(ÄITI)YSTÄVIEN MERKITYKSESTÄ

Jos olisin tullut äidiksi muutama vuosi sitten, omassa kaveripiirissä ei olisi ollut lähes ollenkaan muita äitejä. Samalla kun Suomessa syntyvyys on keskimäärin alempana kuin koskaan, niin omassa kaveri- ja tuttavapiirissä on käynnissä oikea vauvabuumi.

Oman raskauden ja äitiyden aikana äitikaverit ovat olleet mieletön tuki. Äitikavereiden kanssa jaetaan uuden elämäntilanteen ilot, onnistumiset ja haastavimmat hetket. Kierrätetään lastenvaatteita ja välillä kirotaan vähiin jääneitä yöunia.

Oon itse kokenut vertaistuen mielettömän tärkeäksi, mutta tarkoituksenani ei ole väheksyä niiden ystävien merkitystä joilla ei ole lapsia. Ei todellakaan! Välillä on niin vapauttavaa poistua hetkeksi äitiyskuplasta ja saada jotain täysin muuta ajateltavaa ja puhuttavaa.

Ystävät, ootte best <3 Ihanaa ystävänpäivää!

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (2)
  1. Tämä on kyllä niin totta! Kaikenlaiset ystävät ovat tärkeitä, mutta eri elämäntilanteissa ne tietyt ystävät ovat ehkä sellaisia keiden kanssa tulee oltua enemmän tekemisissä. Harvemmin sitä vaikka sinkku bilettäjäkaveri ymmärtää äidin valituksia vauvan vatsavaivoista taikka siitä kuinka elämä koostuu yhdestä vaipparallista.

    Olen itse huomannut, että juurikin nyt kahden lapsen äitinä sitä todellakin kaipaa muiden äitien vertaistukea. Kyllä niihin lapsettomiinkin ystäviin toki yhteyttä pidetään, mutta ehkä ei samalla tavalla. Tosin riippuuhan se myös ihmistyypistä, minulla on yksi ystävä jolla ei ole lapsia, mutta hän on todella lapsiystävällinen ja ymmärtäväinen. Hänelle kyllä pystyn avautumaan ja purkamaan ajatuksiani ja hän jaksaa minua tukea ja kuunnella, vaikkei välttämättä täysin ymmärtäisikään mistä puhun. <3

    Hyvää ystävänpäivää sinne täältä Espanjasta! 🙂

    https://karlaespanjassa.blogspot.com

    1. Oi ei, unohdin ihan kokonaan vastata sulle! Itsekin oon huomannut että kyllä sitä herkemmin laittaa äitiystävälle viestiä vauvaan liittyvistä kuulumisista, jos vauva on valvonut tai tekee hampaita… Mutta toki mullakin on niitä ystäviä joilla ei ole itsellään lapsia, mutta he ovat aina tosi kiinnostuneita lapsiarjesta 🙂 Mukavaa viikkoa sinne Espanjaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *