Haukilahden Helmi
Mul on loma! Pihaprojektin ja koronan vuoksi tälle kesälle ei ole suunnitteilla sen suurempia matkoja, mutta lähimatkailua – tai pitäisikö sanoa mikromatkailua – olemme jo ehtineet harjoittaa kotonamme Espoossa. Etelä-Espoon rantaraitti on mitä ihanin pyöräilykohde, joka tarjoaa paitsi upeita merimaisemia myös muutamia kivoja kahviloita sekä ravintoloita.
Kippistelimme lomalle tutustumalla juuri ovensa avanneeseen Haukilahden Helmeen, joka sijaitsee entisessä Haukilahden paviljongissa. Uuden ravintolan takana häärää ravintoloitsija Sikke Sumari, ja olinkin innokas näkemään, minkälaisen kädenjäljen hän on tuonut paviljonkiin! Odotukseni olivat korkealla, ja ilokseni ne todella palkittiin.
Ravintolan sijainti Haukilahden venesataman kainalossa on kotoisa, ja paviljonki itsessään rakennuksena hurmaava. Tunnelmaltaan kokonaisuus on kansainvälinen: mieleeni nousivat Ranskan Rivieralla vietetyt hetket. Haukilahden Helmen terassi on aivan upea, ja mikä parasta, aurinko paistaa sille koko päivän!
Ruokalista on monipuolinen: tarjolla on pientä naposteltavaa yhdessä jaettavaksi, pääruoka-annoksia, jälkiruokia sekä erilaisia juomia. Muutamasta annoksesta on valittavissa sekä alkuruoka- että pääruokavaihtoehto. Täällä voi niin siemailla skumppaa aurinkotuolissa kuin nauttia lounaan tai illallisen pidemmän kaavan mukaan! Arkisin tarjoillaan lounasta klo 12–15.
Tilasimme listalta muutaman alkuruoan yhdessä jaettavaksi – mozzarellasalaattia, kotimaista riimihärkää, savustettuja katkarapuja – sekä ”tilpehööri-listalta” hölskyperunoita. Ruoka oli todella herkullista ja ihanan konstailematonta. Se tarjosi myös kivoja uusia makuja: enpä olisi itse hoksannut yhdistää härkää mädin kanssa! Jälkiruoaksi nautimme vielä pavlovaa kauden marjojen, sitruunacurdin ja vaniljajäätelön kera. Nam!
Olisin voinut maistaa jokaista annosta listalta, sillä kaikki kuulosti herkulliselta. Makumaailma yhdistelee kivasti niin Suomea kuin Etelä-Eurooppaa, joten listalta on helppoa löytää jokaiselle jotakin. Ja kuten ravintolassa itse todetaan, ”lista elää ja hengittää sesonkien ja miksei merituulienkin mukaan”, mikä kyllä näkyy ja maistuu.
Ravintolan sisätilat oli freesattu tyylikkäästi: sisustuksessa kohtaavat kauniilla tavalla tämän hetken trendit ja mennyt aika. Kaikki rakennuksen sisällä on uusittu kattoa myöten ja myös terassi on saanut täysin uuden kalustuksen. Tyylikkäissä Adirondack-aurinkotuoleissa kelpaa lekotella hellepäivänä!
Espooseen on avautunut viimeisen parin vuoden aikana monta hienoa ravintolaa ja kahvilaa. Mahtavaa, että myös rakastettu Haukilahden paviljonki sai uuden elämän! Ennustan, että palaamme tänne vielä monta kertaa. <3
Haukilahden Helmi
Mellstenintie 12
Katso aukioloajat tästä! Ravintola on auki ympäri vuoden.
lue myös:
Helsingin keskustan parhaat lounaspaikat