YOUR WISH

Siinä missä New Yorkissa elellessämme tunsin itseni jatkuvasti inspiroituneeksi ja luovaksi, täällä täytyy luovuutta jotenkin vähän haeskella. Kauniit maisemat ympärillä innostavat kuvaamaan, mutta syvällisempiin teksteihin ei tunnu olevan tarpeeksi ärsykkeitä. 

Kun kävelin Manhattanin katuja, oli mieli jatkuvasti kierroksilla ja tuntui että useamman kerran päivässä saattoi olla jonkun tärkeän ajatuksen äärellä. Täällä saattaa kävellä rantaviivaa useamman kilometrin ilman, että yksikään jännittävä ajatus tulee mieleen.

Olen jälleen saman ajatuksen parissa, kuin kolme vuotta sitten : tappaako hyvinvointi luovuuden? En todellakan elä mitenkään erityisen kurinalaisesti täällä, mutta ei vain tee mieli alkoholia, uni tulee todella aikaisin, treeni tuntuu erityisen hyvältä ja terveellinen ruoka maistuu mahtavalta. Näiden asioiden seurauksena voin todella hyvin. 

Koska intoa kirjoittamiseen löytyy ja oma luovuus sen suhteen on jokseenkin kateissa tällä  hetkellä, kysynkin nyt teiltä, mistä asioista haluaisitte blogista lukea?

Olen saanut blogiurani aikana niin paljon inspiraatiota teidän ehdotuksistanne, kommenteistanne tai kyselyistänne. Vuorovaikutus teidän kanssanne onkin ollut parasta tässä blogin kirjoittamisessa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Haluaisin kuulla lisää juurikin costa ricasta ja panamasta. Millainen hintataso on asumisen ja ruuan suhteen, entä millaista ruokaa kohteissa ylipäätänsä on tarjolla? Ovatko paikalliset ystävällisiä, osaavatko he englantia? Entä ovatko kohteet kauheita turistirysiä? :)

Elisa Lepistö

Heips, kiitos hyvästä ideasta :) Voin ehdottomasti tehdä jonkun koosteen näistä jo käydyistä maista! 

Valokuvaajan tytär Sanna (Ei varmistettu)

Voi vitsit, ompa outoa, että susta tuntuu kuin luovuus olisi kateissa sillä musta sun postaukset on lähiaikoina olleet huikean inspiroivia! Kaikki fiilistelyt kiireettömästä elämästä ja hetkestä nauttimisesta iskee täysillä eikä ruudun tälle puolelle kyllä mikään luovuuspula välity! Klikkailen aina sun postaukset auki ja fiilistelen täysillä mukana teidän reissussa! :) Lisää vain matkajuttuja ja kuvia niin lämmittävät meitä täällä pohjoisessa loskan keskellä! :)

Elisa Lepistö

Ihana kuulla! Tuli ihan sellainen helpottunut olo, kun välillä mietin, että onko joku postaus edes julkaisemisen arvoinen jos tuntuu ettei siinä ole mitään kummempaa sanottavaa :D 

LiisaK (Ei varmistettu)

Elisa mä kerron sulle jotain. Löysin sun blogin noin kolme vuotta (?) sitten, ja se oli ensimmäisiä blogeja joita luin. Tykkäsin sun blogista ihan käsittämättömän paljon, ja "mainostin" sitä jopa kaikille tutuille. "Tiedättekö sen Elisan blogin? Menkää ihmeessä lukemaan".

Meni ehkä kaksi vuotta, ja huomasin, että olin ehkä vähän kadottanut sen saman fiiliksen sun blogin suhteen. En enää oikein "tykännytkään" sun blogista niin paljon kuin ennen. En saanut siitä sitä samaa tatsia kuin alkuaikoina.

Mutta tiedätkö mitä? Tuo fiilis on herännyt jälleen henkiin. Yhtäkiä sun blogi onkin taas yksi niitä lemppareitani. Oikein odotan innolla aina seuraavaa postausta. Joten jos multa kysytään, niin tällä hetkellä sun luovuus on herännyt aivan uudella tavalla henkiin - tai ainakin sellaisen käsityksen olen saanut tekstiesi perusteella. Eli kiteytettynä: mulle lukijana välittyy ihan erilainen fiilis, mitä sä ehkä itse tunnet :)

Halusin vaan sanoa, että oon nauttinut ihan täysin siemauksin sun postauksista lähiaikoina, ja sun reissukuvat ovat olleet ihan henkeä salpaavia.

Jos nyt jotain olisi "pakko" toivoa, niin olisi kiva saada tietää, että miten treenailet nykyään ja jotain juttuja valokuvauksesta :)

Laura (Ei varmistettu)

Voin samaistua täysin tohon kommenttiin! Ekana olin ihan fiiliksissä tästä blogista, sitte tuli hetki kun ei oikein innostanu ja nyt ootan taas aina uutta postausta. Treeni, ruoka ja matkailupostaukset kiinnostaa :)

Elisa Lepistö

Ihana Liisa, kiitos hurjasti kauniista sanoista! Tosi kiva kuulla, että nämä postaukset tuntuvat uppoavan :) Kai se sellainen hyvä olo sitten jotenkin säteilee teksteihin ja sitä kautta lukijoillekin, vaikkei mitään sen kummempaa siitä osaisi sanoakaan. Itseasiassa kirjoittelin valokuvauksesta taannoin muutaman aika kattavan postauksen. Oletkohan nähnyt nämä: http://www.cosmopolitan.fi/blogit/startlivingyourbestlife/nain_saat_pare...

http://www.cosmopolitan.fi/blogit/startlivingyourbestlife/parempia_valok... ja tämä http://www.cosmopolitan.fi/blogit/startlivingyourbestlife/kamerakalusto_... ? :) 

Sartsa (Ei varmistettu)

Sun hiukset on kyllä kasvaneet hirveästi!!:) mistä oot ostanu nuo bikinit? Hienot!

Elisa Lepistö

Joo ne tuntui venähtäneen Nycissä! :) Bikinit ostin täältä yhdestä surffikaupasta, mutta ne on Ripcurlin, eli saa varmasti muualtakin.  Ja asukuvia tulossa toivottavasti vielä! Täällä on niin kuuma, että vetelen aikalailla bikineissä koko päivän :D

Mery (Ei varmistettu)

Oon ollu aina sitä mieltä, että luovuus tulee kärsimyksestä, ahdistuksesta, konflikteista, turhautumisesta. Vaikka olenkin ollut taidealalla 8-vuotiaasta asti, olen näitä miettinyt, ja ehkä juuri siksi. Että onko taide sittenkään arvokasta? Siksi olenkin kääntänyt elämäni yhä enemmän pois taiteesta, kohti henkistä tasapainoa, yhteyden löytämistä itseensä ja luontoon ja muihin.

 Luovuus on myös mielestäni eri asia kuin taide. Luovuus siellä Etelä-Amerikassa voisi olla vaikka sitä, että jos sinulla ei ole kanoottia, rakennat itse lautan. Tai jos et saa kookospähkinää rikki, mietit luovan keinon rikkoa sen. Tai se, että piirtelet hiekkaan, tai lauleskelet yksinäsi. Tai yhteisen kielen puuttuessa puhut toiselle käsilläsi tai hiekkapiirroksilla. Tällainen luovuus on varmasti ollut ihmisen elämässä satoja tuhansia vuosia. Arvostan sitä paljon enemmän kuin esim. länsimaista taidetta.. :)

Tuo mielenrauha ja valo mikä kuvistasi ja teksteistäsi välittyy, tuo jotain ihan erilaista meidän arkeen tänne Suomeen. Jatka samalla linjalla. Kirjoita vaan mitä ajattelet, mitä koet - jos et mitään, niin vaikka yksi sana riittää. Usein parhaat asiat ovat niitä yksinkertaisimpia. 

Kiitos blogistasi :) <3

Elisa Lepistö

Ihana kommentti! Luin monta kertaa <3 Kiitos sulle Mery! Tuli tosi hyvä mieli tästä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä postauksesi ovat kaikki ihanan inspiroivia! Etenkin kun oma sydän halajaa ulkomaille ja olen myös kiinnostunut löytämään tasapainoisen elämän. Blogisi välityksellä saa kuvan että olet löytänyt hyvän balanssin elämässäsi. Olisi mielenkiintoista kuulla elämäntarinasi. Miten elämä on sinua riepotellut ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet siihen, että sinusta on muovautunut juuri se, mitä nyt olet.

Elisa Lepistö

Mielenkiintoinen aihe! :) Saattaa toki olla liian henkilökohtainen, vaikka aika avoin täällä aina olenkin. Voisin kyllä ehdottomasti kirjoittaa tuosta balanssista! Kiitos ehdotuksesta ja kommentista <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Yleensä en jaksa kommentoida blogeihin, mutta nyt on pakko, sillä mielestäni blogisi on kehittynyt koko ajan parempaan suuntaan! Saan sinulta aivan valtavasti insipaariota ja ajatusmaailmani on laajentunut huimasti, kiitos sinun. Kaikkein mieluiten luen blogistasi syvällisempiä pohdintoja eri aiheista, erityisesti kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Elisa Lepistö

Ihana kuulla, että tuntuu tuolta! Jatkan siis samalla linjalla, enä turhaa stressaa vaikka tuntuu välillä, ettei olisikaan mitään sen suurempia oivalluksia meneillään :) Kiitos kommentista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen vasta vähän aikaa sitten löytäny blogisi. Olisi kiva kuulla mikä sai teidät lähtemään reissuun, kuinka pitkään sitä suunnittelitte, mikä sai valitsemaan nykin ja sitten Etelä-Amerikan, mikä matkabudjettinne on ja miten saitte sen kokoon.

Kiitos tosi inspiroivista postauksista ja mahtavaa loppureissua! Aiotteko palata Suomeen muuten ja miksi joo ja miksi ei?

Elisa Lepistö

Voin ehdottomasti kirjoittaa lisää tuosta aiheesta :) Kiitos ideasta! 

Vierailija (Ei varmistettu)

MInä haluaisin vain sanoa, että kiitos tästä blogistasi. Blogisi, erityisesti postauksesi unelmien tavoittelusta ym. olivat suuressa osassa siihen, että uskaltauduin lopulta varamaan lentoliput Kaakkois-Aasiaan ja näin ollen lähden sinne reissaamaan yksin keväällä.

Blogisi on ihana, jatka samaan malliin! Erityisesti pidän juurikin niistä pohdiskelevista postauksistasi.

Reepokki (Ei varmistettu)

Tuli mieleen tuosta "hyvinvointi tappaa luovuuden"-kommentista: mulla on ollut jo jonkin aikaa sellainen tilanne, että rahat on TOSI vähissä ja oon kyllä sitä mieltä, että vaikka se onkin ihan järkyttävä v-mäistä laskea, että tänään voin ostaa tonnikalapurkin ja avocadon ja vielä ehkä vauvansosepurkinkin, niin se kyllä pistää ajattelemaan asioita toisesta vinkkelistä. Juurikin niin, että  mikä tässä elämässä on tarpeellista ja tärkeää. Kaikki turha (joskin pari tarpeellistakin) jää pois. Ja niiden ostotarpeiden tilalle pääkoppa ihme kyllä hakee pian jotain muuta, henkistä juttua. Se onnellisuus täytyy etsiä sisältä päin.

Kommentoi