Viiniä & maalausta

Kerroin aiemmin illustraatio-illasta, johon meidän oli tarkoitus mennä. Valitettavasti sitä ei kuitenkaan järjestetty tällä viikolla. Onneksi Melbourne on tämänkaltaisia mahdollisuuksia pullollaan, ja suuntasimme sen sijaan maalausiltaan Cork & Chromeen Fitzroyssa. Konsepti on loistava: tuo oma pullo viiniä, ja kaikki muu on paikan päällä valmiina sinua odottamassa. 

Illassa on opettaja, joka näyttää tekniikat vaihe vaiheelta ja hänen malliaan voi seurata, tai soveltaa oman maun mukaan. Ensin hän käy läpi nopeasti, mitä pensseliä käyttää mihinkin vaiheeseen ja miten tietynlaisen lopputuloksen saa aikaan. Sen jälkeen laitetaan musiikki soimaan ja saa maalata itse perässä. Jonkin ajan kuluttua siirrytään taas seuraavaan vaiheeseen. 

Paikanpäältä saa myös tilattua juustolautasia, joten enpä oikein parempaa iltaa osaisi edes kuvitella. Osallistuminen maksoi 60 dollaria, mutta mielestäni oli ainakin sen arvoista. Maalauksen saa luonnollisestikin kotiin, ja onhan pelkät canvastaulutkin kalliita. Tällainen konsepti olisi ihana saada myös Suomeen. Instastoryyn vastaajien perusteella sille olisi todella kovaa kysyntää.

Taidan Suomeen päästyäni laittaa pyörät pyörimään tämän suhteen. Jos joku tietää jonkun, joka voisi olla kiinnostunut opettamaan tällaista, niin laittakaa ehdottomasti vaikka mailia! Aiheet voisivat olla sellaisia vähän skandinaaviseen makuun sopivia ja vaihtua aina viikottain. Todella terapeuttinen ilta ja muistutti taas, kuinka luomalla jotain saa oman mielen aina hiukan avoimemmaksi ja luovemmaksi myös uusille ideoille. 

 

Kommentit

Oi miten mainio idea! Tällaisia iltoja haluaisin ehdottomasti tänne Tampereellekin :)

Elisa Lepistö

No niinpä! Täällä Melbournessa tuntuu olevan paljon tällaista. Pitää aktivoitua nyt Suomessakin! <3

Julia Toivola (Ei varmistettu) http://juliatoivola.com

TAHDON &lt;3 Pliis, pliis Elisa tuo tää Suomeen! Olisin ihan taivaissa :D

Elisa Lepistö

Todellakin!! Kysyntää on selkeästi, joten alan ehdottomasti nyt järkkäämään. PARASTA! <3

Tii1 (Ei varmistettu)

Kiva lukea tällaisia juttuja ihan uusista hyvistä asioista/tapahtumista. :)

Elisa Lepistö

Jooo, sitä usein ulkomailla usein ajattelee, että "hitsi kun meillä ei suomessa oo mitään tällaista", piru vie, pitää alkaa tekemään asioita sen eteen että olisi! :D nyt laitan pyörät pyörimään!

Jennnni (Ei varmistettu)

Onpa hauska idea! Jos asuisin Suomessa voisin vaikka ruveta opettamaan tällästä ihan mielelläni :-D Pistetään korvan taakse tulevaisuuden varalle, uskon tosiaan että tän kaltasille jutuille olis kysyntää!

Elisa Lepistö

No niinpä. Niin monet on ilmaissut mielenkiintonsa jo, että varmasti olisi ihan hitti! Tuo opettajan saaminen onkin varmaan se hankalin osuus. 

Miss T (Ei varmistettu)

Oooo, haluun! Ihana konsepti!

emmms (Ei varmistettu)

Jos Helsingissä tällaista organisoit niin mä olen ainakin mukana! Maalata en osaa, mutta tässähän sitä oppisi :)

Elisa Lepistö

Mahtavaa! Joo ehdottomasto Helsingissä! Pitää vähän selvitellä missä tää ois paras järkkää :)

Heidi (Ei varmistettu)

Hei! Tää olis loistavaakin loistavampi idea johonkin meidän workshoppiin mitä ajateltiin pitää meidän uudella Monochromen toimistolla!

vink (Ei varmistettu)

Kalliossahan on noita ollut jo monesti. Esimerkiksi nyt on kolossa 7.12 drink coffee and draw vol.10. Myös alkoholillisia versioita löytyy :) Tutkimaan vain!

Elisa Lepistö

Joo oon nähny niitä, mutta oon ymmärtänyt että niissä on nimenomaan piirustusta eikä maalausta, eikä myöskään opetusta? Voin toki olla väärässäkin :D ootko koskaan käynyt,

Kommentoi