WHAT’S STOPPING YOU?

Juttelimme ystäväni kanssa pari päivää sitten, että olisi taas aikan tehdä uusi aarrekartta. Ihan vain jo senkin takia, että tulisi päivitettyä niitä omia unelmia. Koulu on nyt loppunut ja pitäisi miettiä vähän suunnitelmaa tälle lähitulevaisuudelle. 

Huomasin tuossa Pinterest tililläni kuvia selaillessani ajattelevani ihan hölmöjä. Keräilin sisustuskansiooni kuvia ”unelmien asunnosta” ja jossain vaiheessa tajusin, että monia kuvia ihailin ihan henkeä pidättäen, mutta jätin laittamatta omaan kansiooni, koska ne oli ”liian epärealistisia saavuttaa”. Ihan järjetön ajatus. Aivan kuin minulla ei olisi oikeutta unelmoida jostain, mitä en tiedä varmasti pystyväni saavuttaa. Aivan kuten aikaisemmassa kirjoituksessani kerroin: ajatuksemme muovaavat todellisuutemme. Nyt loin sellaista todellisuutta itselleni, missä jotkut asiat eivät ole minun saavutettavissani. Silloin ne eivät myöskään ole.  

Elämä on hullua ja mitä suurimmatkin unelmat todellakin voi tulla todeksi. Niihin pitää kuitenkin uskoa ensin. Jälleen kerran jouduin kysymään itseltäni kysymyksiä, kuten ”Missä haluaisit asua, jos kaikki olisi mahdollista? Mitä työtä tekisit, jos saisit itse valita työpaikkasi? Mihin projektiin lähtisit, jos tietäisit ettet voi epäonnistua?”

Sen jälkeen onkin sitten vain yksi kysymys: Mikä sinua estää? 

Alkoi oikein naurattaa, kun olin asettanut tällaisen unelmasuodattimen taas omaan päähäni. ”Älä unelmoi liian suurista”. Siispä halusin tulla teitäkin muistuttamaan siitä, kuinka kannattaa uskoa mitä suurimpiin unelmiin. Minua ainakin helpottaa usein se, että ajattelen jonkun joka tapauksessa tekevän niitä juttuja, mistä unelmoin, joten miksi se en voisi olla minä? 

Muutamia vuosia epäröin itse kouluun hakemista, koska laskeskelin todennäköisyyksiä ja laitoin koulutusohjelmani sinne ”epärealististen unelmien romukoppaan”. Yhtenä vuonna päätin kuitenkin rohkaistua ja yrittää. Sadoista hakijoista alle 20 tulisi saamaan paikan. Loppujen lopuksi sain valintakokeesta täydet 100 pistettä ja pääsin siis sisään. Ainoa, mikä harmitti, oli ne vuodet jotka olin ”hukannut” uskoasseni sisäänpääsyn olemaan epärealistinen haave.

Tarina kuitenkin opettaa, että ne hurjimmatkin jutut ovat saavutettavissa! Keep on dreaming ja sitä rataa 😉 Ihanaa sunnuntaita!

 

Paita ja farkut – Zara

Kengät – New Balance 

Kommentit (20)
  1. Kerta toisensa jälkeen luettuani tekstejäsi tulee sellainen olo, että samperi, kaikkihan tässä maailmassa on mahdollista. 🙂 Kiitos taas näistä uusista ja inspiroivista ideoista, näitä tarvitaan! Muutenkin ihanan raikaks blogi. Ihanaa kesää!

  2. Heippa!
    Mä en oo koskaan vielä tehnyt tuota aarrekarttaa, mutta pitkään ollut mielessä kyllä sen tekeminen. Viikko vielä ja pääsykokeet ohi niin sit saa hengähtää ja ajattelinkin sitten alkaa väsäämään sitä karttaa 🙂 niin miten mä löytäisin täältä sun blogista niitä aiempia postauksia liittyen aarrekartan tekoon? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *