IHANA SIRMIONE

sirmione3.jpg

sirmione4.jpg

italia2.jpg

Noniin, vimeinkin aika purkaa meidän Italian reissua! Ensinnäkin sanottakoon: oi vitsit miten paljon rakastuin Pohjois-Italiaan! Nuo maisemat, ihanan kuuloinen italian kieli ja Gardajärven ihastuttava tunnelma teki matkasta ihan täydellisen. Niin ja toki kaikki ne Call Me by Your Name- vibat…

Me vietettiin siis viisi päivä Sirmionessa, Pohjois-Italiassa Gardajärven rannalla. Sirmione on yksi Gardajärven suosituimmista matkakohteista, ja heti aluksi mainittakoon: kyllä, siellä oli tosi paljon turisteja. Olin tavallaan yllättynyt turistien määrästä, sillä ajattelin ettei matkailusesonki olisi kunnolla alkanut vielä. Päiväsaikaan Sirmionen vanha kaupunki oli tupaten täynnä ihmisiä, tosin suurin osa näistä turisteista oli ilmeisesti niitä, jotka tekivät Sirmioneen päiväreissuja Gardajärven muista kohteista. Iltaisin ja aamuisin vanhassa kaupungissa oli huomattavasti väljempää, eikä esimerkiksi illallispaikan löytämisessä ollut ongelmia.

 Mutta tosiaan, mikäli pahimman ryysiksen haluaa välttää, kannattaa valita matkustusajankohdaksi joko aikainen aamu tai ilta, ja ylipäätään matkustaa Sirmioneen aikaisin keväällä tai sitten loppusyksyllä sesongin loputtua.

Lähimpänä Sirmionea ja Gardajärveä oleva lentokenttä on Veronassa, mutta me matkustettiin junalla Sirmioneen Milanosta, koska lennettiin Milanon Malpensa-lentokentälle suoraan Malagasta. Junia Milanon päärautatieasemalta Milano Centralelta menee Gardajärven hoodeille melko tiheään, ja junamatka kestää n. 1,5-2 h. Jos Sirmioneen suuntaa, kannattaa junasta hypätä pois Desenzano del Gardan tai Peschiera Del Gardan asemilla. Me jäätiin pois Peschiera Del Gardassa, ja suunnattiin sieltä taksilla Sirmioneen (myös bussilla pääsee). 

sirmione9.jpg

sirmione20.jpg

sirmione2.jpg

sirmione7.jpg

Se juttu mikä tekee Sirmionesta niin kauniin ja uniikin, on sen upea vanha kaupunki, joka on rakennettu eritttäin kapealle niemelle Gardajärven etelärannalle. Kun vanhaa kaupunkia kävelee eteenpäin ja katsoo ympärilleen, jokaisen kadun päästä pilkistää kimmeltävä Gardajärvi. Kun näissä maisemissa vielä bongaa rannalla käyskentelevän joutsenen, kuulee taustalla kirkonkellojen kilinän, haistaa kahvin tuoksun ja näkee jäätelötiskien taivaallisen valikoiman, ei voi olla muuta kuin ihastumatta tähän paikkaan (turistimassasta huolimatta)!

Yksi Sirmionen tunnetuimmista nähtävyyksistä on Rocca Scaligera, heti vanhankaupungin edustalla oleva 1200-luvulla rakennettu linna. Meidän hotelli Degli Oleandri sijaitsi ihan tuossa linnan nurkilla, ja hotelli oli muutenkin ihan nappivalinta! Degli Oleandri oli pieni, rauhallinen ja laadukas hotelli, ja siellä oli ihan ylitsepursuava aamiaispöytä kakkuineen ja leivoksineen. Meitä ilahdutti myös aamiaistilan kahviautomaatti, josta piti ottaa aamuisin melko monta espressoa että sai kahvinhimon tyydytettyä… 😀

Tosin eräs asia mikä meitä harmitti, oli se ettei Sirmionen vanhassa kaupungissa tai ihan sen lähistöllä ollut kunnollista ruokakauppaa (lähin sijaitsi useamman kilometrin päässä). Me vietettiin päivisin aikaa kävelemällä ympäriinsä ja hengailemalla puistoissa, ja näihin hetkiin olisi ollut kiva saada ostettua leipää tms. välipalaa. Ihan hotellin vieressä oli ihan minikokoinen elintarvikepuoti, josta sai kuitenkin ostettua (ylihintaisia) banaaneja pahimpaan nälkään.

sirmione23.jpg

sirmione27.jpg

sirmione26.jpg

sirmione1.jpg

Meidän oli aluksi tarkoitus kierrellä aktiivisemmin muissa Gardajärven kohteissa tuon viiden päivän aikana, mutta sen verran alkoi matkaväsymys painaa, että loppujen lopuksi käytiin ainoastaan Desenzano Del Gardassa, joka on ihan Sirmionen lähellä sijaitseva n. 27 000 asukkaan sympaattinen ja kaunis pikkukaupunki. No mutta, jäi ainakin paljon nähtävää seuraavalle kerralle!

Vaikka Sirmione olikin ihan hurmaava, niin tuollainen viiden päivän reissu oli sinne aika passelin mittainen. Aktiivinen lomailija tylsistyy sielä varmaan nopeamminkin, mutta tällaisille verkkaisesta menosta nauttiville matkailijoille Sirmionen kiireetön tunnelma sopi oikein hyvin.

Kirjoitan myöhemmin toisessa postauksessa niistä kahdesta nähtävyydestä, jotka Sirmionessa kannattaa ehdottomasti kokea, eli Grotte di Catullo-raunioista ja Jamaica Beachista!

Mukavaa tiistaita! <3

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Ihania kuvia! Pohjois-Italiaan on pakko päästä 🙂

    1. Kiitos 🙂 Minä kyllä ihastuin Pohjois-Italiaan heti kertaheitolla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *