YLÄKROPAN KUMINAUHATREENI

Nyt kun ulkona on noin kylmä, voi vain unelmoida ulkotreeneistä ilta-auringossa. Päätin kuitenkin kaivaa viime kesältä kätevän kuminauhajumpan teille. Nämä kaikki liikkeet voi luonnollisesti tehdä sisälläkin. Jos et raaski ostaa käsipainoja, on kuminauha vähintään yhtä monipuolinen väline kotitreeneihin. Parasta siinä on mielestäni edullinen hinta. Näitä saa useimmista urheiluvälinekaupoista, esimerkiksi Stadiumista 20€ . 

Youtube on pullollaan erilaisia treenivideoita, joista voi katsoa liikkeitä, tai keksiä itse uusia. Vain mielikuvitus on rajana. Kuvailin kuitenkin puhelimella muutamat perusjutut, mitkä voi helposti toteuttaa vaikka tällaisella ulkotreenipaikalla. Kuminauha ei paina juuri mitään, joten se on helppo ottaa mukaan.

Tämän treenin voi vetää esimerkiksi niin, että tekee jokaista liikettä tietyn aikaa kovalla temmolla ja vaihtaa suoraan seuraavaan. Tai tekemällä kutakin liikettä esimerkiksi 20 toistoa ja käymällä liikkeet 2-4 kertaa läpi. Alkulämmöksi sopii hölkkä tai pyöräily treenipaikalle.

1. Rintalihakset

Pujota kuminauha leuanvetotangon ympäri ja astu eteenpäin sellaiselle etäisyydelle, missä tunnet tarpeeksi vastusta. Aloita kädet sivuilla ja työnnä niitä samaan aikaan eteen. Tuo hitaasti takaisin sivulle. 

2. Hauis

Laita kuminauha mahdollisemman matalalta kiinni. Kotona tässä voi olla vaikka sohvapöydän jalka. Astu taas taakse niin kauas, että vastus on tuntuva. Tee hauiskääntöjä vuorokäsin, samalla tavalla kuin käsipainoilla. Voit vaihdella nopeutta ja tehdä vaikka puoli minuuttia todella nopeita kääntöjä ja sen jälkeen pitää pienen tauon. 

3. Selkä

Pujota kuminauha melko ylhäältä (leuanvetotankokin käy tähän). Aloita sellaisesta asennosta, että kätesi ovat suorina edessäsi. Vedä kuminauhaa kummallakin kädellä samaan aikaan taakse ja kohdista liike selkään. 

4. Ojentajat

Laita kuminauha jälleen mahdollisimman ylös. Astu lantion levyiseen haaraan ja aloita asennosta, jossa kätesi ovat ylhäällä, kyynärpäistä alaspäin. Paina kuminauhan kummatkin päät alas samaan aikaan. Pidä selkä mahdollisimman suorana, ja kyynärpäät kokoajan samassa asennossa kehon molemmin puolin. 

5. Olkapäät

Pujota kuminauha mahdollisimman alhaalta, tai astu sen päälle kummallakin jalalla jalat haarassa. Aloita kädet sivulla ja nosta niitä sivulle yhtä aikaa. 

Toinen liike olkapäille, tapahtuu tuomalla kädet sivujen sijasta suoraan eteen. 

Hyviä treenejä!

Kommentit (5)
  1. Sattumalta ostin juuri tälläisen kuminauhan – kiva saada heti hyviä vinkkejä treeneihin, pääsee pyörälenkeillä tekemään vähän lihaskuntoakin 😉 Clas ohlsonilla maksoi kahvallinen kuminauha vain 11€!

  2. Hyvä vinkki! Enpä ollut tullut ajatelleeksi aiemmin tätä. Olen aina tuskaillut, kun juoksen paljon ja juoksun lisäksi olisi hyvä tehdä lihaskuntoa, mutta ei jaksaisi aina samoja juttuja kotona lenkin jälkeen. Kotona on myös ”niin helppo” luistaa lihaskunto-osuuden tekemisestä. Eli nyt vaan kumpparia hankkimaan ja lenkille se mukaan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *