KESÄ TERASSILLA – TAPAS BARCELONA
*Yhteistyössä HOK-Elannon kanssa
Paljaat sääret, sandaalit, lasi valkoviiniä terassilla. Kesä on virallisesti alkanut.
Lämpimistä kuukausista pitää ottaa ilo irti – niin monena päivänä kuin mahdollista. Siksi nautinkin kesällä ruokani mieluiten ulkona, oli kyse sitten lounaasta tai aftereista ystävien kanssa.
Yksi Helsingin kivoimmista terasseista löytyy Kluuvista yli satavuotisten kivitalojen lomasta. Moni tuntee mummotunnelin (eli Wanhan Kauppakujan) kesän klassisimpana menomestana – mutta tiesitkö, että täällä voit myös nauttia illallista rauhassa arkena?
Kävimme viime maanantaina töiden jälkeen testaamassa Sarandan kanssa Tapas BarCelonan vege- ja vegaanitarjonnan. Kuten kuvitella saattaa, oli terassi maanantai-iltana hiljainen, mikä sopi meille erittäin hyvin, sillä pöydän saamista ei tarvinnut stressata. Taivas kimmelsi yllämme täydellisen sinisenä, ja vaikka kauppakujalla oli varjoisaa, oli kesäilta lämmin.
Tapakset ovat parasta kesäruokaa mitä tiedän. On hauskaa tilata paljon pieniä annoksia ja päästä maistelemaan erilaisia makuja ystävien kesken. Olen nauttinut elämäni parhaat tapakset Italiassa, Portugalissa ja Ranskassa, mutta kyllä Suomessakin osataan.
Sitä voisi ajatella, että tapakset ovat vegaanille tuskanhien otsalle nostattava valinta. Mitä ihmettä voi tilata, jos ei syö lihaa tai juustoja?
Vaikka Tapas BarCelonan (kuten tapasmestojen yleensä) menu koostuukin suurimmalta osin liha- ja juustoannoksista, löytyy joukosta kasvissyöjälle ja muunneltuna myös vegaanille sopivia annoksia. Ennen kaikkea annan pisteet siitä, miten ystävällisesti kaikki muutostoiveemme huomioitiin. Muutamasta annoksesta jätettiin juusto pois, jolloin se sopi vegaanillekin.
Avokado ja linssit, paistetut perunat, mausteiset oliivit ja paahdettu leipä tomaattikastikkeen kera maistuivat kaikki herkulliselta. Avokadolinssisalaatti toi kesäistä raikkautta kattaukseen, kun taas paahdetut perunat sammuttivat suolaisennälän. Yrteillä ja chilillä maustetut oliivit olivat kuitenkin tilaamistamme annoksista timanttisin: juuri niistä syntyi tunnelma, kuin olisimme Etelä-Euroopassa.
Itse testasin manchegoa ja vuohenjuustoa viikunahillon kera, sillä syön edelleen toisinaan maitotuotteita – juustot ja jäätelö ovat heikkouteni. Jälkiruoaksi tilasimme Sarandalle sopivan vegaanisen sitruunasorbetin cavalla ja minulle appelsiini-kanelivanukkaan rouhitulla mantelilla. Ah.
Oli aika luksusta viettää maanantai-iltaa ravintolassa rakkaan ystävän kanssa rauhassa rupatellen, kesäisestä Helsingistä ja sen herkuista nautiskellen. Tapas BarCelona on mitä parhain valinta niin arkeen kuin juhlaan: sijainti Aleksilla on keskeinen ja hintataso monen kukkarolle sopiva. Jos nälkä ei kurni vatsassa, voi hyvin tilata yhdenkin annoksen viinilasillisen tai kahvin kera.
Herkullisen illan jälkeen jäi sellainen olo, että pieni paasto saattaisi olla paikallaan, haha! Seuraavat tapakset taidan nautiskella Madeiralla, jonne suuntaamme heinäkuussa lomailemaan. Mutta jos muutan mieleni, tiedän, mihin askeleeni suuntaan.
Tapas BarCelona
Mikonkatu 2
Avoinna ma–to 11–23, pe–la 11–24