Ladataan...

Oikein ihanaa 2. adventtisunnuntaita!

Ollaan saatu pipomme jo tässä vaiheessa oikein hyvälle mallille. Oikeastaan niin hyvälle mallille, että nyt täytyy vähän jo kavennella silmukoita. Lue siis ohjeet nyt tarkkaan, kavennuksista varoitetaan oheisella rivillä mutta tarkemmat ohjeet (niin hyvät kuin minulta voi saada heh) alempana.

Aloitetaan!

1. kavennuskierros: neulo rivin ensimmäiset silmukat oikein yhteen, jatka neuloen 38 silmukkaa, neulo ylivetokavennus, 1 s, kaksi oikein yhteen, 1 s, kaksi oikein yhteen. Jatka normaalisti neuloen kunnes jäljellä on viisi silmukkaa. Tee ylivetokavennus, 1 s ja ylivetokavennus.

Jatka seuraavat kavennuskierrokset samalla tavalla, samoille kohdin.  kavennuskohta kannattaa esimerkiksi merkitä jotenkin, langanpätkällä tai silmukkamerkillä niin kohtaa ei unohda ja kavennuksia on kiva jatkaa.

Tuntuuko siltä, että piposta tulee liian pieni jos jo nyt alkaa kaventamaan? osa teistä taitaakin tehdä pienemmällä langalla joten jos sinusta tuntuu että kavennusten aika ei ole vielä, tee väliin vaikka raitakuviota vähän matkaa. Tai mitä ikinä mielesi tekeekään! itselläni oli pipolla pituutta noin 24 cm ennen kavennuksia.

Palluroita tuli siis tällä kertaa. Ensi kerralla on taas ajankohtaisen kasvillisuuden vuoro ;) sainkin neulottua pipon jo lähestulkoon valmiiksi, nyt täytyykin vähän jo ruveta piilotteluhommiin pipoa kuvatessa niin jatko pysyy yllätyksenä!

Käy bongailemassa taas blogin IG:stä, @minnahukassa, miltä minun hattuni näyttää tällä hetkellä! ja muistakaa jakaa tonttulakkejanne tagilla #sukathukassakal !

Vielä ehtii tonttulakin tekoon mukaan:

Aloitusohjeet täällä
PÄIVÄ 1 TÄÄLLÄ
PÄIVÄ 2 Täällä
PÄivä 3 täällä

Tämä ajankohta ei ole este eikä mikään aloittaa pipon neulomista, projektiin ehtii hyvin mukaan vaikka vielä nyt koska seuraavan kerran jatketaan keskiviikkona. Sitten ei olekaan enää montaa päivää jäljellä. Lakkihan on jo aatonaattona valmis joulun rientoihin!

Mitä teidän toiseen adventtiin kuuluu?

Ladataan...

Ihanaa keskiviikkoa!

Ajastellessani tätä postausta (tiistaina illalla) mietin vain että hitsi miten lämmin ulkona on! hyvässä ja pahassa, vilukissa kiittää mutta olisihan se hurjan kiva saada lunta ja valkoinen joulukuu.. ja sitten sainkin vielä viime hetken ahaa-elämyksen vaihtaa tämän päivän kuviota. 

Kukathan on ihania eikö niin? tänään neulotaan siis kukkassia!

Vaikka lämpimämmät asteet inspiroivatkin kukkiin niin ihan niin pitkälle ei olla onneksi menty että kesäkukista puhuttaisiin, jouluun onneksi kuuluu myös kauniit kukat: joulutähdet, amaryllikset ja hyasintit. Ja tämä kuvio on muuten oikein oiva jos tahdot esimerkiksi käyttää jämälankoja. Neulo kukat loistamaan ihanilla väreillä!

Melko yksinkertaisia nämäkin, ja kuviota on helppo seurata. Sunnuntain kaavio aiheutti hieman hämmennystä, koska siihen ei oltu selkeästi merkitty montako silmukkaa yhteen kuvioon kuuluu ja minä pöhkö unohdin mainita alussa että kuvio on jaollinen kuudella (vaikka kaaviossa niitä 18 silmukan verran onkin). Nyt poikkiviivat ovat kuvassa sitä varten!

Voit kukkien jälkeen siirtää puikot hetkeksi sivuun, avata suklaakalenterin (tai levyn) rauhassa ja nauttia tulevasta itsenäisyyspäivästä. Sunnuntaina jatketaan taas!

Käy bongailemassa taas blogin IG:stä, @minnahukassa, miltä minun hattuni näyttää tällä hetkellä!

Vielä ehtii tonttulakin tekoon mukaan:

Aloitusohjeet täällä
PÄIVÄ 1 TÄÄLLÄ
PÄIVÄ 2 Täällä

Miettikääpä: sunnuntaina on jo toinen adventti, apua mä sanon. Aika kuluu nopsaan!

Tykkäsitkö tämän päivän kuviosta? Onko sinulla lempikukkaa jouluna?
Minun on muuten valkoinen joulutähti.

Ihanaa päivää!

Ladataan...

Oikein ihanaa ensimmäistä adventtiaamua!

On mahtavaa kuulla miten olette aloitelleet jo tonttulakkia. Eilen luotiin jo silmukat ja tänään jatketaan ensimmäisillä kuvioilla! ne on todella simppelit: aloitetaan (luonnollisesti) piparireunalla ja jatketaan muutamalla raidalla. Eikös kuulosta hyvältä?

No niin, jatketaan!

Ja näin, nyt voit taas jättää puikot hetkeksi odottamaan. Jatkamme keskiviikkona taas uudestaan uusilla kuvioilla!

Seurailinkin Instagramissa miten kivasti olitte lähteneet mukaan, olipa siellä useampaakin joulukalenteri KALia aloitettuna, ihan mahtavaa. Mulla meneekin aika mukavasti tämän tuottamisessa, sekä lisäksi käsityöblogien yhteisessä joulukalenterissa (16. päivä on meikäläisen vuoro, eli kolmantena adventtina tuleekin kaksi postausta!), se kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan myös: laita Instagramissa talteen sellainen hashtag kuin #kässäjoulukalenteri18 . Tänäkin vuonna on taas mahtavia blogeja mukana yhteisessä projektissa jakamassa jouluiloa :) 

Lisäksi kotona työtä teettää pojan DIY-joulukalenteri joka täytyisi joka ilta muistaa täyttää jollain pienellä. Onneksi näitä on vain yksi, tytöllä on ihana muumikirjakalenteri ja joukon vahvistuksena vielä tietenkin partiojoulukalenteri!

Mitä joulukalentereita teiltä löytyy? Millaisia kuvioita sinä toivoisit tonttulakkiin?

Vielä ehtii tonttulakin tekoon mukaan:

Aloitusohjeet täällä
PÄIVÄ 1 TÄÄLLÄ

Ihmetteletkö muuten missä kuvat tähän pisteeseen neulotusta tonttulakista? seuraile Instagramia, @minnahukassa, julkaisen kuvan omastani heti kun päivänvalo suo liittyä seuraamme tämän päivän osalta! ei ole yhtään helppoa tämä kuvailuhomma keskellä talvea huonossa valossa nääs.

Ja näyttäkäähän minullekin mitä olette saaneet aikaan, jakakaa töitänne tagilla #sukathukassakal niin pysyn mukana.

Ihanaa päivää!

Ladataan...

Pages