VINKKEJÄ ROOMAAN

Reissussa ymmärrän aina uudestaan ja uudestaan miksi rakastan matkustamista. Vaikka sitä siinä hetkessä kuvittelisi, ettei sitä fiilistä voi unohtaa, yllättyy sitä aina matkalla kuinka ihanaa se onkaan. Istuessamme Roomassa terassilla, tuorepuristetusta appelsiinimehusta tehdyt mimosat kädessä, auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta, ei oikein enää riittänyt sanat sille kuinka hyvä fiilis on. Ystäväni ehdotti että lähtisimme New Yorkiin jouluksi ja uudeksi vuodeksi. Siinä ei kauaa tarvinnut miettiä. Matkustelu on se, mihin haluan käyttää rahani tällä hetkellä. Mistään muusta en saa niin huikeita tunteita. Lentojen metsästäminen näin lyhyellä aikavälillä on melko haasteellista, mutta aloitan urakan tänään. 

Pari vinkkiä kuitenkin Roomaan matkaaville. Monet suosittelivat paikkaa nimeltä Trastevere, joka on noin pari kilometria keskustan ulkopuolella. Suuntasimme sinne heti ensimmäisenä iltana illalliselle Grazie Graziella nimiseen paikkaan. Alue oli todella ihana, joten kävimme siellä itseasiassa joka päivä kerran. 

Pieniä mukulakivikatuja, aukioita joissa on terasseja ja katusoittajia, sympaattisia pieniä liikkeitä sekä parasta pitsaa mitä olen ikinä maistanut. Sinne kannattaa siis ehdottomasti mennä pyörimään. Kävelymatka on kiva jos on mukavat kengät jalassa, joen ylitys on upea paikka ja vartta pitkin on ihana kävellä. Jos ei halua kävellä, pääsee 8 raitiovaunulla myös Trastavereen. 

Toinen mitä suosittelen lämpimästi, on Piazza Navonan vieressä sijaitsevan Hotel Raphaelin kattoterassi. Sieltä avautui upeat maisemat ja sai nauttia auringosta, joka ei pienille kujille paistanut. Ostaessamme pullon Proseccoa, saimme myös ihania pieniä leipiä, pähkinöitä ja sipsejä pöytään. 

Kolmas vinkki on ravintola nimeltä Maccheroni, jossa kävimme itseasiassa kaksikin kertaa. Siellä oli autenttista Italialaista kotiruokaa ja ihanaa henkilökuntaa. Hinnat olivat todella edullisia, puoli litraa viiniä taisi olla 4 euroa ja pastat 9-14 e. Tilasimme ensimmäisellä kerralla tryffelipastan sekä pasta carbonaran ja söimme ne puoliksi. Kun olimme saaneet jättikokoiset pasta-annokset eteemme, saimme yllätykseksemme vielä kolmannen pastan. Se oli sympaattiselta kokilta tervehdys. En muista milloin olisin ollut niin täynnä kun ravintolosta lähtiessämme. Ruoka oli vain liian hyvää jätettäväksi. Varsinkin tryffelipasta oli makuuni. 

Neljäntenä ylistän Pantheonin edustalla olevaa Hostaria Pantheon ravintolaa. Olimme siellä joka ilta punaviinillä ja henkilökunta oli super-ystävällistä. Lämpölamppujen takia ulkona pystyi istumaan myöhään yöhön ja tunnelma oli todella kohdillaan. Nämä hetket jäivät yhtenä parhaana muistona reissusta. 

 

Kommentit (11)
  1. Rooma on ihana paikka. Oltiin lokakuussa 6 päivää siellä lomailemassa. Mäkin ihastuin Trastevereen. Tässä postaus omassa blogissa siitä. 🙂
    http://ellit.fi/muoti-ja-kauneus/beauty-box/trastevere

    1. Ei hitsi, meillä on tuosta ihan samasta kohdasta kuva!!! Ja muutenkin tuttuja paikkoja 🙂 Se on kyllä ihana!

  2. se on kylläkin trastevere.. 🙂

    1. Hups! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *