SUNNUNTAIJUTTUJA JA NEUVOLAN KIRJALAHJA

Nämä kuvat on otettu sunnuntain sijasta torstaina, mutta meillä on ollut eilen ja tänään ihan samanlainen leppoinen meno. Syömistä, leikkimistä, naurua, halailua ja neuvolasta saatuun lorukirjaan tutustumista.

Oon ollut viime päivinä (ja viikkoina) aika uppoutunut omiin juttuihini, päällimmäisenä mulla on ollut mielessä autokoulun teoriakoeharjoitukset. En ehkä ole ollut 100% läsnä ja siitä on vähän huono omatunto.. Nyt sain onneksi vaadittavat viisi harjoituskoetta läpi eikä tietokoneen ruutua tarvitse niiden takia tuijottaa ihan koko aikaa.

Saimme maanantaina Lydian 8kk neuvolasta ihanan kirjalahjan, joka on osa Lukukeskuksen ja Suomen kulttuurirahaston Lukulahja lapselle-ohjelmaa. Ohjelman myötä  kaikki 2019-2021 syntyvät vauvat saavat kirjalahjan osana neuvolatarkistusta. Kirjalahjaan kuuluu satukirja, lorukirja, lukumitta ja lorukortit.

Ääneen lukeminen lapselle on mielettömän tärkeää. Yhteiset lukuhetket muun muassa vahvistavat vauvan kielellistä kehitystä ja sanavaraston karttumista, lisäävät kiinnostusta omaan äidinkieleen sekä luovat vuorovaikutusta vauvan ja vanhemman välille.

(tämä nakki-loru on niin hauska! 😀 )

Minusta on surullista että nykyään lapsille lukeminen on vähentynyt radikaalisti. Meilläkin on aika usein olohuoneessa telkkari auki tai jompikumpi on tietokoneen edessä, mutta välillä laitetaan ruudut kokonaan kiinni ja keskitytään lukemiseen ja kirjojen selailuun.

Me ollaan mieheni kanssa molemmat lähtökohtaisesti kiinnostuneita kirjoista ja lukemisesta (ja onhan mieheni viittä vaille valmis amk-koulutettu kirjastonhoitaja), ja siksi vauvalle lukeminen tuntuu aika luonnolliselta. Olen ehkä itsekin saattanut joskus ajatella että ymmärtääkö vauva lukemisesta vielä mitään, mutta kahdeksan kuukauden ikäinen ymmärtää jo aivan hurjan paljon. Meillä hittejä ovat tällä hetkellä kuvakirjat joissa on peilejä ja erilaisia kosketeltavia materiaaleja. Lydia tykkää katsella kuvia ja kuuntelee tarkkaavaisesti, ja myös lorut ovat hänelle mieluisia. Ja mikä tärkeintä – lukuhetket ovat meidän ihanaa yhteistä aikaa jolloin saamme olla lähekkäin.

Luetaanko teillä lapsille?

Mukavaa sunnuntaita! 🙂

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (4)
  1. Emmi Jäkkö
    23.1.2020, 14:09

    Hei Siri! Onpa kiva, että teillä luetaan ja ihana kuulla, että olette tykänneet Lukulahjasta!
    terkuin Emmi / Lukukeskus

    1. Kiitos kommentista Emmi, lukulahja on ollut meille tosi mieluinen 🙂

  2. Lorukirjasta tuli kyllä heti meidänkin suosikki 🙂 mua hihityttää tuo nakkiloru joka ikinen kerta kun sen luen 😀 ja viimeisen sivun runo on kyllä niin koskettava!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *