uuden kodin kylpyhuone

 

Muistatteko, kun kerroin tulevasta kylpyhuoneestamme? Kun lähdimme suunnittelemaan kotimme kylpyhuonetta, oli meille erityisen tärkeää löytää laatoihin sävy, joka loisi kylpyhuoneeseen rentouttavaa tunnelmaa.

Idean kylpyhuoneemme hiekansävyiseen värimaailmaan sain näistä Balmuirin Capri Waffle Robe -kylpytakeista, joiden sävy on omaan makuuni aivan täydellinen. Olin ihastellut Balmuirin kylpytuotteita vuoden 2018 Habitare-messuilla ja todennut, että jonakin päivänä nämä kylpytakit vielä sulostuttavat meidän kylpyhuonettamme. Ja suureksi iloksemme uuteen kotiin muutettuamme saimmekin kylpytakit sekä pyyhkeet Balmuirilta tupaantuliaislahjaksi <3

Kodin materiaalivalintoja tehdessämme löysimme Kannustalon valikoimasta upean Marazzin Appeal -laatan sävyssä Sand, joka vastasi täydellisesti haaveisiini. Näiden Marazzin laattojen pinta on hieman betonimaisen karhea, mutta kuitenkin ihanan pehmeä jalan alla. Seinille ladottiin isommat 30 x 60 cm laatat ja lattiaan pienet 10 x 10 cm laatat. Sama hiekansävyinen värimaailma jatkuu myös kodinhoitohuoneen puolella, jonka kautta kylpyhuoneeseen kuljetaan.

Halusimme kylpyhuoneeseemme modernia ilmettä ja haaveilimme mustista suihkuista. Tutustuimme useamman brändin valikoimaan, mutta omaa silmäämme parhaiten miellyttävät tuotteet löysimme Tapwellin valikoimasta. Olimme valinneet jo keittiöömme mattamustan Tapwellin hanan (RIN984 Mattamusta 120), ja siksi tuntui luontevalta, että myös kylpyhuoneeseen tulisivat Tapwellin tuotteet.

 

 

Joka kerta hotellissa käydessäni fiilistelen, kun pääsen rentoutumaan lämpimän sadesuihkun alle. Meille olikin jo alusta alkaen selvää, että valitsisimme uuteen kotiimme sadesuihkut. Tapwellin mattamustien suihkujen (TVM7200 Mattamusta) minimalistisen tyylikäs muotokieli hivelee silmääni joka kerta, kun käyn suihkussa – ja juuri suihkuista olemmekin saaneet paljon kehuja myös muilta. Vaikka olenkin esteetikko ja rakastan kauniita esineitä, ajattelen, että niiden tulee olla käytännöllisiä. Tapwellin suihkut ovat todella helppoja käyttää, ja myös kapeampi käsisuihku on todella mukava käyttää. Pesualtaan hanaksi valitsimme sekä kylpyhuoneeseen että toiseen wc:hen niin ikään tyyliin sopivat mattamustat hanat bide-suihkulla (BI069 Mattamusta).

Moni pohtii mustien suihkujen kohdalla erityisesti kalkkitahrojen kerääntymistä – ja samaa pohdimme itsekin suihkuja valitessamme. Saimme kuitenkin kalkkitahrojen ehkäisemiseen erinomaisen vinkin, joka on toiminut todella hyvin: kun suihkut pyyhkii heti suihkussa käynnin jälkeen, ei myöskään kalkkia pääse kerääntymään. Tämä on toiminut erinomaisesti, ja suihkumme ovat edelleen kuin uudet. Totta kai tiedostan, että mikäli meille jossakin vaiheessa tulee lapsia, ei suihkuja kiireisen lapsiperhearjen pyörteissä välttämättä ehdi aina pyyhkimään (saatikka muista). Nyt vinkki on kuitenkin toiminut erinomaisesti – ja kun hommaan tottuu, tulee se rutiininomaisesti selkärangasta, samalla tavoin kun lattioiden kuivaaminen lastalla. Tällaiset pienet arjen toimet pidentävät usein huomattavasti tuotteiden käyttöikää ja helpottavat niiden huoltoa.

Yksi iso plussa Tapwellin tuotteissa on myös se, että niihin saa tarvittaessa tilattua vaihdettavia osia. Esimerkiksi käsisuihkut kuluvat enemmän käytössä, kun niitä nostetaan irti suihkupidikkeestä. Nämä osat ovat kuitenkin helposti vaihdettavissa.

 

 

Valitsimme hiekansävyisten laattojen kaveriksi saunaan lämpökäsiteltyä haapaa, joka jatkuu myös katon paneloinnissa. Monissa sisustuslehdissä näkee nykyisin todella vaaleita saunoja, jotka ovat kielttämättä upean näköisiä – mutta harkinnan jälkeen tulimme itse siihen tulokseen, että vaalea puu on arkisessa elämässä kovin arka materiaali. Totesimme myös, että koska halusimme saunaamme rentouttavaa ja maadoittavaa tunnelmaa, olisi tummempi puu tähän tarkoitukseen sopivampi valinta. Saunan ja kylpyhuoneen välinen seinä on lasia, joka luo kokonaisuuteen tilan tuntua. Harvian musta Cilindro Black Steel -sähkökiuas sointuu mitä täydellisimmin yhteen Tapwellin mustien suihkujen kanssa.

Näin jälkikäteen voin todeta, että onnistuimme kylpyhuoneen materiaalien sekä suihkutuotteiden valinnassa erinomaisesti. Lopputulos on tyylikäs, minimalistinen ja mieltä rauhoittava – juuri sellainen, kuin toivoimmekin. Uskon myös, että klassiset sävyt ja materiaalit kestävät hyvin aikaa. On ilo napsauttaa perjantai-iltaisin sauna päälle!

 

lue myös:

hiekan sävyjä kylpyhuoneessa

kaksi viikkoa uudessa kodissa

kodin pintamateriaalit

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *