LESS IS MORE – OLIVIA KLEIN

*Postauksessa näkyvät tuotteet saatu näkyvyyttä vastaan

Hyvinvoiva iho on iso osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lopetin viime syksynä hormonaalisen ehkäisyn ja kuluneen vuoden aikana olen saanut huomata, miten iso rooli ihon hyvinvoinnilla on myös itsetuntoon – pienetkin mutta sitkeät ja ympäri kasvoja levittyvät näppylät laskevat herkästi mielialaa. Omat pikkunäppyni ovat tietysti kovin mitättömiä verrattuna todellisiin iho-ongelmiin kuten akneen tai atopiaan, mutta yhtä kaikki vaikuttavat siihen, miten omaksi tunnen oloni omassa ihossani.

Olen ollut aina tunnollinen mutta laiska ihonhoitaja. Tunnollinen siinä mielessä, että en voisi kuvitellakaan meneväni meikit naamassa nukkumaan – mutta laiska siinä mielessä, etten jaksa uhrata päivästäni 10-15 minuuttia kauempaa ihonhoitoon.

En oikein koskaan päässyt mukaan korealaiseen ihonhoitotrendiin. Siinä missä toiset rakastavat taputella, sivellä ja tupsutella iholleen erilaisia putsareita ja voiteita, minä haluan päästä ihonhoidossa mahdollisimman helpolla. Kymmenen eri tuotteen kanssa läträäminen tuntuu vaivalloiselta – ja omasta mielestäni suoraan sanottuna turhaltakin!

On tuotteita, joille on aikansa ja paikkansa – koen, että esimerkiksi kasvoseerumi ja -öljy tuovat iholleni sen kaipaamaa kosteutusta talvisin, jolloin ihoni kuivuu ja hilseilee. Ei ole myöskään aivan samantekevää, mitä iholleen läträä: koska ihoni on herkkä, voimakkaasti hajustetut tuotteet jäävät heti ensimmäisenä kaupan hyllylle. Haluan suosia vastuullisesti tuotettua kosmetiikkaa, joka myös kuormittaisi ympäristöä mahdollisimman vähän.

Kenties juuri oman minimalistisen ajattelutapani vuoksi ihastuin suomalaiseen kosmetiikkasarjaan Olivia Kleiniin heti – onhan tuotteiden ulkoasukin jo yksinkertaisuudessaan silmiä hivelevän kaunis. Ja kuten yritys itseään sivuillaan kuvailee:

Tärkeimpinä tavoitteenamme on yksinkertaistaa kosmetiikkaa ja sen käyttöä, tehdä ihonhoidosta vaivatonta ja tuoda esille kosmetiikan ja terveyden välinen yhteys. Tuotteemme ovat hajusteettomia ja väriaineettomia ja niissä käytetään ensisijaisesti luontoperäisiä ja luomuviljeltyjä ainesosia. Olivia Klein on puhdas suomalainen kosmetiikkasarja.

Yksinkertaista, hajusteetonta, luontoperäistä – ah, kyllä kiitos! Siinä missä kosmetiikkabrändit tuuttaavat markkinoille jatkuvasti uusia tuotteita ja laajentamaan valikoimaansa, Olivia Klein pyrkii hiomaan olemassa olevista tuotteistaan mahdollisimman timanttisia. Esimerkiksi käyttämäni Balance Cream on niin kosteuttava ja ravitseva, että harvemmin edes kaipaan seerumia sen kaveriksi. Mikä parasta, on voide niin hellävaraista, että sitä voi levittää myös silmänympärysiholle.

Olen käyttänyt nyt Olivia Kleinin tuotteita parin kuukauden ajan, ja ihoni tuntuu etenkin aiempaa paremmin kosteutetulta. Jotkin voiteet tuntuvat muodostavan iholle kalvon, joka lähtee aina pesussa pois, mutta Olivia Kleinin voide tuntuu suorastaan humahtavan ihoon sen levitettyäni. Ei olekaan aivan sattumaa, että ihoni tuntuu aiempaa pehmeämmältä! Kasvovetenä käytössäni oli aiemmin raikastava Mineral Spray Toner, mutta yhtälailla olen pitänyt tästä Sensitive Spray Tonerista, joka sisältää suosikkiani ruusunkukkavettä. Hunajaa sisältävä Sensitive Wash -puhdistusgeeli puhdistaa ihon hellävaraisesti ja siinä on miellyttävän mieto tuoksu.

Olivia Kleinin tuotteet ovat 99-prosenttisesti luontoperäisiä. Osa tuotteista sisältää synteettisiä tai osittain synteettisiä ainesosia, joka takaa tuotteiden puhtauden ja säilyvyyden. Tällainen ainesosa on esimerkiksi fenoksietanoli, jota on tuotteesta riippuen 0,25—1%:n pitoisuudessa.

Kaikissa tuotteissa käytetään ensisijaisesti luomuviljeltyjä raaka-aineita: jokaisen tuotteen tarkka luomuosuus on kerrottu kunkin tuotteen tuotesivulla. Olivia Kleinin tuotteet eivät sisällä lainkaan sulfaatteja, väriaineita tai hajusteita, mutta joillakin tuotteista on ainesosista johtuva ominaisväri ja -tuoksu – itse en ole kuitenkaan huomannut, että nämä olisivat aiheuttaneet itselläni minkäänlaisia herkistäviä oireita. Suurin osa tuotteista sopii vegaaneille eikä tuotteita ole testattu eläimillä. Yrityksen käyttämällä palmuöljyllä on EcoSocial Certification -sertifikaatti.

Olivia Klein korostaa useasti, että heidän tuottamansa kosmetiikka on puhdasta kosmetiikkaa. Mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Puhtaalla kosmetiikalla tarkoitamme ekologisesti tuotettua kosmetiikkaa, joka on turvallista ihmisille ja ympäristölle. Puhtaalle kosmetiikalle ominaista ovat luontoperäisten ja luomuviljeltyjen ainesosien käyttö, sekä tuotepakkausten täysi myrkyttömyys ja kierrätettävyys. Puhdas kosmetiikka ei sisällä ylimääräisiä ainesosia, kuten lisättyjä hajusteita, väriaineita tai koostumusta muokkaavia ainesosia, jotka eivät ole välttämättömiä tuotteen toimivuudelle. Puhtaan kosmetiikan tuotteet ovat tehokkaita, riittoisia ja monikäyttöisiä, ja näin ne auttavat vähentämään kosmetiikkatuotteiden hukka- ja liikakäyttöä.

Tuotteiden pahviset päällyspakkaukset tuotetaan Suomessa kotimaisista materiaaleista, mutta tuotteet itsessään valmistetaan USDA National Organic Program -ohjelman mukaisesti akkreditoidussa ja valvotussa eco-yrityksessä Yhdysvalloissa. Yrityksen kautta myös tuotetaan myös kaikki tuotteiden raaka-ainehankinnat, jotka ostetaan luotettavilta ja valvotuilta Organic Agriculture -sopimusviljeliöiltä. Tuotteiden valmistusmaa onkin ainoa miinus, jonka Olivia Kleinin tuotteista keksin – joskin ymmärrän, miksi tuotteet halutaan valmistaa juuri Yhdysvalloissa.

Kuluttajana olen tuotteiden laadukkuuden lisäksi tyytyväinen siitä, että juuri tällaiset tuotantoon liittyvät asiat on avattu tavalliselle ihmiselle ja asioista kerrotaan läpinäkyvästi sekä ymmärrettävästi. Tätä moni meistä varmasti arvostaa: on mukavaa tietää, mitä ostamme.

lue myös:

mitä on ayurvedinen ihonhoito?

mitä ihonhoitotuotteita käytän?

3 x paras luonnonkosmetiikan ihonhoitosarja

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

kauneus hyva-olo iho vastuullisuus
Kommentit (1)
  1. Olivia Klein | Iltasanomat Tuoreimmat Uutiset Kotimaa
    4.6.2020, 21:57

    […] LESS IS MORE – OLIVIA KLEIN – Sunday Blondie | Lily – Olivia Klein on puhdas suomalainen kosmetiikkasarja. Yksinkertaista, hajusteetonta, luontoperäistä – ah, kyllä kiitos! Siinä missä kosmetiikkabrändit tuuttaavat markkinoille jatkuvasti uusia tuotteita ja laajentamaan valikoimaansa, Olivia Klein pyrkii hiomaan. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *