Lusikoita monessa sopassa ja kuinka selättää jatkuva kiire

Mun elämä on aika ihanaa ja mä tykkään siitä sellaisena kuin se on. Kun multa kysytään mitä mä teen, yleisesti elämässä niin vastaus on: ”vähän kaikkea!”. Olen kahdelle pienelle äiti, yhdelle vaimo, ison yrityksen aspamuija ja pienen yrityksen kaikki.Oon myös ystävä, mutta välillä tuntuu, että oon kaikista vähiten sitä – anteeksi rakkaat. Kiirettä pitää, toisin sanoen.

Miten paletin saa pidettyä kasassa? hetkittäin tuntuu etten itse saakaan ja kaikki leviää käsiin. Silloin luonnollisesti jokin asia jää huomiotta ja olo tuntuu todella rajalliselta. Tämän takia kevensin keväästä taakkaa ja muistin levätä (samaan aikaan silti kohtuutonta ja turhaa huonoa omaatuntoa).

Imen kuin sieni kaikenlaisia yrittäjien ajankäyttöohjeita, artikkeleita ja blogipostauksia kuinka välttää kiire arjessa ja kuinka helpottaa omaa elämää. Osin niistä jopa jotain tarttuu omaan käyttäytymiseen mutta silti niin paljon olisi vielä tehtävissä.

Loppuvuoden työminä – aspamuijana!

Pähkinänkuoressa – millaista elämä sitten on?

Herään arkisin keskimäärin 5.30, laitan itseni ja lapset valmiiksi, paahdan päiväkodin kautta bussipysäkille ja töihin. Viime aikoina moni työpäivistä on venynyt 9 tuntiin. Työmatka kestää noin tunnin, monesti ruuhkassa kauemminkin. Kotona odottaa vähintäänkin pyykit ja lasten nukkumaanlaitto, välillä laitan ruokaakin (tästä on monesti kopin ottanut joko puoliso tai Saarioisten äidit). Moni ilta venyy töihin joko tietokoneella, ompelukoneella tai parhaassa tapauksessa sohvalla telkkarin ääressä. Monena iltana myös pilkkien J:n kainalossa.

Viikonloppuisin riemu ja pers.. pylly repeääkin jatkuvan pyykkikoneen laulannan keskellä ja pääsääntöisesti keskittäen sotkuiset ompelutyöt sinne. Pienessä asunnossa ei viitsi kaikkia koneita rääkätä yötä myöten joten se on kaikista otollisinta kaikille päivisin. Monesti keskitän myös somettamisen varsinkin viikonloppuun – viesteihin vastailen totta kai pitkin päivää kun aikaa siihen löytyy!

Kun busseissa istuu sen vähintään 2 h per päivä, tulee sähköpostit ja somet hoidettua monesti siinä istuessa. Välillä laukussa kulkee myös käsityö mutta monesti bussit on niin täynnä että istumapaikka on lähinnä hyvä vitsi tai haluaa muuten vain nollata hetken aivoja ja olla tekemättä yhtään mitään.

Kuulen kotona silti liian useasti, etten ole läsnä.

Ja se tuntuu pahalta. Tästä syystä asioiden järjestelyssä ja suunnitelmallisuudessa on parantamisen varaa.

Ajastustoimintoja joita monet sovellukset tarjoaa esimerkiksi somepostauksiin täytyisi hyödyntää huimasti enemmän. Ottaa ihan oikeasti aikaa jollekin hetkelle, ja suunnitella kunnolla alusta loppuun saakka postaukset (jättäen tilaa totta kai spontaaniudelle mikä on musta tosi tärkeää).

Mun kalenteri on tavattoman kätevä kaikkien lisäsivujen takia joille pystyy tekemään muistilistoja, ja suunnitella esimerkiksi viikolle ruokalistat mitä kahden ruokavalion perheessä olisi hyvä ehkä tehdä. Näitä hyödynnänkin toisinaan mutta tätä pitäisi harrastaa huomattavasti enemmän. Tehokkaampi viikkosuunnitelukaan ei olisi yhtään pahitteeksi! tiedossa on muutamia isompia töitä ja projekteja oman yrityksen osalta joten järjestelmällisyyteen olisi syytä keskittää hetki ajasta.

Mutta kun aina on kiire.

Vooi höpöhöpö mä sanon! moni superihminen tekee paljon tehokkaammin paljon vähemmällä. Ja tähän pitäisi munkin oikeasti panostaa, näin saataisiin arkeen oikeasti äiti ja vaimo joka olisi enemmän läsnä tai ainakaan yöunista ei tarvitsisi nipistää niin paljon pois. On tietyt ohjeet joita yritän noudattaa mutta unohdan ne välillä itsekin. Täytyisi varmaan kirjoittaa ne seinälle, että muistan.

Delegoi – kaikkea ei tarvitse tehdä itse.

Priorisoi  – kaikkea eri tarvitse tehdä heti, jos ollenkaan.

Hengitä – kaikki järjestyy.

Suunnittele – silloin asiat on jo oikeastaan puoliksi tehty.

Muista nukkua ja syödä.

Ajasta – you know why.

Hengitä – kaikki oikeasti järjestyy.

 

Mitkä keinot sä olet huomannut auttavan sua arjen asioiden organisoinnissa?

Ps. muistathan seurata myös Instagramissa @minnahukassa

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan tyo hyva-olo
Kommentit (7)
  1. Kalenteri on minulle todella tärkeä apuväline. Postauksesi kuulostaa niin tutulta ruuhkavuosien ajalta. Olen siinä onnellisessa asemassa tällä hetkellä, että olemme jo kahdestaan mieheni kanssa. Lapset ovat lentäneet pesästä pois 🙂 Mutta toisaalta se kiire ei katoa minnekään ehkä vain muuttaa muotoaan!

  2. Anna/Kello neljän aamukahvi
    20.3.2019, 15:21

    Kiire tuntuu olevan nykyihmisen vihollinen, vaikka oikeasti maailma pyörisi vähemmälläkin kiirehtimisellä. Panosta läsnäoloon rakkaiden kanssa ja anna saarioisten hoitaa ruokailut – ehkä ne vielä joskus hoitaa ne likapyykitkin! 🙂

    1. No sanos muuta! ja ehdottomasti. Kaikesta ei jaksa ottaa paineita ja vähiten siitä että on jättänyt pyykit laittamatta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *