MITÄ VAUVA TARVITSEE? 6 HYÖDYLLISTÄ HANKINTAA

Mitä kaikkea pitää hankkia kun perheeseen tulee vauva?

Netti on pullollaan tavaraa ja tarvikkeita vastasyntyneelle, ja ainakin itsellä esikoisen odottajana oli välillä vähän hankala tietää mitä kaikkea kannattaa ostaa kotiin valmiiksi vauvaa varten. Me ollaan saatu ilahduttavan paljon tavaraa ja tarvikkeita käytettynä ja tosi edullisesti, ja vauvan vaatekaappikin koostuu pääasiassa saaduista ja kirppareilta ostetuista vaatteista. Tässä postauksessa ajattelin esitellä muutamia parhaimpia ja hyödyllisimpiä hankintoja joita ollaan tehty!

Vauvan ensisänky

Vauvan rottinkinen korisänky onkin vilahtanut muutamassa aiemmassa postauksessa. Sänky on suvussani kulkeva aarre, jolla on mielenkiintoinen historia. Isovanhempani ovat asuneet Ruotsissa 1960-luvulla ja ostaneet sängyn sieltä.  Sängyssä on rullat ja koriosan saa myös irroitettua, eli sitä on tosi kätevä liikuttaaa. Vauvan ensiviikoille tällainen kevyt ja liikutettava ensisänky on ollut kyllä tosi näppärä! Öisin sänky on ollut meidän makuuhuoneessa ja päivisin kun hengaillaan olohuoneessa, ollaan siirretty sänky sinne. Sänky on säilynyt moitteettomassa kunnossa ja kaiken lisäksi todella kaunis! Pinnasänky meillä on myöskin jo ostettuna valmiiksi, käytettynä sekin.

Britax Affinity 2-yhdistelmävaunut

Britaxin yhdistelmävaunut olivat yksi ensimmäisistä hankinnoista joita tehtiin, ja myös yksi niistä harvoista jutuista joita ollaan ostettu uutena. Vaunujen hankinnassa säästettiin pitkä penni sillä bongattiin vaunut Baby Stylen (joka on sittemmin mennyt valitettavasti konkurssiin) Black Friday-alennuksesta noin 400 euron hintaan. Oikea hinta lienee jossain 800 euron tienoilla. Muutamalla mun kaverilla on Britaxin Smile-vaunut jotka näyttivät ja tuntuivat helpoilta ja mukavilta. Kun bongattiin alennuksesta nämä tosi samantyyliset Affinityt, klikattiin ne samantien ostoskoriin. Vaunut ovat olleet ihan nappivalinta! Ne ovat tosi näppärät ja kevyet ja niissä on kääntyvät etupyörät.

Ainoa miinus vaunuissa on se että tavarakori on hiukan liian pieni ja vähän liian takana. Kovin suurta kauppakassia tavarakoriin ei mahdu, ja pienempääkin kassia sinne laittaessa joutuu vähän kyykistelemään.

Meille kävi niin onnekkaasti että saatiin lainaan Britaxin turvakaukalo, jonka saa kiinnitettyä vaunujen runkoon. Tosi mahtavaa että pystyttiin säästämään siinäkin!

Hoitopöytä

Mietin aluksi että olisin tehnyt vessaan pesukoneen päälle vauvan hoitopisteen, mutta onneksi päädyttiin kuitenkin hankkimaan hoitopöytä! Saatiin tämä Troll-merkkinen hoitopöytä myöskin käytettynä ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä. Hoitopöydässä on tukeva rakenne ja siinä on yksi laatikko ja kaksi avohyllyä, eli vaatteet ja kaiken tarvittavan saa sopivasti esille. Helpottaa paljon arkea kun ei tarvitse kyykkiä sohvalla tms vaipanvaihtopuuhissa 😀

Äitiyspakkauksen peitto ja ohut tyyny/alusta

Muutama muu tosi hyödylliseksi osoittautunutta tavara: äitiyspakkauksen peitto ja kierrätyskeskuksesta ostettu ohut tyyny/alusta. Äitiyspakkauksen puuvillainen peitto on ollut vauvalla käytössä heti ensimmäisestä kotiutumispäivästä lähtien, ja se on kyllä yksi suosikkituotteistani äitiyspakkauksessa! Peitto on ihanan pehmeä eikä tuo kaunis kuvituskaan varsinaisesti haittaa 😀

Ohyt tyyny Marimekon kankaalla oli heräteostos kierrätyskeskuksesta, mutta se on osoittautunut arjessa tosi käteväksi! Vauvan voi laittaa alustalle pötköttelemään tai ottaa alustan tueksi kun vauvaa pitää sylissä tai syöttää.

Tuttinauha

Tuttinauha ei ehkä ole ostoslistan kärjessä perheenlisäykseen valmistautuessa, mutta jos vauva tykkää imeä tuttia niin tuttinauha on silloin kyllä aika tarpeellinen ostos. Muuten tutti on koko ajan hukassa tai lattialla 😀 Tämä ihana silikoninen karkinvärinen tuttinauha on tilattu Tuttifrutti-nimisestä liikkeestä!

 Me tehtiin raskauden aikana hankintoja harkitusti ja hyvissä ajoin etukäteen, ja muutamia juttuja ollaan ostettu vauvan syntymän jälkeen, kuten imetystyyny ja rintapumppu.  Ainakaan vielä toistaiseksi oikeastaan mikään hankinta ei ole osoittautunut turhakkeeksi – ja hyvä niin. Ajattelin muuten että voisin tehdä myöhemmin postauksen vauvan vaatekaapin sisällöstä!

Mitkä hankinnat teille ovat osoittautuneet hyödylliseksi vauva-arjessa?

Muita vauva-aiheisia postauksiani:

MEILLE TULEE VAUVA

ENSIMMÄISIÄ HANKINTOJA VAUVALLE

VAALEANPUNAISIA UUTISIA

KAUAN ODOTETTU ÄITIYSPAKKAUS

TULEEKO MEIDÄN VAUVA NÄKYMÄÄN BLOGISSA JA SOMESSA?

HÄN ON TÄÄLLÄ!

VAUVA 1KK

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

perhe vanhemmuus lasten-tyyli lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *