VEGAANINEN MAKARONILAATIKKO

 

Syyskuu on täällä, vaikka itse haluankin takertua tiukasti lämpimiin päiviin ja siihen mahdollisuuteen, että vielä voi kulkea paljain säärin! Ensimmäinen syysflunssakin on ollutta ja mennyttä elämää – toivon, että pääsisin tällä viikolla taas treenaamaan kunnolla.

Vaikka mielessä pyörivätkin ihanat ja isot asiat – eli häät ja talon rakentaminen – on elämä kesälomien ja hauskojen rientojen jälkeen taas tasoittunut tavanomaiseksi, mukavaksi arjeksi.

Syömme yleensä paljon salaattia, mutta nyt olen jostain syystä himoinnut perinteistä kotiruokaa. Makaronilaatikko on niin lasten kuin aikuisten suosikki ja hyvää arkiruokaa – ja todella helppoa valmistaa myös vegaanisena. Omasta mielestäni tavallinen makaronilaatikko on vähän tylsä, koska siinä ei ole mitään kasviksia (sipulia lukuunottamatta).

Tämä Siken liha-makaronilaatikon pohjalta tehty vegaaniversio sisältää nyhtiksen lisäksi porkkanaa ja herkkusieniä. Ja siinähän on oikeastaan vain taivas rajana, mitä kaikkia kasviksia makaronilaatikkoonsa haluaa upottaa!

 

VEGAANINEN MAKARONILAATIKKO

  • 1 pss tummaa makaronia
  • 1 pkt nyhtökaura tomaattia
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 1 ltk herkkusieniä
  • 3 rkl ravintohiivaa
  • 1/2 kasvisliemikuutiota
  • 4 dl kauramaitoa tai kaurakermaa
  • pippuria
  • italialaista maustesekoitusta

Keitä makaronit al denteksi ja jätä odottamaan. Kuullota sipulit, porkkanat ja herkkusienet pannulla ja mausta pippurilla sekä maustesekoituksella. Sekoita joukkoon nyhtökaura ja tarkista maku.

Lämmitä kauramaito/kaurakerma kattilassa ja sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet sekä puolikas kasvisliemikuutio. Älä kiehauta.

Kumoa makaroni- ja nyhtökauraseos paistovuokaan ja kaada liemi sekaan. Ripottele päälle ravintohiivahiutaleita.

Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.

Huom! Jos haluat makaronilaatikosta kermaisen ja mehevän, käytä kaurakermaa. Kauramaidon kanssa lopputulos on vetelämpi – mutta toki myös vähärasvaisempi.

 

lue myös:

samettisen pehmeä, vegaaninen kantarellikeitto
bataatti-nyhtökauramuhennos
vegaaninen lasagne

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

koti ruoka-ja-juoma vastuullisuus hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.