Viime päivien ilostuttajia

DSC_1070 copy.jpg

Kuulun niihin ihmisiin, jotka sopivat täydellisesti Atrian sloganiin ”hyvä ruoka, parempi mieli”. Tulen niin onnelliseksi maukkaasta annoksesta ja huono ruoka saa mielen apeaksi. Monet olivat varoitelleet Costa Rican ja Nicaraguan huonosta ruoasta, mutta vasta täällä Ecuadorissa koin sen, mistä he olivat puhuneet. Hyvää ateriaa ei meinannut saada mistään ja huonotkin olivat kalliita ja epäterveellisiä. Tuntui todella inhottavalta maksaa Pizza Hutin kamalasta pitsasta 24 dollaria, kun olisi mielummin syönyt jotain vähän ravinnerikkaampaa. 

Lokaalipaikat, joissa olemme käyneet ovat olleet vähän kummallisia. Lähes jokaiseen annokseen kuuluu esimerkiksi popcornia. Alkupaloina tulee yleensä myös popcornia jonkun epäilyttävän dippikastikkeet kera. Joskus mukana on myös ruokabanaaneista tehtyjä suolaisia sipsejä. 

Senpä takia olinkin innoissani, kun Montanitassa ravintoloita on niin paljon, ettei kaikissa ehdi edes käymään. Suurin osa on toki sitä ihan perus ranskanperunaa ja hampurilaista, mutta löytyy täältä myös helmiä. Italialainen Pigro on osoittautunut aivan täydelliseksi pasta- & risottopaikaksi. Myös sisustus on viihtyisä ja pöytiin saa taiteilla liidulla odottaessaan annosta. 

Kuitenkin todellinen yllättäjä on ollut Pigron kulman takaa löytyvä pieni vegaanipaikka. Törmäsimme siihen ensimmäisenä iltana illallisen jälkeen, mutta omistajan positiivinen lähestymistapa teki meihin vaikutuksen. Seuraavana päivänä menimme sinne syömään, eikä kerta jäänyt ainoaksi. Neljällä dollarilla sai alkukeiton, pääruoan ja itsetehdyn mehun. Pääruoka koostui lähinnä useasta eri muhennoksesta, mössöstä ja kastikkeesta, eikä visuaalisesti ollut kovin kaunis, mutta maut olivat käsittämättömän hyviä. 

Myös paikan gluteenittomat & vegaanipitsat ovat herkullisia. Parasta paikassa on kuitenkin ihana omistaja, joka omalla energiallaan valaisee puoli kylää. Ehkä hänellä on sama vika kuin minulla: hyvä ruoka, parempi mieli. Ja ruoka tosiaan on hyvää. 

 

I am one of those people who is so much happier after a tasty meal. And when the food is bad, I feel sad. It’s been almost impossible to find a decent meal in Ecuador. But Montanita has been an exception. There is a really good italian place called Pigro, and right around the corner is my favourite restaurant here, this little vegan place. You can get the whole meal with soup, juice and main course with only 4 dollars. 

DSC_1109.jpg

DSC_1111.jpg

DSC_1113.jpg

DSC_1115.jpg

DSC_1119.jpg

DSC_1075.jpg

DSC_1074 copy.jpg

DSC_1093.jpg

 

Kommentit (1)
  1. Siis voi apua että tuli kauheat flashbackit noista ruuista 😀 ihmeteltiin poikaystävän kans ko suunniteltiin ecuadorin reissua että miksei missään oikein lue paikallisesta ruuasta mitään, mutta parin päivän jälkeen syy selvisi – se on niin paskaa 😀 hah, no oli osa hyvääkin mutta mielenkiintoista hyvinkin.. Just nuo keittobanaanijutut ja muut. Tän takia turistoituneemmat paikat kuten Quito, banos ja montanita oli ruuan puolesta ihanimpia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *