IHAN HYVÄ RIITTÄÄ, ELI OPETTELUSSA ARMOLLISUUS JA LEMPEÄMPI ASENNE

Vuoden alussa kokosin ajatuksia ja tavoitteitani Kolme tavoitetta vuodelle 2019-postaukseen. Yksi tavoitteistani oli oman olon kuunteleminen ja priorisointi – ohje jota olen yrittänyt parhaani mukaan noudattaa raskauden aikana. Oman olon kuuntelemisen ja priorisoinnin lisäksi olen ylipäätään koettanut tietoisesti harjoitella olemaan armollisempi itseäni kohtaan.

Armollista asennetta on toki hyvä opetella muutoinkin, mutta itse olen kokenut sen tärkeäksi erityisesti nyt ollessani raskaana. Saatan joskus olla vähän liian vaativa itseäni kohtaan, mutta nyt oon päättänyt olla stressaamatta turhasta ja keskittyä ottamaan rennosti. Aina ei todellakaan tarvitse pyrkiä täydellisyyksiin, vaan välillä ihan hyvä riittää. On ihan okei etten jaksa työpäivän jälkeen tehdä mitään mitään muuta kuin syödä ja levätä, ja sekin on ihan okei että kauppareissun tai pyykinpesun siirtää toiselle päivälle.

Joinain päivinä raskaus ottaa erityisen koville ja tunnen välillä huonoa omaatuntoa siitä että olen ärsyyntynyt tai pahalla tuulella. Mutta tässäkin asiassa koitan painottaa armollisuutta ja lempeyttä itseäni kohtaan. Vaikka olen älyttömän onnellinen raskaudesta, ei se tarkoita siltikään sitä että joka päivä pitäisi olla super iloinen ja hyvällä tuulella. Vaihtuvat mielialat kuuluu asiaan, ja on täysin normaalia että välillä on huonoja päiviä. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni raskaana, ja toisinaan unohdan ihan kokonaan miten ison muutosprosessin ja myllerryksen keskellä niin kroppa kuin mielikin ovat.

Tottakai mielessä pyörivät tulevat muutokset ja varsinkin se miten itse tulee jaksamaan ihan uudessa elämäntilanteessa vastasyntyneen kanssa. Olen todella onnellinen siitä että ympärillä on hyviä ystäviä ja vahva tukiverkosto, eli monta ihmistä keiden kanssa voi jakaa omia tuntemuksiaan ihan rehellisesti, nyt odotusaikana ja varmasti myös sitten vauvan synnyttyä. Ja onneksi meitä on kaksi tasavertaista vanhempaa tukemassa toisiamme ja huolehtimassa uudesta perheenjäsenestä <3

Lempeää keskiviikkoa!

PS. Postauksen kuvituksena taas throwback-kuvat, jospa vaikka viikonloppuna saisi inspiraation kuvailla pitkästä aikaa asukuvia ulkona!

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentit (2)
  1. Kiitos Saranda 🙂 Se on ollut kyllä mulle itsellekin tärkeä oivallus että nyt täytyy panostaa lepäämiseen eikä väsyttää itseään millään ”turhalla!

  2. Ihana teksti ja vielä parempi tuo lempeysasenne. Ja se että lepäät ja maltat unohtaa nyt turhat velvollisuudet kerryttää sulle voimavaroja jaksamaan kun vauva syntyy. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *