10 TV Shows to Know Me -haaste

Suosikkiasia: merkitykselliset tv-sarjat.

Kuvat: NBC, Fox, Comedy Central, ABC, MTV3,

Tovi takaperin (saattoi olla pari kuukautta tai pari vuotta sitten, aika on menettänyt merkityksensä) Twitterissä kiersi haaste ”10 TV Shows to Know Me”.  Siinä piti listata kymmenen sarjaa, jotka kertovat minkälainen tyyppi olet.

Mun piti tehdä 10 TV Shows to Know Me -postaus silloin pari kuukautta / vuotta sitten, mutta jäi kaiken sälän alle. Teen sen siis nyt, vain pari kuukautta tai pari vuotta myöhemmin. Enkä valitettavasti kirjoittanut muistiin, kuka kyseisen haasteen pari kuukautta tai vuotta sitten aloitti, joten en voi kreditoida häntä (juttuideoiden ylöskirjaamissysteemini taitaa kaivata päivitystä… ).

Tarkan tai vähemmän tarkan harkinnan jälkeen listani on tässä. Se on puoliksi ikisuosikkejani ja puoliksi sarjoja, joihin mulla on nostalgiasyistä tunneside.

1. Parks and Recreation

Jos olet lukenut tästä blogista edes yhden satunnaisen postauksen, hyvin suurella todennäköisyydellä tiedät, että rakastan Parks and Recreationia. Puhun siitä jatkuvasti, kyllästymiseen asti. Parks and Rec on suosikkisarjani, eikä se koskaan lakkaa ilahduttamasta minua. Jos joku sarja kuvaa, millainen tyyppi minä olen ja mistä minä pidän, se on Parks and Rec.

2. New Girl

Rakastan myös New Girliä. Se on sarja, jota todennäköisimmin katson, kun maailma musertaa ja kaikki kaatuu päälle. Tai siis katsoin ennen kuin se poistui Netflixistä. Mun tekee mieli siteerata Nick Milleriä vähintään kerran päivässä.

3. Happy Endings

Happy Endings kuuluu hyvin vahvasti ikisuosikkieni listalle. Ongelma vain on se, ettei sarja ole vuosiin ollut katsottavissa Suomessa. Eihän ole? Noh, niin tai näin, ah-MAH-zing koko homma. Genreä täydellisen hölmö, ja kulttikomedian status vain lisää rakkauttani.

4. Broad City

Joo joo, ihan kohta lopetan tuhlaamasta listan sijoja höpsöihin komedioihin. Mutta heitän sinne vielä Broad Cityn. Koska rakastan sitäkin.

5. Friday Night Lights

Friday Night Lights on yksi hienoimmista sarjoista koskaan. Jos pitäisi pyyhkiä mielestä joku sarja ja saisin katsoa sen uudestaan ensimmäistä kertaa, valitsisin FNL:n. Texas forever.

6. O.C.

Jos mun pitää valita yksi sarja teinivuosiltani, se on O.C. Mun täytyy kuulla vain ensimmäiset sävelet Phantom Planetin Californiasta, ja olen taas 14-vuotias fanittamassa Seth Cohenia. O.C. on sitä kamaa, johon mulla on ikuisesti tunneside. Ei se ole listalla, koska se olisi erityisen hyvä, vaan siksi, että se on tärkeä osa nuoruusvuosiani.

7. Alias

Sydney Bristow, ikuisesti. Alias on O.C.:n tavoin sarja, joka on tärkeä osa nuoruuttani. Olen iloinen, että teini-ikäisellä Maisalla oli Sydneyn kaltaisia tv-sarjaesikuvia.

8. 24

Jack Bauer. Ja se tikittävä kello. En enää jaksa 24:n kaltaisia ramboilusarjoja, mutta sarja pääsee listalle nostalgiasyistä. Ja kertoo kai sekin jotain minusta, että joskus jaksoin katsoa ramboilusarjoja.

9. Salatut elämät

Lisää nostalgiaa. En ole katsonut Salkkareita enää vuosikausiin, mutta se on joka tapauksessa erottamaton osa minun lapsuuteni ja nuoruuteni tv-muistoja. Ansaitsee siksi paikkansa listalla.

10. Frendit

Vielä yksi komedia. Koska en vain voi jättää Frendejä listalta. Frendit on Frendit, ja vaikka kuinka paljon nykyään valitan siitä, sarja on aina tärkeä ja merkityksellinen minulle.

PS. Mitä jäi listan ulkopuolelle? Ainakin Gilmoren tytöt, se olisi ollut sijalla 11. Ja SNL! Sovitaan, ettei sketsikomedia kuulunut tälle listalle. Kulttuurisesti oman nuoruuteni merkittävimpiä sarjoja oli Sinkkuelämää, mutta henkilökohtaisesti en ole koskaan ollut kaikkein suurin fani. Ted Lasso? Ehkä ei, on liian tuore suosikki. Katsotaan viiden vuoden päästä uudestaan. HIMYM? You know what you did, ysikausi. Fleabag ehkä? Veronica Mars mahtuisi top20:een. Samoin jenkki-Office. Ja SPN. Schitt’s Creek myös. Ja hei, Hart of Dixie! Minä rakastan sitä täydellisen höpsöä sarjaa!

Unohdankohan nyt jonkun tärkeän…?

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (5)
 1. Ooh täydellinen haaste! Ja hyvät valinnat! Täs alkaa itsekin oikein miettiä listaa.

  Tällä hetkellä kiitos sun suosituksen Hart of Dixie menossa. Haksahdin Viaplayihin hetkeksi kun halvalla sai ja bongasin sieltä ihan yllättäen. En oo vielä vakuuttunut pidänkö itse Zoesta kauheesti mutta muuten olen aivan myyty! 😀 Tutut Stars Hollow’n maisematkin välillä vilkkuu.

  1. Hurraa, hauskaa hengailua Bluebellissä!

   Ja siis kyllä, Zoe taitaa mustakin periaatteessa olla vähän ärsyttävä tyyppi – mutta ehkä kuitenkin silleen hurmaavalla tavalla ärsyttävä. Plus kuten mainittu, mulla on ikuinen tunneside O.C.:hen – mikä taas tarkoittaa sitä, että haluan aina vain hyviä asioita vanhalle kaiffarilleni Summer Robertsille.

   Wade taas on paperilla ällö, mutta olen silti Team Wade. Ja Team Zade. Hartf of Dixie taitaa toimia, koska se ei yritä olla mitään muuta kuin on: höttöinen hyvän mielen sarja.

   PS. Lista julki!

   1. Hyväksyn ton hurmaavalla tavalla ärsyttävä kuvauksen. Ja mulla on vielä katsottavaa vaikka ja kuinka, rakastan vanhoja OIKEAN mittasia tuotantokausia.

    No listahan tulee- selityksineen päivineen!

    Parks and rec – Jep, paras sarja evö.
    Frendit – Tietysti. Tätä on aikoinaan toistettu sellaisella luupilla että riittäis loppuelämäksi.
    HIMYM – Tää sarja ironista kyllä on lohduttanut mua suruhetkinä just siksi, että komedian alta löytyy myös sellainen haikeampi ja joskus surumielinenkin pohjavire. Siksi erityisen rakas.
    LOST – Ehdottomasti mun versio ”haluan pyyhkiä muistini ja katsoa ekaa kertaa uudestaan” sarjasta!
    Gilmoren tytöt – Tää vaan on niin ihana ja kotoisa. Nykyään olennainen osa uudelleenkatselua on myös Gilmore Guys podcast.
    Roswell – Ensimmäinen kunnon sarjapakkomielle.
    Ylpeys ja ennakkoluulo – Toinen nostalgiasarja vielä, tuli sen verran Mr. Darcya kuolattua aikanaan.
    Death note – Vähän villi kortti, en oo koskaan katsonut muuta animea mut tää iski joskus niin kovaa! 😀 Sekosin ihan täysin sarjan lopusta, oli tosi hyvä ja on edelleen.
    Survivor – Parasta realityy ja rakastan lukea niitä loputtomia analyysejä netissä kun kausi on päällä. (Ja off-seasonina sit keskinkertaisia meemejä.)
    The Big Bang Theory – Siis tää viiminen tuotti niin paljon vaikeuksia. Katson aina komedioita joten mun mielestä tähän piti ehdottomasti saada vielä yks komedia. The Office US kutkutti ja itse asiassa katson sitä huomattavasti useammin kuin mainittua BBT:tä mutta karsastan Officen fanikulttia missä se sarja on niin tiivis osa identiteettiä etten halua periaatesyistä sitä mun listalle!! 😀 Muita kandeja Schitts Creek, New Girl, Modern Family ja Tyttökullat nyt ainakin, mut jotenkin ehkä tää BBT tuntui sellaiselta lähinnä sydäntä olevalta, vaikka oikeestaan tää sarja on omalla tavallaan myös tosi ärsyttävä.

    1. Tiedätkö, mä aina välillä kirjoittaessani mietin, että miksi kukaan jaksaisi lukea mun sarjahöpinöitä, ketä kiinnostaa. Mutta höpisen silti. Nyt kun luin sun valinnoista ja perusteluista niin olin että sarjahöpinät ON kiinnostavia, TÄMÄN takia jengi lukee, lisää sarjahöpinää! Haluan että kaikki höpisisivät suosikkisarjoistaan! 😀

     Joten kiitos, tää oli mielenkiintoista. Eivät suosikkisarjat nyt tietenkään kaikkea ihmisestä kerro, mutta aika paljon kuitenkin. Kuten vaikka toi, että katsooko leppoisia komedioita vai jotain hifistely draamaa, mitä katsoo kun on surullinen ja mitkä sarjat ovat nostalgiasyistä tärkeitä.

     Sulla oli hyvät valinnat ja perustelut. Arvostin erityisesti syytä, jonka takia Office jäi listalta. 😀 täydellinen perustelu.

     1. Jep, sarjahöpinä on ehdottoman tärkeä osa koko sarjojen katselua. Onneks kirjottelet meille! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *