HBO:n sarjat, jotka haluaisin nähdä (eli valmistautumista väistämättömään)

Suosikkiasia: HBO, ilmeisesti

Kuva: HBO / Succession

Mitä kauemmin tämä homma jatkuu, sitä todennäköisempää se on. Siis se, että minä hankin HBO Nordicin.

Se on ollut jo lähellä. Olen käynyt selaamassa HBO:sta löytyviä sarjoja ja melkein antanut periksi kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi -houkuttimelle. En ole kuitenkaan vielä sortunut. Ei, olen pysynyt lujana. Koska eihän sitä herran tähden sovi heitellä rahojaan kaikkiin mahdollisiin suoratoistopalveluihin.

Minä olen sitä paitsi Netflix-naisia. Pidä lohikäärmeesi ja moniulotteiset draamasarjasi, HBO! Chernobyl Smernobyl. Westworld, pyh, pärjään ilman ahdistavia androidisatujakin. The Handmaids Tale, noup. Mulla on tutut komedianijatkuvalla syötöllä julkaistavat, välillä hyvät, välillä äärimmäisen huonot Netflixin alkuperäissarjat ja kohudokkarit, joista vauhkotaan Twitterissä. En minä mitään fiinejä Emmy-voittajia kaipaa.

Kuuluisia viimeisiä sanoja. Palataan kahden viikon päästä, kun olen uponnut polviani myöten Game of Thronesiin (tämä tapahtuu ennemmin tai myöhemmin, sanokaa minun sanoneen).

Mutta vakavasti puhuen. Sitten kun väistämätön jollain aikajänteellä tapahtuu, mulla on valmiina lista sarjoista, joita haluan HBO:sta katsoa. Ne ovat tässä:

Succession

Olen vakuuttunut, että pitäisin Successionista. Siis siitäkin huolimatta, että se kertoo ikävistä rikkaista tyypeistä, jotka kilpailevat siitä kuka saa olla ikävin ja rikkain. Kai. En ole satavarma, onko tulkintani oikea. Succession tutkailee vallan, politiikan ja perheen kiemuroita ikääntyvän ökyrikkaan mediamogulin ja tämän neljän aikuisen lapsen silmin, kertoo HBO:n kuvaus. Niin tai näin, satiirista huumoria sisältävät hyvin tehdyt draamat ovat suosikkikamaa, oli hahmot kuinka ikäviä tahansa. Olen jo valmiiksi Team Cousin Greg, vaikka en tiedä mistään mitään.

Barry

Toinen HBO:n viime vuosien kehuttu palkintorohmu ja kriitikoiden lempilapsi. Synkässä komediasarjassa masentunut palkkamurhaaja kokee valaistuksen ja innostuu Los Angelesin teatterimaailmasta. Ihan sama mitä minulle kerrot, Barry, you had me at Bill Hader. Arvon Stefon on ikuisesti yksi suosikkityypeistäni; Bill Haderin takia voin sietää murhameininkejäkin. (Oikeasti Barry lienee aidosti hyvä sarja, jonka haluaisin aidosti nähdä.)

Roswell, New Mexico

Kolmetuhatta vuotta sitten, kun matkustaminen oli mahdollista, katsoin lentokoneessa kolme jaksoa uutta Roswellia. Luonnollisesti hiljaa mielessäni jupisin koko ajan, kuinka ainoa ja oikea Roswell on minun nuoruuteni Roswell ja keitä nämä feikki-Liz ja feikki-Max muka ovat ja keksikää jotain uutta hyvät Hollywoodin käsikirjoittajat ja ei tämän tarinan näin kuulu mennä ja Oh I am what I am, I’ll do what I want, But I can’t hide ja lisää jupinaa, lisää jupinaa … ja sitten: mitä, oliko tätä tarjolla vain kolme jaksoa, haluan lisää. Eli joo, Roswell, New Mexico pääsee HBO-listalleni. Ihan vähän (okei, aika paljon) olen YouTube-spoilannut sitä, joten ehkä hyppäisin suosiolla äskettäin alkaneeseen toiseen tuotantokauteen. Tarina kertoo, että sillä oikealla Maxilla eli Jason Behrillä on siinä rooli. Ja oikea Liz eli Shiri Appleby on ohjannut muutaman jakson. Max ja Liz 4-ever! Ne oikeat Max ja Liz, hittoako minä niistä feikeistä välitän.

Ketä minä yritän huijata, tietysti välitän.

Sivuhuomio: Mitä tapahtui Didolle?

The Newsroom

Toki, onhan The Newsroomilla, vuosina 2012-2014 ilmestyneellä, uutiskanavan melko mahtipontisesta arjesta kertoneella draamasarjalla puutteensa. Se on välillä niin hiton melodramaattinen, että koko homma menee jo huumorin puolelle. Ja kaikki sen hahmot ovat ärsyttäviä ja omahyväisiä enkä haluaisi olla kenenkään kaveri. Silti sillä on paikka mun HBO-listalla. Ehkä siksi, että en ole katsonut sitä pitkään, pitkään aikaan ja ärsyttävyydestä huolimatta mulla on joku omituinen kiintymyssuhde siihen. Tosin nyt mieleen palautui se Operaatio Genoa -venkoilu, ja tekee mieli jättää kaikki kolme raivostuttavaa tuotantokautta unohdettujen tv-sarjojen hautausmaalle. No, meni jo. Jos ei muuta, voin ainakin pitää kirjaa Aaron Sorkin -kliseistä.

Veep

En. Ole. Nähnyt. Viimeistä. Tuotantokautta. Tämä. Häiritsee. Minua.

Mrs. America

Olen lukenut kriitikoilta hyviä arvosteluja HBO:lla 18.4. alkavasta, alunperin Hulun Mrs. America -minisarjasta (ja myös kommentteja, joissa sarjaa syytetään historian vääristelystä). Tositapahtumiin perustuva draama sijoittuu 1970-luvulle, jolloin Yhdysvalloissa väännettiin kättä sukupuolten tasa-arvon takaavasta lakimuutoksesta Equal Rights Amendmentista. Phyllis Schlaflyniminen konservatiivinainen (sarjassa Cate Blanchett) oli eturintamassa vastustamassa feministien ajamaa ERA-kampanjaa. Vaikuttaa lupaavalta, jo pelkästään näyttelijöiden osalta: Blanchett, Sarah Paulson, Rose Byrne, Uzo Aduba, Elizabeth Banks, Tracey Ullman, Melanie Lynskey, James Marsden, John Slattery

Killing Eve

Aikajana menee näin: Killing Even ensimmäinen jakso julkaistaan huhtikuussa 2018.  Melko pian tuon jälkeen allekirjoittanutkin huomaa, että sarja kerää paljon kehuja; Sandra Ohia ja Jodie Comeria ylistetään joka puolella. Joulukuussa 2018 kirjoitan tähän vuoden 2018 parhaat sarjat -postaukseen, kuinka Killing Eve on kovasti kehuttu ja silti näkemättä. Tammikuussa 2019 Oh voittaa parhaan naispääosan Golden Globen. Toukokuussa 2019 kirjoitan tässä postauksessa, että jos Killing Eve on edes puoliksi niin hyvä kuin Fleabag olen tainnut missata aika paljon. Syyskuussa 2019 Comer palkitaan Emmyllä. Kuluu kuukausia…………….. Huhtikuussa 2020 Killing Eve alkaa Suomessa Ava-kanavalla. Satun huomaamaan tämän noin viisi minuuttia ennen jakson alkua. Kaikista kehuista ja palkinnoista huolimatta olen skeptinen; onko tämä sarja nyt kuitenkaan minua varten ja onko tämä sarja nyt muka oikeasti niin hyvä kuin kaikki sanovat. Olen valmis vihaamaan Killing Eveä.

Kuluu noin kolme minuuttia ja olen koukussa.

Nyt kirjoitan tätä torstaina 16. huhtikuuta (Avan Killing Eve -päivä!), ja pohdin että jaksanko oikeasti seurata sarjaa vanhanaikaisella, yksi jakso viikossa -tavalla. Että jos olisi se HBO, voisin bingettää pari kautta putkeen ja päästä mukaan juuri alkaneelle kolmannelle tuotantokaudelle.

Kello käy. Annan itselleni noin kaksi viikkoa ennen kuin sorrun.

PS. Netflix-sarjoja, joita en ole katsonut: Stranger Things, Rahapaja, Grace and Frankie, Ozark, Better Call Saul, When They See Us, House of Cards jne. jne.

Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella ja sitä rataa.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (2)
  1. Paljolti tämän kirjoituksen pohjalta päätin antaa Roswellille mahdollisuuden ja nyt olenkin ollut ihan koukussa siihen. Eihän sarja ollutkaan vanha sarja uudelleenlämmitettynä, vaan sijoitettu aikuismaailmaan ihan uudentyyppisillä juonikuvioilla. Tai niin ainakin kuvittelisin, sillä en enää hirmu tarkasti muista mitä alkuperäisessä Roswellissa tapahtui. Muuta kuin paljon pussailua koulujen lokerikoilla.

    1. Joo, se aluksi vähän hämäsi kun oli periaatteessa sama tarina ja samat tyypit mutta ei sitten lopulta lainkaan samat. Olikin aikuis-Max ja aikuis-Liz. Ja siis kaikesta mun vastustelusta ja jupinasta huolimatta sarja nappasi ihan tehokkaasti mukanaan (tai ainakin ne kolme jaksoa, enempää en ole vieläkään nähnyt).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *