lautasellinen kauneutta – ja karita tykän lempireseptejä

Lautasellinen_kauneutta_1.jpg

Huh huijaa – viimeiset kaksi päivää ovat hujahtaneet niin nopeasti arkivapaista nauttien, etten ole edes ehtinyt istahtaa koneelle!

Tiistaina pääsin aloittamaan päiväni rennosti aamiaisen merkeissä Cozy Publishingin ja Karita Tykän järjestämässä Lautasellinen kauneutta -ruokakirjan julkistamistilaisuudessa.

Aamiaisen tunnelma oli välittömän ystävällinen: asunto täyttyi nopeasti ruokakirjasta kiinnostuneista median edustajista sekä bloggaajista, ja ihmiset juttelivat tuttavallisesti keskenään. Makuuhuoneeseen kannettu kahvikone puhisi lempeästi, aurinkoinen aamu oli nostattanut hymyn kaikkien huulille.

Oli todella hauska idea Cozy Publishingin toiselta omistajalta Heli Thorénilta järjestää tapahtuma omassa kodissaan. Helin koti oli mitä persoonallisin: lastenhuoneen seiniä koristi tähtikuvioinen tapetti, olohuoneen hylly pursui persoonallisia kirjoja ja valkeaa keittiötä sulostuttivat Smegin jääkaappi, marmoriset pinnat sekä kultaiset yksityiskohdat. Sekä Helin koti että kirjan julkistamistilaisuus jäivätkin lähtemättömästi mieleeni!

Lautasellinen_kauneutta_2.jpg

Lautasellinen_kauneutta_3.jpg

Karitan uusi kirja Lautasellinen kauneutta Syö olosi hyväksi ja hehkeäksi kokoaa yhteen paitsi herkulliset ja terveelliset reseptit, myös muutamia Karitan omista kauneusteeseistä. Karita onkin superhehkuva, varsinainen kaunotar!

Karita kertoi pitävänsä luonnollisesta kauneudesta, jota ruokitaan sisältä päin. Hän pyrkii olemaan saarnaamatta ruokavaliosta, sillä jokaisen tulisi löytää itse oma henkilökohtainen ruokailuidentiteettinsä ja kuunnella omaa kehoaan. Aikaisemmin nainen uskoi proteiinipatukoiden ja kevyttuotteiden terveellisyyteen, kun taas tänä päivänä terveellinen ruokavalio tarkoittaa Karitalle jotakin aivan muuta: puhtaita raaka-aineita, reiluja määriä kasviksia ja hedelmiä, raakaravintoa.

Lautasellinen_kauneutta_4.jpg

Raakaruoat ovat itselleni vielä kohtuullisen uusi juttu, mutta raakakakkuja olen maistellut useasti. Nykyään haluankin pyrkiä siihen, että valitsen raakakakun tavallisen sijaan, mikäli mahdollista! Kirjaa selatessani ohitseni vilahti ihana, oranssina hehkuva raakamangokakku, jota haluan testata pikimmiten.

Myös raakatiramisu näytti ja maistui taivaalliselta – Karita oli nimittäin pyöräyttänyt pienet annokset tiramisua aamiaistilaisuuteen. Tarina reseptin takana oli hauska: idea raakatiramisusta syntyi, kun Karita söi Tomi Björckin Bronda-ravintolassa jälkiruoaksi tiramisua (joka on muuten aivan taivaallista – minäkin olen hehkuttanut Brondan tiramisua!). Karita totesi, että tästä hänen on pakko tehdä terveellinen raakaversio. Resepti oli vähällä tulla kirjaan nimellä ”raakamisu”, mutta virhe huomattiin juuri ennen kirjan painoon lähtöä. Tämä misu todella haastaa Brondan tiramisun!

Lautasellinen_kauneutta_5.jpg

Lautasellinen_kauneutta_7.jpg

Lautasellinen_kauneutta_6.jpg

Aamiaistilaisuuden jälkeen syvennyin vielä hetkeksi lukemaan Karitan kauneusteesejä teekupillisen äärellä. Etenkin rutiineista kertova kappale sai jälleen heräteltyä minut ajatukseen, miten tärkeää on, että aamunsa saa aloittaa rauhassa. Ideaali aamuni alkaisi lyhyellä joogalla, isolla vesilasillisella, kirjan tai lehtien luvulla ja terveellisellä smoothiella. Rauhassa, vailla kiirettä, tulevasta päivästä nautiskellen.

Nämä toiveet melkein jo toteutuvatkin, mutta kahteen seikkaan kaipaisin vielä muutosta. Ensinnäkin minun pitäisi aloittaa aamujooga, muodostaa siitä itselleni tapa – 15 minuutin joogaharjoituksia lupaileva kirja odottaakin jo yöpöydälläni. Lisäksi tarvitsisin lisää aikaa – toisinaan aamut nimittäin sujahtavat ohitseni hirveässä kiireessä. 

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit (1)
  1. Tyylikäs Karita nahkashortsit<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *