MIETTEITÄ BLOGGAAMISESTA & ONKO BLOGGAAMINEN MUUTTANUT MINUA?

Mulla on aktiivista bloggaamista takana nyt kaksi ja puoli vuotta, ja aina välillä pysähdyn miettimään mitä bloggaaminen mulle todella merkitsee.

Ihan alunperin aloin bloggaamaan siksi että halusin kanavan jossa voisin toteuttaa luovaa puolta itsestäni ja tehdä omaa sisältöä. Oon aina tykännyt valokuvata ja kirjoittaa, ja inspiroidun kuvista, väreistä ja teksteistä. Olin jo pitkään haaveillut omasta blogista ja kun viimein uskaltauduin perustamaan blogin, en aluksi uskaltanut kertoa siitä kenellekään.

Näiden parin vuoden aikana bloggaamisesta on tullut mulle tärkeä harrastus, joka on jollain tavalla läsnä mun jokaisessa päivässä.

Mulle on ollut bloggaamisen alusta asti tärkeää se että jätän tiettyjä henkilökohtaisia asioita pois blogista, enkä anna sille liikaa itsestäni. Mulle on tärkeintä se että blogi on just mun näköinen ja että voin tehdä blogiin sisältöä omilla ehdoillani. En tavoittele suuria lukijamääriä julkaisemalla sellaisia tekstejä joiden julkaiseminen saattaisi myöhemmin kaduttaa. Tosin joskus mietin että saisinko itsekin vielä enemmän irti bloggaamisesta jos uskaltaisin avata itseäni blogille vähän enemmän ja kirjoittaa avoimemmin? En tiedä – blogi kuitenkin kehittyy ja muotoutuu ajan saatossa, joten saattaa hyvinkin olla että joskus tulevaisuudessa blogissani nähdään  myös vähän uudenlaisia postausaiheita, niitä perinteisiä juttuja unohtamatta.

Entä onko bloggaaminen muuttanut minua? No tietysti oon saanut elämääni rakkaan harrastuksen, jonka parissa olen kehittynyt niin kirjoittajana kuin valokuvaajanakin. Saan bloggaamisesta tosi paljon energiaa ja inspiraatiota ja oon päässyt sen myötä toteuttamaan haavettani. Kaikki mitä on tullut blogin myötä, on ehdottomasti plussaa (siihen vaikuttaa toki se että oon onneksi säästynyt ikäviltä blogikommenteilta).

Vaikka mainitsinkin etten varsinaisesti tavoittele suuria lukijamääriä, niin tottakai olen iloinen aina kun huomaan että porukka oikeasti käy lukemassa mun juttuja. Oon iloinen joka ikisestä lukijasta, tykkäyksestä ja blogiin jätetystä kommentista. Joten kiitos siis sulle että luet mun blogia, mulle saa ehdottomasti jättää kommentin tai vaikkapa postaustoiveita! 🙂

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (4)
  1. Bloggaaminen on erittäin mukava matalankynnyksen harrastus, jota ei min mielestä piäkään tehdä liian tosissaan tai antaa sille itsestään liikoja – vain sen verran kuin tuntuu omasta mielestä hyvältä. Joillain henkilökohtaisista asioista kertominen toimii ja joiltain sitä ei edes osaa sen suuremmin odottaa! Suurimmaksi osaksi ihmiset kuitenkin kirjoittelee (ainakin käsittääkseni) omaksi ilokseen ja lukijat kommentteineen on vaan plussaa. Jos blogi on ammatti, niin sitten asia on tietenkin toinen.

    Itsekin olen saanut blogi(e)n kirjoittamisesta vaan hyviä ja positiivia juttuja ja kirjoittaminen on aina ollut rakas harrastus – miksei siis kirjoittaisi blogia, kun vielä tykkää ottaa kuviakin. 🙂 Lukijamääräni ei myöskään ole suuria isoihin blogeihin verrattaessa, mutta silti sekin määrä usein yllättää ja on itselle suuri.

    https://astuharhaan.wordpress.com/

    1. Tuo on kyllä niin totta! Bloggaamisesta menee helposti maku tai siitä tulee pakkopullaa jos siihen suhtautuu liian vakavasti tai tekee jotain järjettömiä tavoitteita. Musta ois jollain tapaa mukava viedä blogia enemmän ”ammattilaisen”tasolle, mutta tuntuu että silloin sen tietynlaisen vapauden saattaa helposti menettää. Mutta ainakin tällä hetkellä bloggaaminen on kiva harrastus ja ehkä salaa toivon että siitä joskus poikisi jotain muutakin 🙂

  2. Itse oon myös miettinyt, että kuinka yksityisiä asioita blogiin kannattaisi jakaa tai missä menee se oma raja. Toisaalta haluaisi jakaa vähän syvällisempiä tekstejä, mutta oon mennyt vaan oman fiiliksen mukaan. Aloitin vasta viime kuussa bloggaamisen eli ehkä se oma tyyli ja sisältö kehittyy tässä sitten matkan varrella 🙂

    1. Oman fiiliksen mukaan on hyvä edetä, ja ainakin itselleni on tullut rohkeutta lisää bloggaamiseen sen mukaan mitä enemmän sitä on tehnyt 🙂 Ja todellakin, matkan varrella blogin sisältö ja tyyli kehittyvät ja varmasti huomaa myös sen millaiset postaukset ovat itselle mieluisimpia kirjoittaa ja tehdä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *