Postcrossing – uusi inspiroiva harrastus

postcrossin2.jpg

postcrossin1.jpg

postcrossin5.jpg

postcrossin4.jpg

postcrossin3.jpg

Tykkäätkö kirjoittaa? Lähettää postikortteja? Värkätä kynien, teippien ja tarrojen kanssa? Kiinnostaisiko saada terveisiä maailman toiselta puolelta? Tässä on sulle uusi harrastus, nimittäin postcrossing!

Minä olen uusi ja innokas postcrossingin harrastaja. On oikeastaan aika ihme että en ollut kuullut postcrossingista aiemmin, sillä olen aina tykännyt saada ja lähettää postikortteja, pitänyt kansainvälisyydestä ja englanniksi kirjoittamisesta, ja kokenut kiehtovaksi ajatukseksi sen millaisen matkan postikortti kulkee aina lähettäjältä vastaanottajalleen.

Postcrossingin idea on siis aika simppeli: ensin rekisteröidytään Postcrossing-sivustolle, johon luodaan profiili. Omassa profiilissa voi kertoa itsestään ja esimerkiksi minkälaisista postikorteista tykkää. Rekisteröitymisen jälkeen sivusto arpoo ensimmäisen postikorttisi vastaanottajan melkein 700 000 käyttäjän ja yli 200 maan joukosta. Kun korttia on lähettämässä, siihen tulee muistaa kirjata tunnistenumero, jonka avulla vastaanottaja rekisteröi saapuneen postikortin palveluun ja voi halutessaan jättää sinulle viestin. Sen jälkeen kun kortin vastaanottaja on rekisteröinyt korttisi palveluun, joku toinen käyttäjä puolestaan saa sinun osoitteesi ja lähettää sinulle postikortin. Ja sitten homma lähtee taas alusta! Alussa kortteja voi olla liikkeellä korkeintaan viisi yhtä aikaa – mitä enemmän itse lähettää kortteja, sitä enemmän niitä myös saa.

Elokuussa lähetin ensimmäisen korttini Saksaan, ja pari viikkoa sitten postista tupsahti pandakortti Taiwanista. Ja nyt on jälleen minun vuoroni lähettää, toinen postikorttini lähtee nimittäin venäläiselle Olgalle! Vaikka lähettäjällä on aina oikeus lähettää sellainen postikortti kuin haluaa, minusta korteissa on kiva huomioida vastaanottajan toiveita ja persoonaa. Saksalainen vastaanottaja nimittäin kertoi pitävänsä maisemakorteista ja pilvistä, joten hänelle lähetin perinteisen suomalaisen maisemakortin pilviaiheisella postimerkillä (josta hän lähetti myöhemmin kiitokset), ja Venäjälle lähtevään korttiin taas kirjoitin poikaystävän avustuksella venäjänkielisen tervehdyksen.

 

 

SEURAA:
Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

 

Kommentit (2)
  1. Ohhoh mikä määrä kortteja, mahtavaa että postcrossing-intoa on riittänyt niin monelle vuodelle! 🙂 Mun nick on sirihuht 🙂 

  2. Postcrossing on kivaa! Mie olen crossanut viitisen vuotta, kortteja lähetetty/vastaanotettu 638 🙂
    Millä nickillä olet siellä? Mie olen EagleOne.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *