ja vielä onnistuu siinä, saan itsekin ihan huikeasti voimavaroja tavoitella niitä omia unelmiani. 

 

Vidal Sassoon on siinä mielessä huikea tyyppi, että hän on muuttanut kokonaan käsityksemme hiustenleikkuusta. Tällaisia ihmisiä, jotka mullistavat jonkun alan kokonaan on hyvin vähän. Sarasvuo joskus sanoi, että älkää kuvitelko että teistä tulee Steve Jobseja, ei teistä tule. Mielestäni tämä on kuitenkin kurja ajatusmaailma. Vaikka meistä harva tulee oikeasti muuttamaan maailmaa, ei siitä ajatuksesta kannata todennäköisyyksiin vedoten luopua. 

 

Mitä jos Steve Jobs olisi uskonut ensimmäistä epäilijää? Maailmamme olisi tällä hetkellä aika erilainen. Mitä jos kaikki epäröinnin sijaan seuraisivat sitä omaa sisäistä paloaan ja toteuttaisivat itseään tavalla joka tuntuu heille merkitykselliseltä? 

 

Picasso sanoi näin: “When I was a child my mother said to me, ’If you become a soldier, you’ll be a general. If you become a monk, you’ll be the pope.’ Instead I became a painter and wound up as Picasso.” 

 

Siinä ehkä kiteytyykin se perusajatus. Hienointa tietysti olisi, että kaikilla olisi kotona se isoin tuki, turva ja kannustava ääni. Kaikilta ei niitä tsemppareita lähipiiristä löydy. Silloin pitääkin uskoa itse siihen omaan juttuun ihan mielisairaan paljon. Ja tietenkin myös tehdä sen oman tavoitteen eteen töitä päivittäin. 

 

Näin vasta eilen Pekka Hyysalon fight back-kampanjan videon ja liikutuin kyyneliin. Niin hieno tarina ja upea osoitus siitä, miten tahdonvoimalla, sinnikkyydellä ja positiivisella asenteella pystyy ihan uskomattomiin asioihin. 

 

 

 

Ajatus lähti taas haarautumaan ehkä liikaakin, mutta halusin jakaa edes pienen ripauksen sitä uskomatonta inspiraatiota mitä olen itse imenyt näistä ihmisistä.

 

 

Kuvasta kiitokset Ainolle.

Kommentit (6)
 1. Ilon Päivä
  16.11.2013, 15:22

  Moi! 🙂 Olisin kiinnostunut kuulemaan näkemyksesi maailman ultimaattisesti parhaasta lemppariaamiaisestasi, joten haastoin sinut aamupalapostauksen tekoon:

  http://ilonpaiva.blogspot.fi/2013/11/haaste-taydellinen-aamiainen.html

  Kiitos jos osallistut, hauskaa viikonloppua! 🙂

 2. Nuo Pekka Hyysalon videot on kyllä jotain aivan uskomaonta. Siinä, jos jossain, on sellainen arjen sankari, josta tulisi ottaa mallia. Omalla kohdallani en voisi kuvitella kykeneväni olevan yhtä positiivinen ja yhtä elämänhaluinen tuossa tilanteessa kuin mitä kyseinen tyyppi on. Omat murheet, vastoinkäymiset ja itsensä epäilemiset alkaa suorastaan hävettää kun Pekan ajatuksia kuuntelee. Katsoitko sen viimeviikkoisen Sarasvuon ? Melko pysäyttävä haastis sekin (:

  1. Joo katoin heti perään sen! Ja tosiaan, niinkuin Jari sanoikin, Pekalla on itsesäälin poistava vaikutus muihin ihmisiin. Se on tosi hieno asia! Kun näkee jonkun noin mahtavan tyypin joka sanoo et viikon verran onnettomuuden jälkeen mietti että pitäisikö katkeroitua vai ei, ja päätti sitten olla katkeroitumatta, niin huhhuh! Aika mieletöntä tosiaan. Tulee sellanen filis että kyllä sillä omalla tahdonvoimalla pystyy ihan mihin vain:) ja omat murheet ja huolet järjestyy perspektiiviin aika nopeasti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *