MOIMOI – LAUKKU, JOKA KESTÄÄ LÄPI ELÄMÄN

moimoiaccessories-marilin-small-bucket-bag-sundayblondie-1.jpg

*Yhteistyössä MOIMOIn kanssa

Olen ollut aina kohtuullisen minimalistinen shoppailija. Viime vuosina olen alkanut jopa hieman kaihtaa vaatekaupoissa kiertelyä: ahdistun liiallisesta tavaramäärästä, enkä koe saavani kauppojen kiertelystä ilon tunteita.

Kun shoppailee vähän, tulee hankkineeksi vähän turhia asioita. Huonompi puoli on se, että vaatekaapistani myös uupuu useita tarpeellisia asioita: esimerkiksi kunnollinen valkoinen t-paita, klassinen pikkutakki ja tuulipuku. Asusteitakin minulla on (joidenkin mielestä naiseksi) hämmästyttävän vähän. Vaatekaapistani löytyy tasan kaksi käsilaukkua: yksi iso ja yksi pieni.

Viime vuosina olen pohtinyt yhä enemmän tarinoita vaatteideni ja asusteideni takana. En haluaisi ostaa enää yhtäkään turhaa asiaa, mutta en toisaalta haluaisi potea valtavia tunnontuskia, jos ostan jotakin. Ketjuliikkeestä ostettukaan vaate tai asuste ei ole pahasta, jos kyseessä on lempivaate tai -laukku, joka tulee käyttöön ja kestää vuosikausia hyväkuntoisena.

Juuri ketjuliikkeet ja nahkatuotteet tuottavat eniten päänvaivaa. Pohdin vuoden ajan pienen, mustan käsilaukun hankintaa, kunnes löysinkin sellaisen sattumien kautta. Näitä asioita pyörittelin mielessäni.

Minkälainen laukku on ekologinen, eettisesti tuotettu ja vielä sellainen, joka kestää aikaa? Omasta mielestäni kestävä laukku…

on valmistettu joko ekologisesti valmistetusta materiaalista (esimerkiksi uusiomateriaaleista) tai korkealatuisesta nahasta, joka ikääntyy kauniisti, sitä on helppo korjata ja materiaali on maatuvaa tai kierrätettävää

on sellainen, jonka valmistuksessa ei ole käytetty myrkyllisiä aineita

…on parhaimmillaan valmistettu käsityönä tai pienessä tehtaassa, ja laukun tekijä on saanut työstään oikeanlaisen korvauksen

…on valmistettu (niin raaka-aineiden kuin koonnin osalta) mahdollisimman lähituotantona

…on muotoilultaan ajaton ja klassinen: sellainen, joka kestää vuosikymmenestä toiseen, äidiltä tyttärelle

moimoiaccessories-marilin-small-bucket-bag-sundayblondie-3.jpgmoimoiaccessories-marilin-small-bucket-bag-sundayblondie-2.jpgmoimoiaccessories-marilin-small-bucket-bag-sundayblondie-5.jpg

Olin kaivannut jo pitkään pientä, mustaa käsilaukkua, jossa kulkisivat kätevästi mukana vain tärkeimmät asiat esimerkiksi kaupungilla käydessä tai matkoilla. Ja sitten törmäsin sosiaalisessa mediassa MOIMOIhin, ihastuin ja sain yritykseltä yhteistyössä MARILIN Small Bucket Bagin.

MOIMOI on suomalainen yritys, joka valmistaa nahkalaukkuja skandinaavinen minimalismi ja kestävä kehitys mielessään. Yrityksen filosofiana ja toiveena on, että ihmiset ostaisivat vähemmän mutta laadukkaampia tuotteita, jotka kestävät aikaa: laukkuja, joita voit käyttää vuosia ja löytää ne aina uudelleen. Joiden muotokieli on linjakas ja moderni ja siten myös aikaa kestävä.

Kauniiden laukkujen takana on pariskunta, jonka osapuolet täydentävät toisiaan: muodin ja designin parissa työskennellyt Raquel on kotoisin Espanjasta ja digitaalista suunnittelua tehnyt Kalle Suomesta. Ollessaan vaihdossa Suomessa Raquel päätyi hahmottelemaan luonnoksia laukuista, ja MOIMOI sai alkunsa vuonna 2010. Tänä päivänä tuotteita myydään paitsi Suomessa myös Espanjassa, Belgiassa ja Japanissa.

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ja valmistetaan Espanjassa sekä Suomessa. Yritykselle on tärkeää, että tuotteet valmistetaan EU:n sisällä: kaikki tuotantovaiheet halutaan dokumentoida tarkasti, ja tuotannon tulee olla läpinäkyvää. Kaikki laukut valmistetaan käsityönä ja niissä käytetään kasviparkittua nahkaa.

Itse rakastuin MOIMOIssa yrityksen perusarvoihin: skandinaavisen raikkaisiin linjoihin ja pitkäikäisyyteen. Mallistosta löytyy laukkuja niin miehille kuin naisille, mutta tosiasiassa tuotteet ovat unisex ja sopivat kenelle tahansa. Nahkalaukkujen lisäksi mallistosta löytyy nahasta valmistettuja korttikoteiloita sekä leikkisiä vanerista valmistettuja koruja.

MARILIN Small Bucket Bag on pieni nahkainen pussilaukku, jonka nahka on kovaa ja sileää – Suomen sääolosuhteisissa täydellisesti pärjäävää. Yksityiskohdat ovat huoliteltuja, ja materiaalit tuntuvat laadukkailta. Laukun mukana tulee kaksi hihnaa: yksi lyhyt, joka tekee pussukasta suloisen käsilaukun, yksi pitkä, jonka kanssa pussukkaa voi käyttää olkalaukkuna. Muunneltavuus tekee laukusta entistäkin monikäyttöisemmän.

Uskon, että MOIMOIn laukku kestää läpi elämän: tuulet ja tuiskut, sateet ja loskan, auringonpaahteen ja hiekan. Voin vaikka lainata laukun pariksi vuodeksi kaverille huoletta, sillä tiedän, että laadukas laukku kestää kolhut – ja ihastua siihen uudelleen, kun saan laukun takaisin. Tässä on laukku, jonka voin antaa jälkikasvulleni 50 vuoden päästä.

Haaveiletko sinäkin uudesta, kestävästä laukusta? Koodilla SUNDAYBLONDIE saat 15% alennuksen kaikista tuotteista MOIMOI:n nettikaupasta 22.4. asti!

Kuvat: Saranda Dedolli 

moimoiaccessories-marilin-small-bucket-bag-sundayblondie-6.jpgmoimoiaccessories-marilin-small-bucket-bag-sundayblondie-4.jpg

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (3)
  1. Moikka,

    Kävin kaupassa vähän kattelemassa näitä moimoin laukkuja, itseäni arvelutti vähän laukun pinta ja ottaako se helposti naarmua käytössä. Joten kyselisin, ootko nyt käyttänyt tätä laukkua usein ja onko se vielä ns. uuden veroisessa kunnossa?

  2. Näistä kuvista tuli vieläkin kivemmat kun ajattelin! <3 Mun pitää todellakin tutustua MOIMOI:him paremmin - en tajunnutkaan että kyse on näin ekologisesta brändistä. 🙂

    1. Näistä tuli ihania! <3 MOIMOI on ihana, mun mielestä myös ihan sun näköinen! <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *