Voimaeläin selässä

DSC_1334 copy.jpg

Vanha ystäväni, taitelija Päivi Saarikoski on tehnyt uuden aluevaltauksen tekstiilimaalauksen parissa. Olen ihaillut Päivin eläinaiheisia tauluja jo vuosia, joten en malttanut pysyä housuissani kun hän kysyi, saisiko maalata minulle nahkatakkiin oman voimaeläimen. Maalauksen saa joko irralliseen nahkapalaan, jonka voi itse kiinnittää takkiin tai vaihtoehtoisesti suoraan takin selkämykseen. 

Mietin pitkään, mikä olisi minun voimaeläimeni. Lopulta annoin Päivin valita parista vaihtoehdosta. Myös värejä olisi saanut valita, mutta halusin jättää täysin taiteellisen vapauden hänelle. Maalaus maksaa hiukan kuvasta riippuen noin 120-200 euroa, mikä on mielestäni todella kohtuullinen hinta. Kun näin ensimmäisen kuvan valmiista takista, henkeni miltei salpaantui. Niin hieno siitä tuli! 

DSC_1344-2.jpg

Päivi sanoi, että mielsi minut lopulta tiikeritytöksi. Ja tiedättekö, tämä oli juuri se voimaeläin, mitä tarvitsin. Lueskelin voimaeläimistä tietysti internetin syövereistä. Ja näin sanottiin Tiikeristä täällä.

Tiikeri on suurin kissaeläin. Tiikereitä tavataan erilaisissa olosuhteissa viidakoista vuoristoihin. Esim. leijonasta poiketen tiikeri ei ole laumaeläin. Aikuiset tiikerit liikkuvat yksin. Puolitoistavuotiaana tiikerin pennun on jätettävä laumansa. Muista kissaeläimistä poiketen tiikeri pitää vedestä ja on hyvä uimaan. Tiikerit ovat uhanalaisia eläimiä ihmisen himoitseminen turkkien vuoksi. Jälleen kerran ihmisten pikkumaisuus ja luontoyhteyden puuttuminen saa jonkun eläinlajin lähes katoamaan. Monissa kulttuureissa tiikeriin liitetään erilaisia myyttejä. Saduissa tiikerit ovat usein pahoja ja leijonat hyviä.
Elementti: Tuli
Voima: Itsensä löytäminen
Ominaisuudet:
Tiikeri ilmentää voimakkaasti seksuaalista voimaa ja aistillisuutta.
Erilaiset intohimot yhdistetään tiikerin voimaan. Voimaeläimenä sen symboliikka on kuitenkin laajempi. Tiikeri-ihmiset etsivät itseään, omia voimiaan sekä omia reviirejään elämässä. Tiikeri-ihmisen on ehkä elämässään vaiheessa, jolloin hän on hukassa itsensä kanssa.
Hän ei tiedä mitä tehdä, miten pukeutua, miten nauttia elämästä ja sen tuomasta aistillisuudesta. Ihminen on hukannut omat raitansa. Tiikerin tullessa mukaan, tämä kaikki muuttuu.
Tiikerin avulla löydämme oman voimamme ja sen, miten ilmennämme voimaamme. Löydämme oman aistillisuutemme ja opimme tunnistamaan asiat, joista nautimme. Oman itsemme löytämisen kautta löydämme intohimon elämään. Se vie meidät kohti uusia seikkailuja.
Kissaeläimiin ja erityisesti tiikeriin liittyy koskettamisen taika. Tiikerin voiman avulla opimme aivan uudella tavalla nauttimaan toisen ihmisen kosketuksesta ja opimme myös kevyesti hellimään toisia.
Mitä voimia saat:
Kun tiikeri on karjahdellut elämääsi, on elämäsi muuttumassa melkoisesti sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Ne ajat alkavat olla takanapäin, jolloin et tiennyt omia vahvuuksiasi ja sitä, miten ilmennät omaa aistillisuuttasi. Pukeutumisesi ja ulkomuotosi ehkä pienoinen tyylittömyys saa muutoksen. Opit huomaamaan miten ilmennät itseäsi parhaiten ja näin löydät omat raitasi elämääsi.
Itsensä löytäminen voi liittyä myös asioihin, joita harrastat tai teet työksesi. Olet ehkä tehnyt asioita, joita muut ovat toivoneet sinun tekevän. Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä tiikerin voima ajaa sinua juuri niiden asioiden pariin, joita haluat tehdä ja joihin löydät intohimon. Tiikerin tuomaa vahvaa muutoksen voimaa on vaikea vastustaa ja näin ei pidäkään tehdä. Tiikerin intohimoinen voima vie meitä kohti omaa parastamme.

DSC_1353.jpg

DSC_1380.jpg

Tällä tiikerin asenteella lähden nyt tähän syksyyn. Mikäli haluat oman voimaeläimen, voi Päiville laittaa viestiä suoraan sähköpostilla: paivisaarikoski@hotmail.com. Hänellä on nyt myös elokuun ajan yhteisnäyttely Cafe Talossa Hilkka Helmen kanssa.

Pictures: Tomi Taskula

Kommentit (3)
  1. Aivan älyttömän makee!!

  2. Osaatkos kertoa millä maalilla / materiaaleilla tuo kuva on maalattu? Mietin vaan tuota pysyvyyttä vaatteissa.

    1. Se on maalattu nahkamaaleilla. Pari päivää kestää kuivua lopulliseen kuivuuteensa, mutta sen jälkeen kestää myös vettä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *