MINILOMA HELSINGISSÄ – PARISKUNNAN VIIKONLOPPU HOTEL HAVENISSA

hotelhaven_aamiainen_helsinki_sundayblondie_1.jpg

 

Vaikka rakastan matkustelua, ei aina tarvitse lähteä kauas päästäkseen lomamoodiin.

Käyn Helsingissä päivittäin työni vuoksi, mutta täysin kaupungille omistettu aika tarjoaa omanlaista luksusta. Espoossa asuvalle kokonainen hotelliviikonloppu keskustassa tuntuu suorastaan lomalta.

Yövyimme eräänä toukokuisena viikonloppuna avomieheni kanssa ihanassa Hotel Havenissa, joka on mitä täydellisin hotelli pariskunnille. Olen vieraillut Havenissa useampaankin otteeseen pressitilaisuuksien vuoksi, mutta tällä kertaa pääsin vihdoinkin yöpymään hotellin valkeissa lakanoissa.

Aloitimme lauantaimme rauhallisella aamiaisella kotona, jonka jälkeen siirryimme hotellille ja kaupunkikierrokselle. Söimme lounaan, kiertelimme kaupungilla, poikkesimme muutamaan liikkeeseen ja palasimme hotellille, josta lähdimme juoksulenkille.

Juoksimme ympäri Helsingin: Kaartinkaupungista Kaivarin rantaan, Hernesaareen, Hietsun rantaan ja Töölönlahden kautta Senaatintorille. Oli ihanaa juosta maisemissa, jotka olivat samaan aikaan niin tuttuja, mutta joihin en koskaan tunnu kyllästyvän. Kesäinen sää tuntui houkutelleen kaikki kaupunkilaiset ulos terasseille kahvittelemaan, puistoon jäätelölle ja rannalle pelaamaan lentopalloa.

 

hotelhaven_helsinki_sundayblondie_4.jpg

hotelhaven_helsinki_sundayblondie_5.jpg

hotelhaven_helsinki_sundayblondie_3.jpg

 

12 kilometrin lenkin jälkeen saavuimme hikisinä ja janoisina takaisin hotellille. Ja kuinka ollakaan, yöpöydillemme olivat ilmestyneet sopivasti vesipullot!

Kävimme suihkussa, laittauduimme ja suuntasimme Punavuoren Sushibar + Wineen illalliselle. Tokion sushit jättivät ikuisen ”oikean sushin” kaipuun, mutta Sushibarin annokset lievittävät ikävää. Istuimme ravintolassa, kunnes kaikki muut pöydät olivat tyhjenneet ja suljimme oven viimeisinä asiakkaina perässämme. Illallisen jälkeen jatkoimme vielä drinkeille, minkä jälkeen oli ihanaa upota hotellivuoteen pehmeisiin lakanoihin.

Aamulla oli hotellikokemuksen odotetuin hetki  aamiainen! Rakastan hotelliaamiaisia, ja olen varsin tarkka sen suhteen, mitä lautaselleni laitan. Hotel Havenin aamiainen oli ehdottomasti Helsingin parhaimmistoa: tuoreita pensasmustikoita, mansikoita ja vadelmia, pitkään haudutettua puuroa, tuoreita croissanteja, graavilohta… Valinnan varaa oli juuri sopivasti, mutta sitäkin tärkeämpää oli laatu. Ruokailutilassa vallitsi miellyttävän rauhallinen tunnelma, korkeat ikkunat tekivät huoneista valoisia. Luimme sunnuntain Hesarin ja nautimme pöytään kannettavasta teestä.

 

hotelhaven_helsinki_sundayblondie_1.jpg

hotelhaven_helsinki_sundayblondie_2.jpg

hotelhaven_aamiainen_helsinki_sundayblondie_3.jpg

hotelhaven_aamiainen_helsinki_sundayblondie_2.jpg

 

Kokonaisuudessaan Hotel Haven oli kympin luokkaa. Yövyimme hotellin uudella puolella Prime Superior-huoneessa, joka oli todella tilava. Huone ei ollut aivan niin tunnelmallinen kuin verkkosivujen kuvat antoivat ymmärtää – kukat puuttuivat – mutta kaikki oli uutta ja tyylikästä. Palvelu oli erinomaisen ystävällistä, ja kuten sanottu, aamiainen mahtava. Sijaintinsa vuoksi Haven soveltuu mitä parhaiten minilomaan Helsingissä, sillä hotellista kävelee helposti ja nopeasti eri puolille kaupunkia.

 

lue myös:

minilomalle helsinkiin? poimi suosikit talteen!

clarion loves you  tyttöjen viikonloppu helsingissä

42 x helsingin parhaimmat kahvilat

a room with a seaview, please  staycation hilton helsinki strandissa

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *