EETTISIÄ URHEILUVAATTEITA – WEAR NÉPRA

Kaupallinen yhteistyö: Népra

nepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-1.jpg

Istuvia ja kauniita urheiluvaatteita, jotka on vielä kaiken lisäksi tuotettu eettisin periaattein?

Sitä on Népra, suomalaisten Anna-Mari Niutasen ja Essi Enqvistin perustama eettinen urheiluvaatemerkki. Koko yritys sai alkunsa liikunnan ilosta: Anna-Mari halusi keskittyä urheillessaan liikkeisiin eikä huolehtimaan sitä, miten housut hiertävät saumoistaan, valahtavat kesken harjoituksen tai istuvat huonosti.

Urheiluvaatteisiin tutustuessaan Anna-Mari myös huomasi, ettei eettisiä urheiluvaatteita juuri valmisteta. Anna-Mari ja Essi haluavat pitää tuotantonsa läpinäkyvänä: Essi suunnittelee vaatteet Lahdessa, ja ne valmistetaan Virossa. Kestävän tuotannon materiaalit saadaan Italiasta. Sukat valmistetaan Suomessa, ja oloasumalliston t-paidat tehdään 100% kierrätetyistä materiaaleista yhteistyössä Pure Wasten kanssa.

Népran vaatteilla on Ökotex-sertifikaatti, joka takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Anna-Mari ja Essi tuntevat kaikki yhteistyökumppaninsa, ja materiaaleja pyritään käyttämään mahdollisimman fiksusti esimerkiksi siten, että turhaa leikkuujätettä ei juuri syntyisi. Tärkeintä on, miltä materiaali tuntuu ja miten se kestää käytössä. Yrityksen punainen lanka on yksinkertainen: kokonaisvaltaista hyvinvointia, minimalistisesti ja eettisesti.

Népran vaatteet todella lunastavat lupauksensa, mitä tulee tuotteiden tuntuun. Ennen kuin sain Népran urheiluvaatteita testiini, olin ehtinyt jo ostaa superpehmeät Saturnus Tights -legginsit ja siron Venus-topin. Kun vedin Saturnukset ensimmäisen kerran päälleni, en olisi halunnut riisua niitä enää ikinä pois! Saturnus-legginsien materiaali on ihanan ohutta ja joustavaa, mutta samaan aikaan peittävää ja napakkaa. Ei tarvitse huolehtia, että alushousut näkyisivät lävitse.

 

nepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-3.jpgnepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-8.jpgnepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-4.jpgnepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-10.jpg

 

Sain Népralta testiini supersuositut Terra Tights -legginsit, Juno Longsleeve -paidan, kaksi toppia ja Nox-sukat. Terra Tightsit ovat napakat kompressiohousut, jotka tuovat ryhdikkyyttä koko olemukseen. Olen käyttänyt housuja salilla ja juoksulenkillä, joista molemmilla housut toimivat erinomaisesti. Joogatunnille valitsen Terra Tightseja mieluummin Saturnukset, sillä pitkissä venytyssarjoissa on mukavaa, että päällä on joustavia materiaaleja. Népran paidat ovat olleet niin ikään suloisen pehmeitä ja Nox-sukat ihanan paksut urheilusukat, joita voi käyttää vaikka kotonakin olosukkina.

Urheiluvaatteiden tunnun lisäksi rakastuin vaatteiden istuvuuteen sekä värimaailmaan. Mallistosta löytyy mustaa, valkoista ja tummansinistä klassisemmista väreistä tykkääville, mutta myös iloisia, kirkkaita värejä. Terra Tightseja on nyt saatavilla esimerkiksi kirkkaan punaisena! Népralta löytyy superkivoja urheiluvaatteita myös miehille. Tiedän, mitä ostan miehelleni ensi kerralla, kun lahjominen tulee ajankohtaiseksi…

Mallisto on pieni, mutta mielestäni erilaisia vaatemalleja on juuri sopivasti. Ainoastaan naisten shortsit olisivat mahtava lisä mallistoon – tykkään käyttää shortseja hot joogassa sekä kesällä juostessani. Haaveilen myös eettisesti tuotetusta, ohuesta juoksutakista.

Monet kaverini ovat kyselleet ajatuksiani Népran vaatteista, ja voinkin lämpimästi suositella merkin urheiluvaatteita. Muutama on myös kysellyt alekoodin perään, joten tässä teille iloinen yllätys:

Etukoodilla SUNDAYBLONDIE saat kaikki Népran vaatteet -10% alennuksella! Koodi on voimassa 17.12. Posti toimittaa kaikki 17.12. mennessä tehdyt tilaukset ennen joulua – ehdit siis vielä hyvin tilata ihanan hyvän olon lahjan itsellesi, kaverillesi tai kullallesi!  

 

nepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-5.jpgnepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-6.jpgnepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-11.jpgnepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-12.jpgnepra-wearnepra-eettiset-urheiluvaatteet-sundayblondie-7.jpg

Kiitos kuvista ihanalle Sarandalle, joka löytää aina kalenteristaan aikaa kuvaustuokioillemme sekä Roots Helsingille joogastudion lainaamisesta! 

 

lue myös:

osta työtä Suomeen

lempilaukku – Balmuir Estelle Shopper

turvaneule

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *