KODIN PINTAMATERIAALIT

 

Talonrakennusprojektimme otti viime viikolla jälleen harppauksen eteenpäin, kun pääsimme tekemään kotimme pintamateriaalivalinnat.

Kannustalon muuttovalmiiseen pakettiin kuuluu pintamateriaalivalintojen läpikäynti sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa. Olimme kovasti odottaneet Helenan tapaamista, sillä ihailemme hänen suunnittelufilosofiaansa, jossa painopiste on  aikaa kestävissä ja harmonisissa materiaaleissa sekä väreissä.

Koronavirustilanteen vuoksi Kannustalo halusi pitää huolta niin asiakkaidensa kuin työntekijöidensä terveydestä ja ehdotti, että tapaamisemme käytäisiin videopuhelun välityksellä. Aluksi olimme hieman pettyneitä, sillä olimme kovasti odottaneet Helenan tapaamista ja sitä, että pääsisimme keskustelemaan materiaalivalinnoistamme kasvotusten hänen kanssaan. Mitenköhän materiaalivalintojen teko onnistuisi videopuhelujen välityksellä?

Toimitimme Helenalle tiedoston, johon olimme koonneet mahdollisimman harkitusti huoneittain omat toiveemme kotimme väreistä ja tunnelmasta. Helena teki toiveidemme pohjalta alustavat materiaalivalinnat ja kävi jättämässä ne parin päivän päästä Kannustalon Espoon studiolle. Samana iltapäivänä me suuntasimme kaksin mieheni kanssa tutustumaan Helenan valitsemiin materiaaleihin ja soitimme paikan päältä hänelle videopuhelun. Kun olimme käyneet materiaalit läpi Helenan kanssa, jäimme itseksemme fiilistelemään niiden pintoja ja värejä.

Oli itse asiassa todella mukavaa tutustua kaikessa rauhassa kahden kesken materiaaleihin. Pari tuntia siinä vierähti, kun kävimme kaikki materiaalit lävitse, mallailimme ja googlettelimme vielä fiiliskuvia omien ajatuksiemme tueksi.

 

 

Niin paljon kuin värejä rakastankin, ja ihailen ihmisiä, jotka osaavat käyttää sateenkaaren eri värejä monipuolisesti niin pukeutumisessaan kuin kodissaan, olen itse rauhallisten ja hillittyjen värien ystävä. Olimme tässä(kin) asiassa samoilla linjoilla mieheni kanssa, ja näin kotimme väreiksi valikoituivat valkoinen, harmaa ja hiekkabeige, joita rytmittävät esimerkiksi keittiössä ja olohuoneessa mustat yksityiskohdat (esimerkiksi musta kevyttakka).

Olohuoneen, työnhuoneen ja wc:n seinät maalataan Tikkurilan valkoisella, joka on hieman paperinvalkoista lämpimämpi ja armollisempi sävy. Helena kertoi, että puhdas valkoinen voi saada esimerkiksi lattia- ja ovilistat näyttämään helposti kellertäviltä.

Meidän makuhuoneemme maalataan hiekkaisella Linna J484 -sävyllä, ja sama värimaailma jatkuu myös kodinhoitohuoneessa Mulperi H484 -sävyn muodossa. Myös kylpyhuoneessa pääosassa ovat hiekansävyiset laatat, joiden pinta ja ulkonäkö on betonimainen.

Toinen, pienempi makuuhuone maalataan klassisella Tikkurilan harmaalla. Kodin kuiviin tiloihin valitsimme vaalean laminaatin, jonka värisävyssä on sopivasti lämpöisyyttä.

Kun olimme pitkän harkinnan jälkeen saaneet valinnat tehtyä, jätimme valitsemamme pintamateriaalit studiolle Helenaa varten. Seuraavana päivänä pidimme jälleen hänen kanssa videopuhelun, tällä kertaa siten, että me olimme kotona ja Helena studiolla. Kävimme yhdessä lävitse valitsemamme materiaalit, Helena kyseli vielä muutamia tarkentavia kysymyksiä (esimerkiksi laattojen koosta) ja löimme valinnat lukkoon.

Olin etukäteen hieman jännittänyt sitä, miten vaikeaa pintamateriaalivalintojen tekeminen tulisi olemaan. Mutta kaikki kävikin todella mukavasti ja vaivattomasti! Meillä oli melko tiukka budjetti, jossa halusimme pysyä, joskin muutamiin asioihin olimme valmiita panostamaan hieman enemmän. Kannustalon vakiotuotteilla saa jo oikein kauniin kodin, mutta lisähinnasta valikoimasta löytyy lähes mitä tahansa.

Ja mitä tulee Kannustalon korona-ajan erityisjärjestelyyn, hoitui pintamateriaalivalintojen teko etäyhteydellä todella hienosti. Uskon, että moni voisi tykätä tällaisesta systeemistä normaalioloissakin! Nyt kun pääsimme fiilistelemään tulevan kotimme sisustusta, odotamme entistä enemmän, miltä valitsemamme materiaalit tulevat näyttämään luonnossa.

 

lue myös:

keittiösuunnitelmia

talokaupat tehty – tästä kaikki vasta alkaa

talotoimittajan valinta

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

koti sisustus trendit remontointi
Kommentit (4)
  1. Vitsi kuinka ihanan kuuloisia sävyjä! Ja onnistuipa kätevästi tuo etäsuunnittelu, vau. 🙂

    1. Tulee kyllä varmasti meidän näköinen koti <3 Ja tämä etäsuunnittelumahdollisuus oli aivan mahtava! Kaikki hoitui sujuvasti näinkin 🙂

  2. Näyttää ihanalta!😍 Varmaan upeaa, kun pääsee itse vaikuttamaan kaikkiin materiaaleihin. Saa sitten oman näköisen kodin.☺️

    1. No on kyllä <3 Välillä meinasi tulla valinnanvaikeus – mutta onneksi meillä oli aika selkeä näkemys siitä, minkälaisia värejä (hyvin neutraaleja) kotiimme haluaisimme. Se helpotti valintojen tekemistä 🙂 Myös Pinterestin ja sisustusblogien selaamisesta oli apua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *