VUORISTOTAUTI

Olo oli jotenkin ihan kummallinen pari ensimmäistä päivää Quitossa, ja ajattelin sen johtuvan vain koko yön kestäneestä matkustuksesta. Kun kuitenkin päänsärky ja pyörrytys jatkuivat vain, aloin miettiä jonkun olevan hullusti. 

Eilen matkalla lounaalle olin jo diagnosoinut itselleni kaikenlaisia sairauksia aina zika-viruksesta vuoristotautiin. Päätin kuitenkin googlailla, voisiko vuoristotauti oikeasti iskeä näinkin ”matalalla”. Ja kyllähän se on mahdollista, varsinkin kun korkealle noustaan nopeasti (lentämällä). 

Tautiin liittyy pyörrytyksen tunnetta, ruokahaluttomuutta, päänsärkyä ja unetttomuutta, joskus jopa oksentelua. Itselläni olo tuntui todella samanlaiselta kuin ylikunto. Vähän sellainen laskuhumalan kaltainen surrealistinen olo. 

Päätimme lähteä alaspäin, jotta oireet helpottaisivat ja kuulimme hotellimme henkilökunnalta paikasta nimeltä Mindo, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Quitosta. Se olisi kuulemma täydellinen paikka rentoutumiseen ja luonnonhelmassa oleiluun. 

Saimme neuvoteltua taksin 50 dollariin, joten päätimme hurauttaa sillä suoraan tänne. Mindo on onneksi myös paljon lähempänä meren pintaa, joten oireet ovat jo helpottaneet. Nyt pitää lepäillä pari päivää, että olo normalisoituu. 

Kerron pian lisää Mindosta kuvien kera. Ainakin ensituntuma on todella hyvä. Täällä Ecuadorissa on muuten paljon kylmempi, kuin olin kuvitellut. Meillä ei ole kamalan paljon lämpimiä vaatteita mukana, joten saa nähdä tuleeko tässä samassa asussa vedeltyä koko kuukausi. 

 

We had to leave from Quito because of some mountain sickness that we got from the altitude. We decided to go to Mindo, which is just couple of hours outside of the city, but much closer to the sea level. It has been colder than I thought in here, so I’m guessing I’ll be having this same outfit  for the rest of the month 😀

Photos:Tomi Taskula

Instagram: @startlivingyourbestlife

Snapchat: @pikkutyyppi

New Blog (11.3.) : http://www.lily.fi/blogit/start-living-your-best-life

Kommentit (2)
  1. Huh kuulostaa kyllä tutulta! Meille iski kans vuoristotauti kun lennettiin Quitoon Galapagoksilta ja se vei kyllä voimat totaalisesti. Järkkyä oli myös kun oltiin Salinas de Guarandassa joka on 3550metrissä, tuntui että pitää kerätä kaikki voimat että jaksaa pari porrasta nousta ja nukkuessaki tuntu että ois kissa maannu rinnan päällä 😀

    1. Joo ihan sellanen heikko olo koko ajan 😀 Aluksi ihmettelin että mihin ihmeeseen mun kunto on kadonnut kun sydämessä tuntuu jo parin askeleen nousu 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *