TOINEN LAPSI – PALJONKO VAUVAN HANKINTOIHIN ON MENNYT RAHAA?

Lueskelin eräänä iltana mun vanhoja vauva-aiheisia postauksia, ja päätin Mitä vauva maksaa? Puolen vuoden kulut -postauksesta innostuneena tehdä listaa siitä mitä hankintoja olemme tehneet tämän toisen raskauden aikana ja paljonko niihin on mennyt rahaa.

Jaottelin kulut viiteen eri kategoriaan: raskausaika & imetystarvikkeet,  lääkärikäynnit ja lääkkeet, tavarat, vaatteet, terveys & hygienia. Tähdellä merkityt tavarat on ostettu uutena, muut käytettyinä.

Raskausaika ja imetystarvikkeet
Raskauslegginsit*x 5 n.50€
Imetysrintsikat* x 2 n.90€
Alusvaatteet ja imetystopit* n. 40€
Maidonkerääjä/rintapumppu (Lansinoh)* 16€
Liivinsuojat, kertakäyttöiset* 2,65€
Eväät ja kosmetiikka sairaalakassiin 12€
Ostoslistalla vielä:
Mahdollisesti sähkökäyttöinen rintapumppu* n.100€
YHTEENSÄ n.210,65€(+100€)

Lääkärikäynnit ja lääkkeet
Varhaisultra rv 8/9 n. 180€
Raskausdiabetekseen liittyvät lääkärikäynnit 3x n.42€ = 126€
Raskausdiabetes-lääkkeet (metformiini ja insuliini) n. 90€
Raskausajan vitamiinit (Multivita) 2x n. 17€ =34€
YHTEENSÄ n.430€

Tavarat
Phil & Teds Sport-sisarusrattaat 210€
Rattaisiin kantokoppa* 90€
Baby Björn-sitteri 40€
Unipesä 10€
Vaunuverho 5€
Tutit* n.15€
Tuttinauha* 15€
Mam-tuttipullo* 5,30€
Aarikan puinen mobile 6€
Pupu-pehmolelu* n.15€
Hoitopöydän korit* n.10€

Ostoslistalla vielä:
Hoitopisteille (alakerta ja yläkerta) vaipanvaihtoalustan päälliset tai kokonaan uudet hoitoalustat* n.30-50€
Baby Wallaby ensipeittosetti* n.70€
YHTEENSÄ n.421,30€ (+100-120€)

Vaatteet:
Bodyt
Housut & legginsit
Neuletakki ja pari paitaa
Haalarit & yöpuvut
Pari pipoa ja sukkia
Vaateostosten tarkkoja hintoja en muista, mutta arvioisin että kirppiksiltä ostettuihin vauvanvaatteisiin (koot 50-80cm) on mennyt ehkä 100-120€ ja uutena ostettuihin n.80-90€.
YHTEENSÄ n. 180-210€

Terveys & hygienia:
Huppupyyhe 6€
Harsot* n. 25€
Kosteuspyyhkeet n.5€
Vauvaöljy n.3€
Ostoslistalla vielä:
Lakanat vauvan ensisänkyyn* n.20€
YHTEENSÄ n. 39€ (+20€)

Reilut 1300 euroa ja ostoslistalla tavaraa vielä n. parin sadan euron edestä. Kuulostaa kieltämättä paljolta! Kuluja listatessani yllätyin siitä miten paljon esimerkiksi vauvavaatteisiin on mennyt rahaa. Olen ostanut kirppiksiltä vaatteita ihan alkuraskaudesta saakka, ja huomaamatta niihin muutaman euron vaateostoksiin on yhdeksän kuukauden aikana on kulunut yllättävän paljon. Toisaalta nyt vauvalla on aika hyvät vaatevarastot kokoon 74/80 asti, ja tuleehan hän käyttämään myös joitain isosiskon vanhoja vaatteita.

Nyt loppuraskaudessa olen joutunut käymään muutaman kerran ylimääräisissä ultrissa ja lääkärissä, ja koska aloitin raskausdiabetekseen tablettihoidon lisäksi myös insuliinihoidon, rahaa on kulunut suhteellisen paljon myös lääkkeisiin ja lääkärikäynteihin.

Suurin yksittäinen hankinta oli tässä(kin) raskaudessa oli rattaat. Meillä on ennestään Britaxin yhdistelmärattaat, mutta päädyttiin siihen että vauvalle ja taaperolle on ostettava sisarusrattaat, sillä kaksivuotias ei kuitenkaan jaksa vielä kävellä pitkiä matkoja. Kovin suuria summia ei haluttu kuitenkaan rattaisiin laittaa, ja siksi ehdoton kriteeri oli se että niiden tulisi löytyä käytettynä.

Onneksi bongasin muutama kuukausi sitten tori.fistä muutaman vuoden vanhat ja hyväkuntoiset  Phil&Tedsin Sport-rattaat, joita voi käyttää sekä yhdellä että kahdella lapsella. (Jos olisimme olleet kaukaa fiksuja, olisimme alunperinkin ostaneet esikoiselle sellaiset rattaat jotka pystyy muokkaamaan tarvittaessa myös sisarusrattaiksi..)

Phil&Tedsin rattaat tuntuvat ainakin yhden lapsen kanssa tosi käteviltä: ne ovat kevyet ja kääntyvät hyvin, eikä niiden painopiste ole liian edessä. Ostimme rattaisiin uutena kantokopan, jossa vastasyntynyttä pystyy kuljettamaan isomman lapsen istuimen alapuolella ennen kuin pienempi lapsi pystyy n. 6kk iästä alkaen siirtymään sisarusistuimeen. Odotan jo innolla että pääsen testailemaan rattaita sitten kahden lapsen kanssa!

Vähemmälläkin olisimme varmasti pärjänneet – mutta toisaalta yhden lapsen vauva-ajan läpikäyneenä meillä on nyt enemmän kokemusta siitä millaiset tarvikkeet ollaan itse koettu hyödylliseksi vauvan kanssa, ja mitä kaikkea kotoa on hyvä löytyä valmiiksi kun vauva kotiutuu.

Tänään mulla alkoi jo 36. raskausviikko, ja sairaalakassikin alkaa olla lähes pakattuna! 🙂

Onko teillä tullut pidettyä kirjaa raskaus/vauva-ajan hankinnoista?

PS. Loppuun vielä vinkki muutamista ilmaiseksi saatavista vauvapaketeista (mun listalta puuttui kokonaan esimerkiksi vaipat, koska sain Libero-laukusta ja Babyboxista pari pakettia vaippoja vauvan ensiviikkoja varten).

Libero-laukku, joka sisältää mm. Liberon vaippoja, kosteuspyyhkeitä, vauvan hoitoöljyn ja pesuaineen (50ml) sekä siteitä. Paketin voi tilata ilmaiseksi liittymällä Libero-kerhoon.
Babyboxin voi noutaa ilmaiseksi Lastentarvike-liikkeistä ja sen sisältö voi vaihdella. Oma boxini sisälsi kaksi Philips Aventin tuttia, saman merkin tuttipullon, Liberon vaippoja, pikkuhousunsuojia, intiimipesuaineen sekä ilmaiskoodin Viaplayhin.

Lämpöisää viikonloppua!

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *