JUHANNUS(KATEUDESTA)

Mites teidän juhannus sujui? Meillä ei ollut juhannukselle mitään erikoisempia suunnitelmia, lähinnä siksi että mies vietti juhannuksen töissä ja itse olin siis melkolailla kahdestaan Lydian kanssa. Meidän juhannus kuitenkin sujui paremmin kuin kivasti – varmaan juuri siksi koska päätin ottaa rennosti ja tehdä (tai olla tekemättä) sitä mitä sattuu huvittamaan. Me nähtiin sukulaisia ja vietettiin aikaa perheen kanssa, syötiin jäätelöä ja Lydia pääsi mummulaan testaamaan uutta uima-allastaan.

Yritän yleensä olla välittämättä somen tuomista paineista tai mielikuvista, mutta jostain syystä mulla tuli vähän kaihoisa fiilis muiden postaamista mökkikuvista ja juhannusseppeleistä. Mulla ei ole koskaan ollut mitään juhannusperinteitä – ei isoa kaveriporukkaa kokoontumassa yhteen keskikesän juhlan viettoon tai vakiintunutta mökkireissua. Meidän juhannus oli oikein mukava, mutta ehkä mulle tuli vähän haikea fiilis siksi että olisin kaivannut ympärilleni yhteisöllisyyttä. Tunnetta että olisin tärkeä osa porukkaa.

Tästä postauksesta ei todellakaan pitänyt tulla näin tilitys, mutta ehkä pointtini oli se että hetkittäisistä kateuden tai kaihoisuuden tunteista voi saada loppujen lopuksi jotain tärkeää irti.  Ehkä somen kyttäämisessä ei aina ole järkeä, mutta oon kuitenkin sitä mieltä että sen kautta voi saada aina silloin tällöin saada vähän inspiraatiota omaan elämään, ja voi pohtia sitä mistä some”kateuden” aiheuttamat tunteet kumpuavat.

Summasummarum, päätin että mökille on ihan ehdottomasti tänä kesänä päästävä ja ylipäätään mulle tuli sellainen fiilis että aion ottaa tästä loppukesästä aivan kaiken irti!

Mukavaa viikonloppua!

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (2)
  1. Ymmärrän, ihan samat fiilikset mulla! Oon myös vähän laiska järjestämään mitään erikoista, ja ihan ylipäätään viihdyn kotona niin hyvin että sekin varmaan vaikuttaa asiaan. Mutta se on kyllä totta että läheisten ja perheen seurassa, hyvän ruuan ja ehkä juoman parissa oleminen on yleensä hyvä vaihtoehto juhlaan kuin juhlaan 🙂

  2. Tunnistan tämän tunteen! Koin monta vuotta uudet vuodet, vaput ja juhannukset jotenkin hankalaksi, kun näitä ”kuuluisi” viettää isolla porukalla tehden jotakin erityistä. Aikoinaan tällaisia teemapäiviä tuli jokusen kerran juhlittua silloisella porukalla opiskelukavereiden kesken, mutta nykyisin ei ole oikein sellaista porukkaa, jonka kanssa juhlia. Monta vuotta koin jotenkin noloksi, jos tuli vaikka juuri juhannussuunnitelmat jonkun kanssa puheeksi, sanoa, ettei meillä ole mitään erikoisia suunnitelmia tai ollaan ihan vaan kotona. Viime vuosina olen tältäkin osin päästänyt irti oletuksista ja (muiden) odotuksista ja tunnistanut todellisuudessa nauttivani ihan siitä kotona olemisesta. Ehkä voi varata viinipullon ja tehdä jotakin parempaa ruokaa sekä keskittyä viettämään laatuaikaa puolison kanssa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *