kun on aikaa pysähtyä

 

Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet erikoista aikaa.

Monet ovat joutuneet venymään ja joustamaan, etenkin terveysalan ja kaupan ammattilaiset – kuten myös opettajat ja lapsiperheet. On pitänyt opetella elämään uudenlaista arkea. Toisille omaa aikaa on tullut sen myötä enemmän, jopa liikaakin. Toiset ovat joutuneet luopumaan kaikesta vapaa-ajastaan.

Ihmisillä on ollut aikaa miettiä elämäänsä, niin huonossa kuin hyvässä. Miten haluamme työskennellä tulevaisuudessa? Toiset haluaisivat siirtyä enenevissä määrin etätöihin, toiset janoavat jo toimistolle ihmisten pariin. Voisiko etätöiden lisääntyminen mahdollistaa sen, että maaseudulle muuttaisi enemmän ihmisiä?

Entä miten voisimme viettää jatkossakin enemmän aikaa perheen kanssa? Tai ehkä kotona vietetty aika onkin nostanut pinnalle parisuhteen ongelmakohdat – koronakaranteeni, jos jokin, on testi parisuhteelle. Kriisin keskellä ihmiset yleensä huomaavat selkeämmin, miten onnekkaassa (tai onnettomassa) asemassa he ovatkaan.

Minullakin on ollut aikaa pysähtyä. Vaikka kirjoitan mielessäni kiitollisuuspäiväkirjaa joka päivä, olen tuntenut korona-aikaan vielä suurempaa kiitollisuutta kaikesta siitä hyvästä, mitä olen elämääni saanut.

Minulla on katto pääni päällä, lämmin ja turvallinen koti. Rahaa ruokaan, vieläpä terveelliseen ja monipuoliseen. Työpaikka oman alan töissä. Ihania ystäviä ja perhe, joihin yhteydenpito onnistuu videopuheluiden ja puheluidenkin avulla. Olen terve, ja myös läheiseni ovat terveitä.

 

 

Lyhyesti sanottuna: olen kiitollinen. Kaikki yllämainitut asiat ovat meistä monelle aivan arkisia asioita. Mutta miten tärkeitä asioita ne ovatkaan. Ja miten onnellinen olenkaan siitä, että olen juuri tässä elämätilanteessa, juuri nyt.

En tarkoita, että elämä tuntuisi aina täydelliseltä tai upealta. On inhimillistä tuntea negatiivisia tunteita, olla toisinaan väsynyt ja kertakaikkisen kyllästynyt kaikkiin ja kaikkeen. Mutta on hieno taito osata kääntää ajatukset noina ikävinäkin päivinä asioihin, joilla on todella merkitystä. Kaikki on suhteellista.

Toivon, että olet voinut hyvin vaikeista ajoista huolimatta –  ja että mahdollisimman moni on pystynyt pysähtymään näkemään hyvät asiat elämässään. ♡

 

lue myös:

rakkaudesta metsään

elämä on epävarmaa – ja se on oikeastaan aika ihanaa

5 x parasta just nyt

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *