Yksi kehu päivässä

Pohdimme ystäväni kanssa eräänä päivänä kehun voimaa ja sitä kuinka hyvä fiilis sen antamisesta saa. Jostain syystä minun on todella vaikea kehua tuntematonta ihmistä. Tai korjaan, kehun paljon ihmisiä, mutta niiden selän takana. "Olipa tuolla ihana tyyli / Vitsit miten positiivinen tyyppi, tuli tosi hyvälle tuulelle/ Olipa fiksu pointti se, mitä hän sanoi aiemmin" Miksi, oi miksi en sano näitä asioita niille ihmisille suoraan? Kukaan tuskin ainakaan mieltään olisi näistä pahoittanut. Ulkomailla sanainen arkkuni aukeaa vähän väliä, koska englanniksi kehut tulevat jostain syystä luontevammin. No, päätin siinä keskustellessani sitten että tästä eteenpäin pyrin kehumaan yhtä tuntematonta päivässä. Ystäväni otti myös haasteen vastaan. Pohdimme, että tulee varmasti kiinnitettyä entistä enemmän huomiota pieniin positiivisiin juttuihin näin. Pari päivää myöhemmin tunnustin, etten ole vielä kehunut ketään. Jostain syystä kynnys tuntui ylitsepääsemättömän isolta. En missään nimessä ole ujo, tai pelkää sosiaalisia tilanteita, mutta joku siinä vain on mikä on jännittänyt. Ystäväni tietysti oli pitänyt lupauksensa ja ekstroverttinä koki sen myös kovin luonnolliseksi itselleen. 

 

No, aika monta viikkoa siinä menikin sitten, mutta toissapäivänä sain vihdoin suuni auki! Olin tulossa lounaalta Factorystä ja astuin hissistä ulos kun sisään oli tulossa suloinen tyttö ihan mielettömän hienoilla aurinkolaseilla. Siinä sitten aukaisin vain suuni ja kehuin laseja. Tytön reaktio oli niin ihana, kun hän kovasti kiitteli ja hymyili.

 

Ja oma oloni oli vielä parempi. Sain vihdoin kehutilini auki ja siitä tuli niiiin sairaan hyvä fiilis. Pieni asia, suuri hymy ja hyvä mieli loppupäivälle. Nyt kehoitankin kaikkia muitakin tarttumaan tähän haasteeseen. Levitetään sitä hyvää mieltä ympärillemme, eikä unohdeta tietenkään läheisten kehumista. Ehkä teillä ei mene ihan näin kauaa, että saatte suunne auki. 

Kommentit

Sanna (Ei varmistettu)

Kuulostaa niin tutulta! Usein tulee sanottua jotain positiivista jostakin henkilöstä, mutta ei hänelle itselleen. Kuitenkin itse asiakaspalvelutyössä olevana positiivinen palaute tuntuu niin hyvältä ja sitä on mukavaa, joskin harvinaista saada! Suomessa ainakin tuntuu olevan vähän sellainen periaate, että jos palautetta ei tule, homma on hoidettu hyvin.. Negatiivista palautetta annetaan herkemmin. En tosin voi moittia siitä muita ihmisiä, sillä kuten mainitsinkin, harvoin tulee itsekään annettua positiivista palautetta (joskaan ei myöskään negatiivista). Tämä on varmasti sellainen asia, jossa meillä jokaisella olisi parantamisen varaa! Ja kuten itsekin sanoit, positiivisen palautteen antamisesta/toisen kehumisesta tulee itsellekin hirmuhyvä mieli! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Toi on muuten totta! Mä yritän aina kiittää oikein erityisesti silloin kun saan hyvää asiakaspalvelua. On itse ollut niin kauan asiakaspalvelutehtävissä että tietää kuinka hyvä mieli siitä tulee. Ja arvostan palvelua nykyään tosi paljon. Sen takia maksan mieluusti jostain jopa vähän enemmän jos palvelu on hyvää :D

emilia (Ei varmistettu)

Moi! Tää on kyllä tosi hyvä aihe! ihmiset ei oikeesti tiedä kuinka hyvältä se kehuminen tuntuu, tottakai kehuja on aivan ihana saada itselleen mut se et itsekkin kehuu on parasta. Itse olen juurikin sellainen ihminen joka ei niinkään helposti mene puhumaan tuntemattomille, mutta kuukausi taaksepäin näin kuinka yhessä kahvilassa istui tyttö jolla oli ihanan väriset hiukset! Mun oli _ihan pakko_ mennä kehumaan hiusten väriä ja loppupäivän minä itse olin hymysuin koska siitä tuli vaan niin hyvä fiilis :D

Elisa (Ei varmistettu)

No sinäpä sen sanoit! Siitä tulee ihan huikea fiilis! :) pitää aina muistaa toi :)

Sarkku (Ei varmistettu)

Ihana :) mäki kyl yritän tästä päivästä lähtien kehua, ekaks vaikka sitte niitä kavereita :D

Elisa (Ei varmistettu)

Hyvä päätös! ;) ja se helpottuu kun vain aloittaa :)

Tiia (Ei varmistettu)

Ihana! Ulkomailla on kyllä huomannut että niitä kehuja on paljon helpompi kakaista ulos muulla kuin suomen kielellä. Päätän siis ryhtyä tähän itsekin, mikä piristysbuusti kevääseen!

Elisa (Ei varmistettu)

Mahtavaa!!! :)

Anneli (Ei varmistettu)

Aivan ihanan pirteä haaste! Luulenpa et lähden mukaan, mutta muokkaan vielä itse tätä hieman niin, että annan kaksi kehua päivässä: yhden kenelle vaan (kaupan kassa tai joku muu tuntematon) ja yhden jollekulle jonka tapaan päivittäin (poikaystävä, pomo, kaveri, työkaveri) niin tule vähän lisähaastetta :) Joinain päivinä kun juoksen töistä luennolle ja kotiin pänttäämään ei ehkä eka toteudu, mutta jääpähän varastoon viikonlopulle ;) Hauskaa loppuviikkoa!

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanan kunnianhimoista! Ja mahtavaa että lähdet mukaan :) Kivaa loppuviikkoa myös sulle!

Jonna (Ei varmistettu)

Mä olen aina ollut sellainen, että avaan suuni, jos esim. näen jotain kivaa tai saan hyvää palvelua. Avaan myös suuni, jos en saa hyvää palvelua, mutta se ei ole nyt pointti. Hyvin usein huomaan kassaneideillä kivat kynnet, joista tulee mainittua tai joskus olen ravintolassa nähnyt kivat kengät naisella ja maininnut hänelle niistä. Olen usein saanut vienon kiitoksen takaisin ja mahdollisesti pienen hymyn. Luulen, että ihmiset ovat hyvin hämmästyneitä näistä kohteliaisuuksista, joita tulee ventovierailta. Mutta se ei haittaa, koska luulen, että hämmennys muuttuu iloksi jossain vaiheessa :) Olen tämän tavan oppinut äidiltäni, joka aina muistaa kehua ja piristää ihmisiä, mikäli siihen vain yhtään on aihetta :)

Elisa (Ei varmistettu)

Mä olen just se joka hämmentyy ja miettii sitten jälkikäteen että voi vitsi olis pitänyt vaan kiittää iloisesti :D Ja sen takia ehkä itsekin olen arkaillut niitä kehuja antaessani. Ja tosiaankin se muuttuu iloksi! Joku pienikin kommentti saattaa jäädä pitkäksi aikaa mieleen. Ihana että te olette tuollaisia kummatkin! Varmasti monen päivä piristyy teidän ansiosta ;)

Saara (Ei varmistettu)

Olen töissä pienessä puodissa jossa meillä on ihanan erikoista asiakaskuntaa, tulee aina katseltua vaatteita, hiuksia, hattuja, laukkuja ja lompakoita ja aina täytyy sanoa kun näkyy jotain kaunista. :---) se että itse sanoo pienen kehun piristää toisen päivää niin kovasti että kyllä se on sen sanaisen arkun aukaisemisen arvoinen, rakastan päivä toisen jälkeen katsoa kun asiakkaat lähtevät hymy huulillaan ja hymy jää myös myyjällekin. ;---) sitä paitsi minusta varsinkin on ihanaa saada tuntemattomalta naiselta kehu (koska siinä ei ole taka-ajatusta kuten välillä miehillä on), yksikin päivä asiakkaan mukana ollut neiti minun palveltuaan heitä kurottautui hieman lähemmäs ja sanoi minulle: sinä oot tosi kaunis. Olin koko päivän hellyttynyt ja iloinen tästä <3 Joten kehutaan kaikki enemmän tuntemattomia niin saadaan hymyt omille ja muiden kasvoille!

Kommentoi