VALOKUVAAMISESTA, BLOGIKUVISTA + MITEN KÄSITTELEN KUVANI

Niin kauan kuin muistan, mä oon nauttinut valokuvaamisesta ja ollut aika visuaalinen ihminen. Kiinnitän arkielämässä tosi paljon huomiota visuaalisiin juttuihin ja ympärilläni oleviin asioihin – yksityiskohtiin, väreihin, valoihin ja varjoihin.

Bloggaamisen myötä mun visuaalinen silmä on kehittynyt aivan valtavasti ja oon löytänyt myös valokuvaamiseen ihan erilaisen ulottuvuuden. Vaikka oon aina tykännytkin kuvata, oon kuvannut aika peruskalustolla eikä mua ole kuitenkaan kiinnostanut syventyä valokuvaamiseen saloihin aivan älyttömästi. Nyt kun bloggaamista on takana muutama vuosi, oon huomannut että omat vaatimukset blogikuviin ovat myös kasvaneet. Siksi oonkin alkanut perehtyä enemmän kuvaamiseen ja myös kuvien käsittelyyn!

Vuonna 2010 sain ylioppilaslahjaksi Canonin järjestelmäkameran, jolla kuvasin kaikki blogikuvat viime syksyyn saakka. Viime syksynä hankin Olympus PEN E-PL8 -mikrojärjestelmäkameran, eli sen suositun ”blogikameran”. Pienen kokonsa ansiosta on kameraa on tosi kätevä pitää mukana, ja oon ollut kameraan pääasiassa aika tyytyväinen. Kamerassa on mm. sisäänrakennettu wifi-yhteys, jolla saa siirrettyä kuvat kätevästi kamerasta puhelimeen – tosi kätevää! Tosin pakko myöntää että oon ollut vähän laiska perehtymään kunnolla kameran asetuksiin ja jumiutunut muutamiin tiettyihin kuvausasetuksiin.

Tykkään kuvata luonnonvalossa, ja mua hirvittää jo valmiiksi kuinka paljon turhaudun kuvaamiseen sitten talvella pimeyden keskellä. Tällä hetkellä mulla onkin suunnitelmissa ostaa kameraan jalusta ja uusi objektiivi. Mies ottaa yleensä mun kaikki asukuvat, mutta haluaisin pystyä kuvaamaan asuja paremmin myös ilman kuvaajaa, jalustan kanssa. Lisäksi mun on tarkoitus ostaa kameraan 45mm f1.8-linssi, jolla kuviin saa enemmän syväterävyyttä ja valovoimaisuutta.

Olympuksen lisäksi multa löytyy  Fujifilmin Instax mini 9-pikakamera, eli ”polaroid”kamera. Nykyään kun kaikki on digitaalisessa muodossa niin on tosi kiva saada kamerasta heti ihan oikea fyysinen kuva muistoksi! Maksoin itse kamerasta muistaakseni n.80 euroa. Kamera itsessään ei siis ole kallis ostos, mutta kameran filmi maksaa sen verran että yhdelle kuvalle tulee hintaa noin euron 😀

Entä miten sitten muokkaan kuviani? Mä tykkään vähän ”vintage”henkisistä ja pehmeistä kuvista, jotka ovat värikylläisiä ja niissä on vähän rakeisuutta. Oon opetellut kuvankäsittelyä aika itsenäisesti, muutamia tutorial-videoita lukuunottamatta. En todellakaan väitä olevani mikään huippu kuvaaja saati kuvankäsittelijä, mutta oon niin tyytyväinen siihen että oon löytänyt oman tyylini kuvaamisessa ja kehittynyt tosi paaljon kuvien käsittelyssä! Odotan tosi innolla uuden objektiivin hankkimista, sillä oon aika varma että se avaa valokuvaamisen taas ihan uuden maailman!

Tässä muutamia mun vinkkejä valokuvien käsittelyyn ja blogikuvien muokkaamiseen!

Lightroom

Muokkaan lähes kaikki kuvani Lightroomissa. Lightroom on mielestäni suht helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma,ja omat lemppariasetukset voi helposti tallentaa omiksi ”filttereiksi” eli preseteiksi. Esimerkiksi samasta tilanteesta otettuja kuvia ei siis tarvitse jokaista käsitellä alusta loppuun vaan kuvat on helppo muokata presetilla samankaltaiseksi. Mulla on paljon omia presettejä tallenettuna, muun muassa nimillä ”kukkahoms”, ”pikniknaama”,”löölölööl” ja ”maha1” 😀 Oon katsonut jonkun verran tutorial-videoita Lightroomin käyttöön, mutta ohjelmassa on vielä paaljon sellaista jota en osaa. Mutta pikkuhiljaa 😀

Lightroomia voi muistaakseni kokeilla jonkin aikaa ilmaiseksi. Mulla on tällä hetkellä käytössä Lighrroomin maksullinen jäsenyys,jossa on tallennustilaa 20GT ja maksan Lightroomin käytöstä noin 12 euroa kuukaudessa.

Canva

Canva ei ole varsinaisesti kuvankäsittelyohjelma, mutta tosi kätevä työkalu bloggaajalle kuitenkin! Mä teen Canvan ilmaisversiolla usein esimerkiksi kuvakollaaseja, ja ohjelmalla pystyy tekemään näppärästi vaikkapa Facebookin kansikuvia, Instagram-kuvia ja blogibannereita (just värkkäsinkin uuden blogiin uuden bannerin – tykkäätkö?).

VSCO

Vsco on kuvienmuokkaussovellusten ykkönen! Muokkaan aina kaikki mun Instagram-kuvat Vsco:ssa, ja joskus myös blogikuvia. Käytin pitkään Vsco-camin ilmaisversiota, mutta jokin aika sitten vaihdoin maksulliseen versioon, jossa on käytössä mm. paljon enemmän filttereitä. En yleensä käytä suoraan mitään filttereitä, vaan muokkaan kuviin lisäksi ainakin kirkkautta, kontrastia ja terävyyttä, ja Instagram-kuviin mulla on tapana lisätä valkoiset kehykset. Vsco:n maksullinen versio on tosi edullinen, sen vuosimaksu on muistaakseni muutaman euron verran. Jos kuvankäsittely kiinnostaa ja haluat saada Instagram-kuvista vähän hienompia, niin suosittelen laitaamaan Vsco:n puhelimeen!

Afterlight

Afterlight on toinen kuvanmuokkaus-appi mitä käytän. Afterlightissa kuviin saa lisättyä mm. valoa ja dusty-effektiä ja tehtyä kuvista vähän sellaisia vanhanaikaisen ja rosoisen näköisiä. Afterlightissa on myös perus kirkkaus/kontrasti jne. toiminnot, mutta itse käytän Afterlightia enimmäkseen lisätäkseni kuviin kivaa fiilistä.

Vähän aikaa sitten latasin puhelimeen myös Snapseedin, johon en ole vielä hirveästi ehtinyt tutustua, mutta pikaisella vilkaisulla Snapseed näyttää hyvältä kuvanmuokkaus-apilta! Snapseedissa on monipuoliset toiminnot kuvien muokkaukseen ja sillä voi lisätä kuviin mm. tekstiä ja kehyksiä.

Minkälaisella kameralla kuvaat blogikuvat? Tai onko sulla jotan lemppari-appeja kuvien muokkaukseen?

Toivottavasti tästä postauksesta oli sulle hyötyä!

 

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (2)
  1. Kiva uusi banneri! <3

    Miulla on just omaan Olympuksen PEN Miniin lainakäytössä 45mm f1.8 ja tykkään kovasti! Vaikka aina laiskasti lätkinkin blogiin kuvat vaan instagramin puolelta, niin kuvaaminen on lähellä sydäntä ja aina kovasti aattelen, että pitäisi alkaa kuvaamaan blogikuvat ihan erikseen taas kameralla, niin kuin jos ennen älypuhelinta vielä jaksoin tehdä.

    https://astuharhaan.wordpress.com/

    1. Kiitos! Kiva kuulla, ootan kyllä kans innolla että pääsen kuvaamaan uudella kalustolla 🙂 Haha,ymmärrän, mut toisaalta se on aika kiva että älypuhelimella saa blogikelpoisia kuvia nykyään!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *