SAMETTISEN PEHMEÄ, VEGAANINEN KANTARELLIKEITTO
Tiedättehän sen tunteen, kun käsillä olisi kymmenen tärkeää asiaa, jotka pitäisi tehdä – ja sitten orastava flunssa yrittää nujertaa sinut sohvan pohjalle?
Tällä viikolla ei todellakaan olisi aikaa viltin alla makoilulle, sillä uudet työt kutsuvat. Siksi aionkin tankata inkivääriteetä, vitamiineja ja keittoja, jotta pysyisin virkeänä. Viikonloppuna luvassa olisi illallinen ylistetyssä Grönissä, jonka testaamista olen odottanut jo pienen ikuisuuden.
Kesä on salaattien kulta-aikaa, mutta syksyllä mieleni tekee keittoa. Täytyy sanoa, että jään kyllä kaipaamaan Lauttasaaren Makersin värikkäitä keittoja, kun siirryn työskentelemään keskustaan! Toivottavasti sieltäkin löytyy rafla, josta saa ihania, vatsaa ja mieltä lämmittäviä keittoja.
Porkkana- ja bataattikeitto ovat aina varmoja valintoja, mutta arjen kruunaa syksyn sadosta valmistettu kantarellikeitto. Kantarelleissa on mahtava metsän aromi! Itse tosin poimin sienet läheisen K-kaupan vihannesosastolta – rakastan kyllä metsässä samoilua, mutta olen susihuono sienien metsästäjä.
Keitot, jos jotkin, on myös superhelppoa valmistaa vegaanisena. Kun ostat sienet ja kauramaidot kotimaisena, tuet myös suomalaisia tuottajia ja ympäristö kiittää ♡
Vegaaninen kantarellikeitto
- 1 litra tuoreita kantarelleja
- 2 rkl margariinia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl kauramaitoa
- 2 dl kaurakermaa
- 2 dl kasvislientä
- suolaa
- mustapippuria
Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne margariinissa pannulla. Lisää puhdistetut sienet ja hauduta, kunnes niistä irotava neste on lähes haihtunut. Nosta kourallinen sieniä sivuun koristelua varten.
Lisää pannulle jauhot, kauramaito, kaurakerma sekä kasvisliemi. Sekoita hetki ja kiehauta.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta pippurilla ja suolalla. Koristele annos paistetuilla kanterelleilla ja lempiyrteilläsi.
lisää syksyisiä reseptejä:
linssi-bataatti-nyhtökauramuhennos
vegaaninen lasagne (vaatimattomasti sanottuna sairaan hyvää)