WHAT'S STOPPING YOU?

Juttelimme ystäväni kanssa pari päivää sitten, että olisi taas aikan tehdä uusi aarrekartta. Ihan vain jo senkin takia, että tulisi päivitettyä niitä omia unelmia. Koulu on nyt loppunut ja pitäisi miettiä vähän suunnitelmaa tälle lähitulevaisuudelle. 

Huomasin tuossa Pinterest tililläni kuvia selaillessani ajattelevani ihan hölmöjä. Keräilin sisustuskansiooni kuvia "unelmien asunnosta" ja jossain vaiheessa tajusin, että monia kuvia ihailin ihan henkeä pidättäen, mutta jätin laittamatta omaan kansiooni, koska ne oli "liian epärealistisia saavuttaa". Ihan järjetön ajatus. Aivan kuin minulla ei olisi oikeutta unelmoida jostain, mitä en tiedä varmasti pystyväni saavuttaa. Aivan kuten aikaisemmassa kirjoituksessani kerroin: ajatuksemme muovaavat todellisuutemme. Nyt loin sellaista todellisuutta itselleni, missä jotkut asiat eivät ole minun saavutettavissani. Silloin ne eivät myöskään ole.  

Elämä on hullua ja mitä suurimmatkin unelmat todellakin voi tulla todeksi. Niihin pitää kuitenkin uskoa ensin. Jälleen kerran jouduin kysymään itseltäni kysymyksiä, kuten "Missä haluaisit asua, jos kaikki olisi mahdollista? Mitä työtä tekisit, jos saisit itse valita työpaikkasi? Mihin projektiin lähtisit, jos tietäisit ettet voi epäonnistua?"

Sen jälkeen onkin sitten vain yksi kysymys: Mikä sinua estää? 

Alkoi oikein naurattaa, kun olin asettanut tällaisen unelmasuodattimen taas omaan päähäni. "Älä unelmoi liian suurista". Siispä halusin tulla teitäkin muistuttamaan siitä, kuinka kannattaa uskoa mitä suurimpiin unelmiin. Minua ainakin helpottaa usein se, että ajattelen jonkun joka tapauksessa tekevän niitä juttuja, mistä unelmoin, joten miksi se en voisi olla minä? 

Muutamia vuosia epäröin itse kouluun hakemista, koska laskeskelin todennäköisyyksiä ja laitoin koulutusohjelmani sinne "epärealististen unelmien romukoppaan". Yhtenä vuonna päätin kuitenkin rohkaistua ja yrittää. Sadoista hakijoista alle 20 tulisi saamaan paikan. Loppujen lopuksi sain valintakokeesta täydet 100 pistettä ja pääsin siis sisään. Ainoa, mikä harmitti, oli ne vuodet jotka olin "hukannut" uskoasseni sisäänpääsyn olemaan epärealistinen haave.

Tarina kuitenkin opettaa, että ne hurjimmatkin jutut ovat saavutettavissa! Keep on dreaming ja sitä rataa ;) Ihanaa sunnuntaita!

 

Paita ja farkut - Zara

Kengät - New Balance 

Kommentit

Emma W (Ei varmistettu)

Juuri näin! Toisaalta ajattelen, että kannattaa olla suurien unelmien lisäksi myös pienempiä unelmia. Niistä pienistä haaveista seuraa joskus isoja asioita :)

Elisa (Ei varmistettu)

Oot ihan oikeassa! :) Ja kun niitä pieniä onnistumisia saa, niin itseluottamus kasvaa myös isompien juttujen tavoittelussa!

Katie (Ei varmistettu)

En tajuu, miten nää sun postaukset tulee aina just sillon kun tarvitsen niitä! :)
Mulla on kans pyöriny viime aikoina päässä tuo sama naurettava ajatusmaailma, että "turha haaveilla, kun enhän minä tuota kuitenkaan saavuta".
Just tuolla tavalla sitä torppaa ne kaikista villeimmät unelmat.

Tuoreimmassa Trendissä oli älyttömän inspiroiva juttu naisista, jotka olivat hylänneet vanhat pinttyneet elämänohjeet ja totetuttaneet unelmansa. Eniten iski Janna Hurmerinnan tarina siitä, kuinka hän oli päättänyt unohtaa "varasuunnitelmat" ja keskittyä siihen mitä oikeasti haluaa tehdä. Ja tuohan on ihan totta, että monet meistä elävät ikuisesti sitä suunnitelma B:tä, koska lykkäävät todellisia unelmiaan tulevaisuuteen.

Siispä unelmakirja tai aarrekartta esiin! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei kiitos vinkistä! Pitääpä lukaista tuo juttu :) Ja tosiaan, välillä on vaikea olla rehellinen edes itselleen ja miettiä mitä OIKEASTI haluaa! Saattaa ihan vanhingossa alkaa toteuttaa sitä plan B:tä ennen kuin on edes kokeillut ykkösvaihtoehtoa. Tämä oli hyvä muistutus taas itsellenikin :)

Helena (Ei varmistettu)

KIITOS Elisa tästä postauksesta, tuli juuri oikeaan saumaan :) Aarrekartta tehty puoli vuotta sitten, ja moni asia toteutunut :)))

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla!! :) Niin se vain kummallisesti toimiI!

wsp (Ei varmistettu)

Kiitos tekstistäsi. Tuli niin oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Laittoi todella miettimään elämääni.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla <3 Välillä on hyvä pysähtyä miettimään näitä.

Lili (Ei varmistettu)

Mistä olet oppinut tällaisen ajattelutavan? Itse kehitän mieltäni eräällä koulutuksella. Olisi mielenkiintoista kuulla luetko tämän tyyppisiä kirjoja, käytkö koulutuksissa vai oletko jo kotoa oppinut näin mahtavan ajattelutavan. Olet niin ihana nuori nainen, että saavutat takuulla unelmasi ja kannustat muita saavuttamaan omia unelmia. Arvostan sinua!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos kovasti ihanasta kommentista! <3 Olen osan oppinut kotoa ja sen lisäksi lukenut paljon kirjoja tähän liittyen. Ja toki myös elämä on opettanut :)

(Ei varmistettu)

Joudun kans muistuttelemaan itselleni tätä samaa mantraa! Aina pitää dream BIG ja pyrkiä kohti niitä tähtiä <3
P.S. Odottelen ihan täpinöissäni sun uranaiset postaussarjaa!

Elisa (Ei varmistettu)

Sama täällä <3 Ja tosiaan, yritän saada pian uranaiset-sarjan jatkumaan!! Olen itsekin innoissani siitä :)

Pupunen (Ei varmistettu)

:)

Elisa (Ei varmistettu)

:))

Paula (Ei varmistettu)

Kiitos ihan älyttömästi tästä postauksesta!:) Sattui nimittäin juuri sopivasti omaa elämäntilannettani ajatellen ja tämän luettuani päätinkin lähteä täysillä tavoittelemaan pitkäaikaista unelmaani! Kiitos sinulle rohkaisusta!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla!! <3 Tsemppiä unelmien tavoitteluun! :)

Haaveilija (Ei varmistettu)

Kiitos tästä <3 se on juurikin niin että pitää haaveilla ihan mistä ikinä vain haluaa ja uskoa niihin omiin unelmiinsa!:) itse yritän aina miettiä kun tulee joku mahdottomalta tuntuva asia eteen ja tulee se fiilis etten kuitenkaan pysty saavuttamaan tuota niin lausetta: everything you can imagine is real <3

Elisa (Ei varmistettu)

Se on just näin! <3 :))

Ada (Ei varmistettu)

Heippa!
Mä en oo koskaan vielä tehnyt tuota aarrekarttaa, mutta pitkään ollut mielessä kyllä sen tekeminen. Viikko vielä ja pääsykokeet ohi niin sit saa hengähtää ja ajattelinkin sitten alkaa väsäämään sitä karttaa :) niin miten mä löytäisin täältä sun blogista niitä aiempia postauksia liittyen aarrekartan tekoon? :)

Julia (Ei varmistettu)

Kerta toisensa jälkeen luettuani tekstejäsi tulee sellainen olo, että samperi, kaikkihan tässä maailmassa on mahdollista. :) Kiitos taas näistä uusista ja inspiroivista ideoista, näitä tarvitaan! Muutenkin ihanan raikaks blogi. Ihanaa kesää!

Kommentoi