Ladataan...

Aurinkoista keskiviikkoa! tai ainakin toivottavasti :)

Viimeisiä viedään, ihan oikeasti.

Tänään neulotaan oikeastaan jo ihan vihoviimeiset silmukat. Tällä hetkellä niitä pitäisi olla puikoilla 24 kpl. Älä tosin stressaa vaikka niitä olisikin eri määrä, ei tämä ole suinkaan niin vakavaa!

Viimeistä kuviota varten en ole piirtänyt kaaviota - tarkoitus on tehdä vain simppeleitä raitoja, yksi rivi valkoisella ja yksi värillisellä jne. Ala nyt myös hiljalleen kaventamaan viimeisiä silmukoita pois. Enää kuviollakaan ei ole enää niin väliä, joten neljä per kavennuskerros on oikein hyvä tahti (2 per puoli). Itse pidin vauhtia ja kaventelin joka toisella kerroksella silmukoita pois.

Kun silmukoita on jäljellä 6 kpl, päättele silmukat samoin kuin sukan kärjessäkin. Neulo 1. silmukka ja nosta loput 7 silmukkaa neulotun yli. Katkaise lanka, pujota häntä silmukasta ja päättele nurjalle.

 Ja niin meillä on ihan oikea joulupip.. tai hetkinen, ei olekaan vielä! täytyyhän tonttulakki vielä koristella asiaankuuluvalla tavalla ja siitä me aiomme jatkaa vielä sunnuntaina.

Ihan mahtavaa kun olette jaksaneet neuloa mukanani melkein koko kuukauden! ja tahtoisin nähdä vielä niitä teidän lakkejanne, muistatkaa tägäillä #sukathukassakal !

Oikein, oikein ihanaa keskiviikkoa!

Vieläkin ehtii neuloa tonttulakin:

Aloitusohjeet täällä
PÄIVÄ 1 TÄÄLLÄ
PÄIVÄ 2 Täällä
PÄivä 3 täällä
Päivä 4 täällä
päivä 5 täällä

PÄIVÄ 6 TÄÄLLÄ

Ladataan...

Tänään tosiaan on 16.12. ja minun vuoroni avata Käsityöblogien joulukalenteriluukku!

Ja se avautuu ihanien lumihiutaleiden muodossa - sattumoisin viime yönä tuli ihan hippasen jotain valkoistakin maan peitoksi. Ohje on helppo ja näitä tekee nopeasti vaikka useamman parin ja näin vaikka kaikille jouluksi tiimikorvikset! ja mitä parasta: näillä voi tehdä paljon muutakin kaikkea. Voit virkata näitä ja laittaa paketteihin koristeiksi tai voit tehdä näistä vaikkapa joulukuusenkoristeita (ja laittaa ne tuliaisiksi paketin kylkeen).

Näitä voit koristella vaikka glitterillä tai helmillä tai villiintyä väreillä! itseasiassa tein näitä ensin punaisena kunnes totesin sen olevan aika brutaali väri lumihiutaleeksi ... tosin se näytti pienellä mielikuvituksella myös joulutähdeltä :D

Tarvitset ohutta lankaa kuten esimerkiksi Drops Safran tai Novitan Cotton Mercerized. Puikko käsialan mukaan, oma oli 1,75 mm.

kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
ks = kiinteä silmukka

Virkkaa 5 kjs ja liitä ne yhteen piilosilmukalla.

Virkkaa 1 kjs, 13 ks rinkulaan, ps ensimmäiseen kjs:ään.

*3 kjs, kiinnitä joka toiseen silmukkaan ps* toista 7 kertaa = 7 sakaraa.

Virkkaa jokaiseen kaareen:
*2 ks, 3 kjs, 1 ks, 5 kjs, 1 ks, 3 kjs, 2 ks*
Siirry uudelle kaarelle aina piilosilmukoilla kaarien välissä.

Päättele ja siisti langat.

Laita koukut kiinni tai muista virkata ne yhden sakaran joukkoon matkan varrella.

Ja näin sinulla on ihanat uudet korvakorut!

Eilen blogissaan 15. päivän luukun avasi muuten Dunia ihanilla joulusukillaan ja huomenna luukun avaakin Puikoilta pujonnut-blogi! Seuraa somessa myös #kässäjoulukalenteri18 tägiä!

Tänään avattiin blogissa myös kuudennen päivän tonttulakkiohje. Tätä neulotaan isovelilangasta joten kauaa tämän aloittaminen ei vie joten hyvin ehtii kiriä kiinni ennen aattoa!

Ladataan...

Ihanaa, jo kolmatta adventtisunnuntaita!

Aika menee niin älyttömän nopeasti! Tänään tehdään jo oikeastaan viimeistä kirjoneulepätkää, ja ensi viikolle osuu enää kaksi ohjekertaa. Eli loppusuoralla mennään jo. Vaikka tää on ollut projektina superkiva, niin kyllä mun täytyy vähän myöntää että kaikkinensa joulu alkaa viemään jo kaikki mehut.

Mutta vielä jaksetaan!

Neulotaas:

K = kavenna

Vielä mahtuu vähän siksak-kuviota mukaan. Itse suunnitellessa saa just sellaista kun itse haluaa ja ainakin mun ikuisuuslemppareita on siksak ja piparireunakuvio. Toivottavasti tekin olette tykännyt :) lisäksi jouluisena kuviona tykkään tuosta kuusikosta!

Alkaako teillä olla jouluvalmistelut jo mallillaan? Me olemme hiljalleen valmistautuneet jouluun ja tänään meille haetaan ihka ensimmäistä kertaa oikea joulukuusi!

Käy bongailemassa huomenna blogin IG:stä, @minnahukassa, miltä minun hattuni näyttää! ja muistakaa jakaa tonttulakkejanne tagilla #sukathukassakal !

Vielä ehtii tonttulakin tekoon mukaan:

Aloitusohjeet täällä
PÄIVÄ 1 TÄÄLLÄ
PÄIVÄ 2 Täällä
PÄivä 3 täällä
Päivä 4 täällä
päivä 5 täällä

 

Hei ja vielä yksi juttu! #kässäjoulukalenteri18 luukku 16 julkaistaan klo 18 ! silloin vielä virkataankin jotain ihanaa ;) pysy kuulolla!

Pages