10 asiaa, jotka tiedän Successionista näkemättä jaksoakaan

Suosikkisarja, jota en ole nähnyt: Succession (HBO)

Succession
Kuva: HBO / Succession

Kaikkein pahiten sarja-FOMOa aiheuttava sarja tällä hetkellä? HBO:n hittidraama Succession. En ole nähnyt jaksoakaan. Ja sitä niin kovasti kehutaan! Pöh. Tätä se HBO:ttomuus aiheuttaa. Olen ihan out koko Succession-hypestä. Viime päivinä FOMO on ollut erityisen läsnä, sillä jengi on valmistautunut 18. lokakuuta* alkavaan kolmoskauteen. Ja minä en ole voinut yhtyä riemuisaan lähtölaskentaan, koska en tiedä mistään mitään.

Tai siis tiedänpäs! En kovin paljon, mutta jotain kuitenkin. Enhän nyt ole täysin voinut välttyä törmäämästä Successioniin, vaikken sitä katsokaan. Twitter ja muu some ovat heitelleet sivistäviä Succession-tiedonmuruja, joiden avulla olen edes vähän kartalla.

Joten: 10 asiaa, jotka tiedän Successionista näkemättä jaksoakaan:

Huom! Kirjoitus saattaa sisältää spoilereita. Tai sitten ei, mistä minä tiedän.

1. Sarjan keskiössä on suuren mediakonglomeraatin omistava Royn perhe. Isä ja yrityksen toimitusjohtaja on Logan Roy. Sitten on Kendall Roy, vanhin poika. Ehkä. Macaulay Culkinin pikkuveli Kieran Culkin esittää nuorinta poikaa, Romania. Väittäisin, että hän on vähän sellainen musta lammas -tyyppinen hahmo. En tiedä mihin perustan tämän väitteen, mutuun ilmeisesti. On myös tytär, häntä esittää se tyylikäs punahiuksinen näyttelijä. Sarah Snook on näyttelijän nimi, googletin. Ja hahmon nimi on Shiv. En tiennyt sitäkään. (Wikipedia valisti, että Logan Roylla on neljäskin lapsi. Siitä ei ollut mitään tietoa!)

2. Cousin Greg! En siis oikeasti tiedä mistään mitään, mutta olen vahvasti Team Cousin Greg. Hahmoa esittää Nicholas Braun, joka on kaksi metriä pitkä. Älkää kysykö, mistä tiedän.

3. Rahaa, valtaa, kieroutuneita perhesuhteita. Rikkaita kusipäitä ja tyyppejä, joille status on kaikki kaikessa. Kaikilla on rahaa ja valtaa, mutta kaikki haluavat lisää rahaa ja valtaa. Eikö tuo suurin piirtein kuvaa Successionia? Onko sarjassa yhtään sympaattista ja mukavaa hahmoa?!?

4. Väittäisin, että sarjan alussa Logan Roy, siis perheen patriarkka, oli tekemässä päätöstä, kelle jättää perheyrityksen avaimet. Niin sanotusti. Eli kenestä tulee pomo hänen jälkeensä. Ja Kendall Roy oli vakuuttunut, että pesti kuuluu hänelle. Sitten tapahtui jotain.

5. Väitän, että se jotain oli se, että Logan Roy oli että ”en minä jääkään eläkkeelle, hahaaa lapset, turhaan tappelitte”.

6. Punatukkaisen näyttelijän (eli Sarah Snookin, t. Wikipedia) hahmon (eli Shivin, t. Wikipedia) aviomies on myös töissä perheyrityksessä. Firma on varmaankin nimeltään Roy Corp. tai jotain. (oikea vastaus: Waystar RoyCo, t. Wikipedia. Aika hyvä arvaus! PS. tapahtuuko jossain vaiheessa yritysfuusio? Firman nimi viittaa siihen, joten väitän että tapahtuu.)

7. Logan Roylla on terveyshuolia. Olen aika varma, että hän saa sydänkohtauksen tai jotain muuta dramaattista. Ei kuitenkaan kuole.

8. Kolmoskaudella on mukana Alexander Skarsgård, Ruotsin lahja Hollywoodille. Ja Adrien Brody myös. Ehkä Successionin on palkattava ainoastaan pitkiä miehiä, jotta Nicholas Braun ei näytä niin valtavalta? Tosin aina luotettava Wikipedia kertoo, että Adrien Brody on ”vain” 185-senttinen. Mutta naapurin Aleksanterimme on kyllä taatusti pitkä! (194 senttiä).

9. Kakkoskausi loppui jotenkin dramaattisesti. Ehkä – ehkä?! – Kendall Roy yritti tyyliin vallankaappausta? Koska haluaa isänsä paikan firman pääpomona? En tiedä miten siinä kävi.

10. Sarjan tunnari on sellainen pahaenteinen ja äärityylikäs pimpelipompeli piano-jousiorkesterihomma, klassista musiikkia ja hiphopia yhdistelevä mestariteos, joka ilmeisesti sopii loisteliaasti sarjan vibaan. Tiedän jopa, että sen on säveltänyt Nicholas…. Britell (piti luntata sukunimi). Nicholas Britell vastaa myös muusta sarjan musiikista, ilmeisen menestyksekkäästi, koska on voittanut… Emmyn? Joo, Emmyn. Siis siitä alkutunnarista, näköjään.

Tiivistys: en oikeastaan tiedä kovinkaan paljon, vain sellaiset hyvin haaleat ääriviivat sarjan premissille. En tiedä mitään yksittäisistä juonikuvioista, kohtauksista tai hahmojen persoonista. En tiedä kenen puolella kuuluisi olla Royn perheen sisällissodassa vai eikö kuuluisi olla kenenkään puolella. Tekee mieli heittää, että jos niitä sympaattisia hahmoja ylipäätään on, ne ovat Roman ja Cousin Greg. Mutta  voin olla täysin väärässä. Oikeastaan luulen, että olen väärässä. Ehkä kaikki hahmot ovat kamalia? Rahan- ja vallanhimon pilaamia kusipäitä, jotka tappelevat omien perheenjäsentensä kanssa koska heillä ei ole mitään huolia tai stressiä joten heidän pitää tehdä omat huolensa ja stressinsä? Kuulostaa hyvältä, mennään sillä. Kaikki ovat kusipäitä.

PS. Hyvää tulevaa Succession-maanantaita* kaikille kyseistä merkkipäivää viettäville! Seuraan juhlianne kaihoisena vierestä.

*edit. korjattu virhe; olin ensin kirjoittanut, että kolmoskausi alkaa 17. lokakuuta. HS valisti, että Suomessa kolmoskausi starttaa 18. lokakuuta eli maanantaina. Taisin olla Yhdysvaltojen aikavyöhykkeillä. 

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *