Vuoden 2019 minulle, ja vähän nykyisellekin

DSC_1552.jpg

Tänään kokoonnuimme neljän muun naisen voimin kirjoittamaan kirjeitä tulevaisuuden itsellemme. Kuoreen kirjoitettiin omat nimet, ja vuosiluku. Ne tullaan avaamaan vuoden päästä. Mietimme, kuinka hauskaa olisi jos tämä perinne olisi voimissaan vielä vaikka 30 vuoden päästä. Muistona olisi jokaisen vuoden hartaimmat toiveet ja samalla myös hiukan sitä kyseisen vuoden mielenmaisemaa.

Minun oli jotenkin vaikea muistella, mitä viime vuonna tähän aikaan toivoin. Päähäni ei tainnut juuri muuta mahtuakaan kuin unelma omasta kodista. Kaikki toiveeni vuosi sitten liittyi kotiin. Ja päivää myöhemmin se jo löytyi. Tänä vuonna istuin kynä kädessä ja mietin kulunutta vuotta. Se on ollut oikeastaan todella rankka. Vaikka vuoteen mahtui monia upeita hetkiä ja se suurin unelma eli koti täytti kaikki villeimmät visionikin, oli mukana paljon myös surua. Elämä näytti sen nurjan puolen ja tunteita mahtui kumpaankin ääripäähän paljon. 

Aloitin kirjeen kertomalla, millaisia asioita ”vuosi sitten” (eli tänäään) päässäni pyörittelin. Mitkä ovat olleet sellaisia loppuvuoden tärkeimpiä teemoja ja asioita jotka pyörivät mielessä. Niitä kun ei tunnu usein muistavan jälkikäteen. Ne jutut, mistä nyt stressaa, jotka valvottavat öisin tai tuntuvat elämää suuremmilta kysymyksiltä, saattaa jopa naurattaa vuoden päästä. 

Sen jälkeen puhuin istelleni preesensissä. Kuvittelin kaikkia asioita, joita itselleni toivoin ja puhuin kuin ne olisi tapahtuneet. Oikeastaan mitään kamalan dramaattisia muutoksia tai hurjia toiveita minulle ei edes ollut ensi vuodelle. Ehkä se kertoo jonkinlaisesta rauhasta ja siitä, että nyt on elämässä oikeastaan kaikki aika hyvin. Toivoin kuitenkin balanssia ja vähän tasaisempaa tunneskaalaa ensi vuodelle. Ja oli siellä muutamia ihan konkreettisiakin juttuja tietysti. 

Loppuun kirjoitimme vielä ennustukset toisillemme. Jokainen saa siis muutaman lauseen veikkaukset myös muilta ensi vuonna. Näitä on varmasti todella hauska lukea vuoden päästä. Bonuksena teimme vielä huumorilla bingon, johon laitoimme kaikkia ihan älyttömiäkin juttuja. Ensi vuonna pelataan sitä näihin aikoihin, ja katotaan kuka saa ensin täyden suoran täyteen. 

Suosittelen ehdottomasti tätä kirjeprojektia myös muille! Sen voi tehdä ystävien kanssa tai yhdessä. Hauskinta on tietysti avata ne porukalla, mutta ensimmäisen vuoden voi kirjoittaa ihan itsekseenkin. Siinä tulee mietittyä omia arvoja ja laitettua niitä tavoitteita vähän tärkeysjärjestykseen.

Ihanaa uutta vuotta kaikille!

DSC_1560-2.jpg

 

Kommentit (4)
 1. Pinja Mitrovitch
  2.1.2019, 10:26

  Hola,

  Eikä, ihana idis! Mulla muistu mieleen tästä kun mulla oli skidinä tapana kerätä koko vuoden ajalta boksiin kaikki ”aarteet” ja haudata se boksi maahan. Sitten vuoden päästä kaivoin sen ylös ja katsoin, mitä vuosi sitten tuli haudattua. Sinne hautasin myös vanhoja kirjeitä, joihin olin kirjoittanut asioita, joista olin valmis päästämään irti. Nyt toi tuntuu tosi absurdille hautailla vanhoja fiiliksiä maahan ja antaa tilaa uusille idiksille. Mut tavallaan, eihän tässä vuosien aikana ole muuttunut muu kuin se, että nyt ne kirjeet tulee kirjoitettua, muttei haudattua.

  Ihanaa alkanutta viikkoa sulle!
  yst. Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  1. Okei IHANA idea! Ja jotenkin symbolista kaivaa ne maahan, ikäänkuin poissa silmistä, poissa mielestä mentaliteetilla 😀 Ihanaa alkanutta viikkoa ja vuotta myös sulle! <3

 2. Mulla on ollut jo monena vuonna perinteenä kirjoitella itselleni kirje näin vuoden vaihtumisen aikoihin. On kyllä ollut hauska lukea niitä vuoden päästä ja katsoa, kuinka moni toiveista on toteutunut! 😀

  1. Ihan parasta! <3 Ja siis just toi on varmastikin parasta, kun tajuaa että kuinka moni haave onkaan käynyt toteen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *