MITÄ VAUVA MAKSAA? PUOLEN VUODEN KULUT

Kuinka paljon vauvan saaminen maksaa? Nyt kun meidän vauva on puolen vuoden ikäinen, ajattelin että voisi olla mielenkiintoista summata yhteen kaikki vauvaan menneet kulut! Bongasin idean tähän postaukseen parista muusta perheblogista, ja itse asiassa myös Yle on julkaissut aiheesta artikkelin.

Jaottelin kulut kuuteen eri kategoriaan: raskausaika & imetystarvikkeet, tavarat, vaatteet, terveys & hygienia, syöminen & ruoka sekä muut kulut.

Raskausaika ja imetystarvikkeet
Imetystopit 15€
Raskauslegginsit 40€
Raskausmekot 50€
Talvitakki 20€
Kevättakki 3€
Alusvaatteet 40€
Tukisukat 15€
Vehnätyyny 20€
Maidonkerääjät 10€
Rintapumppu 30€
Rintakumit 15€
Liivinsuojat 15€
YHT. 273€

Tavarat
Britax Affinity 2-yhdistelmävaunut 400€
Pinnasänky 50€
Hoitopöytä 0€
Syöttötuoli 0€
Ensisänky 0€
Sitteri 0€
Turvakaukalo 0€
Vaipanvaihtoalusta 0€
MAM-tuttipullot ja tuttipullon tutit n. 40€
Tutit n.50€
Tuttinauha 14€
Mobile 3€
Lämpöpussi 10€
Vaunuverho 20€
Heijastimet 10€
Pinnasängyn reunapehmuste 20€
Lelut n. 30€
YHT. n.647€
Vaatteet:
Bodyt
Paidat
Mekot
Housut&legginsit
Shortsit
Haalarit
Välikausipuku
Pipot, kypärälakki, hellehattu
Sukat,tumput ja töppöset
Yöpuvut
YHT. n.400€

Terveys & hygienia:
Pyyhkeet, pikkupyyhkeet & lakanat n. 85€
Harsot n. 40€
Vaipat (7 kpl päivässä, 0,20€ kappalehinta) n. 252€
Kosteuspyyhkeet n.40€
Nenä frida-niistin 16€
Kosmetiikka 15€
Ruokalaput 20€
Kertakäyttöiset ruokalaput 6€
Särkylääke 5€
Allergialääke 9€
Ummetuslääke 8€
D-vitamiinit 8€
Mallasuute 23€
YHT. n.527€

Syöminen & ruoka:
Pulloharja 7€
Maidot n.350€
Soseet ja muu ruoka n.50€
Lusikat ja muut astiat 25€
Silikonilautanen 25€
YHT. n.457€

Muut kulut:
Synnytys n.300€
Vakuutus 60€
Varhaisultra viikolla 8 190€
Vauvan osuus vesimaksusta 75€
Äitivauva-jooga (2 kurssia) 110€
Ristiäiset n.100€
YHT. n. 835€

KAIKKI KULUT YHTEENSÄ NOIN 3139 €

Muutamia huomioita:
– Yhdistelmävaunut ovat rahallisesti suurin hankinta joka ollaan tehty vauvaa varten. Vaunujen suhteen säästettiin pitkä penni, sillä bongattiin ne vuosi sitten Black Friday-alennuksesta 400 euron hintaan (oikea hinta on ehkä 700-800€ tienoilla). Muissakin tarvikkeissa säästettiin melko paljon – turvakaukalo saatiin tutuilta lainaan, hoitopöytä + vaipanvaihtoalusta, sitteri, syöttötuoli ja ensisänky saatiin tutuilta/sukulaisilta ilmaiseksi. Pinnasänky ostettiin käytettynä 50 eurolla. Hygienia ym. tarvikkeita kuten lakanoita, hiusharja, kynsisakset jne (ja tietysti paljon vaatteita) saatiin äitiyspakkauksesta (niitä en lisännyt listaan).

– Vaatteista muodostuva summa on hyvä arvio, oon ostanut lähes kaikki vaatteet kirpparilta, joten en ole pitänyt niiden summista tarkkaa lukua. Mutta arvioisin että 400 euroa menee aika lähellä totuudenmukaista summaa. Vaatteita olisi riittänyt vähän pienempikin määrä, vaikka onhan se toki kiva että on valinnanvaraa eikä tarvitse olla koko ajan pesemässä pyykkiä. Vauvan vaatekaapista löytyy vaatteita kokoon 74/80 asti, eli nyt jo hankituilla vaatteilla hän pärjää vielä monta kuukautta eteenpäin. Mitään kovin suuria hankintoja ei ole tiedossa lähitulevaisuudelle, paitsi jossain vaiheessa täytynee hankkia autoon kunnon turvaistuin.

– Vauva syö korvikemaitoa ja käyttää kertakäyttövaippoja, ja niihin on tietty uponnut aika paljon rahaa. Myös soseet ostetaan kaupan hyllyltä, mutta toivomuksena tietysti olisi että pikkuhiljaa voisi alkaa antamaan vauvalle samoista aineksista tehtyä ruokaa kuin mitä me itsekin syödään.

– Lapsen saaminen vaikuttaa myös asumiskuluihin ja eläkkeeseen. Tuossa Ylen artikkelissa mainitaan että lapsen vaikutusta vuokraan voi laskea siten, kuinka paljon suuremmassa asunnossa lapsellinen pariskunta keskimäärin asuu verrattuna siihen että asunnossa asuisi vain kaksi aikuista. Meidän perheen kohdalla vuokramenot ovat aikalailla samat mitä ne olivat ennen lasta, vaikka asutaan nyt lähes 20 neliötä isommassa asunnossa. Oulussa asuttiin 65 neliöisessä kaksiossa josta maksettiin vuokraa n.700 euroa. Nyt me asutaan 84 neliöisessä asunnossa, mutta täällä Raahessa on  halvempi vuokrataso, eli maksetaan tästä mukavan kokoisesta kämpästä vuokraa  samaiset 700 euroa kuussa. Vauvan osuus vesimaksusta on 15 euroa kuussa.

– Lapsen vaikutusta eläkkeensaamiseen en laskenut tähän mukaan, mutta tuosta linkkaamastani Ylen artikkelista löytyy mielenkiintoista faktatietoa ja laskelmia aiheesta. Pähkinänkuoressa: äitiys,- isyys- ja vanhempienvapaiden aikana eläkettä kertyy  normaalisti työsuhteessa olevalle henkilölle. Hoitovapaan aikana eläkettä kertyy kiinteän euromäärän mukaan  – eli jos hoitovapaalla on useamman vuoden ajan, on sen vaikutus eläkkeen kertymiseen huomattava.

Huh, tulipas tästä pitkä postaus! Mutta oli kyllä tosi mielenkiintoista laskea ja käydä läpi näitä raskausajan ja vauvan puolen vuoden kuluja, ja jännä nähdä paljonko rahaa menee vauvaan vielä tämän toisen puolen vuoden aikana. Loppusumma reilut 3000€ ei kauheasti yllätä mua, sillä ajattelinkin että rahamäärä tulee olemaan jotain tätä luokkaa. Hankintoihin olisi varmasti saanut upotettua rahaa enemmänkin, mutta toisaalta halvemmallakin olisi ihan varmasti päässyt.

3139 euroa vauvaan – tuntuuko se sinusta paljolta vai vähältä? Oletko itse laskenut vauvavuoden kuluja?

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (2)
  1. Heidi - Kukkaron rouva
    17.11.2019, 14:39

    Hyvä postaus, näitä on aina yhtä mielenkiintoista lukea. 🙂 Itse myös listasin omat kulumme juuri ennen synnytystä (n.1000€), eli vielä tulee paljon lisää kuluja 😀 http://kukkaronrouva.fi/kuinka-paljon-olemme-kuluttaneet-vauvaan-rahaa/

    1. Kiitos ja kiitos kommentista! 🙂 Näitä postauksia on kyllä mielenkiintoista lukea, ja tuota sun postausta lukiessa tajusin että unohdin itse listata mm. raskausajan vitamiinit ja raskaustestit ja tuon samaisen vau-kirjakerhon tutustumispaketin.. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *